Moja trzoda

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Re:

Post autor: Anka. »

Dzięki Maga, mam nadzieje,że tak będzie...

Wiozłam dziś znów Meritumowski mocz do kontroli, więc przy okazji zgarnęłam Szczurkowskiego. Nigdy nie moge wyjść z podziwu jak u weta szczury się ożywiają 8) Szczurosław jest okej, tylko starość do męczy...Kurde, gdybym chociaż wiedziała w jakim jest wieku,dałoby mi to jakiś obraz :-\
A Meritum, to Meritum. Zaczyna być tak samo zołzowaty jak wcześniej,kwintesencja szczura beta. Schudł, futro wygląda nie ładnie,ale ożywił się chłopak.Infekcja wciąz obecna, więc dalej jedziemy z antybiotykiem, tylko już na karku zaczyna się martwica :-\ No i glukoza, niby troszke mniej,ale i tak za dużo w moczu,więc zwiększamy insuline do jednej jednostki dziennie.
Do rowa to wszystko.
Awatar użytkownika
Telimenka

Re:

Post autor: Telimenka »

Bedzie dobrze :). Nie martw sie.. starosc nie radosc ale Szczuroslaw nadal sie trzyma
To wazne..i jeszcze szczur jeden na milion Ci sie trafil
Byla kiedys taka piosenka "Ty jedna na milion na cale zycie.." ::) ::) niewazne.. ;D
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Re:

Meritum troszke przytył i znowu jest wredną cholerą ;)

Za to Szczurosław ma guzka w okolicy paszki, no nic, bólu mu nie sprawia, nie przeszkadza,więc będzie sobie żył z nim.
Awatar użytkownika
Telimenka

Re:

Wstretne guzioły...Niech sie Dziadzia trzyma..
A Meritum niech nie bedzie wredna cholera!
Caluski dla stadka

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
odmienna

Re:

Post autor: odmienna »

(jeśli tego nie robisz, to dawaj Szczurosławowi beta glukan- to spowalnia takie różne paskudne procesy)

wyczochraj to towarzystwo a Seniora dodatkowo ucałuj w okolice ogonka :P
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Re:

Meritum to zawsze była i będzie cholera 8)

Dziadzio sie trzyma, ożywił się troszke, dopomina sie wypuszczenia. Dzięki za rade! Beta jeszcze na szczęście mam, ale nie pomyślałam,żeby mo dać :P
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Re:

Dokonałam dziś zakupu musli owocowego, płatków kukurydzianych , deserku bobovity i ogólnie wyszło drożej niż sie spodziewałam 8) Nie będą chciały jeść do wypcham i postawie za szybą.

U Meritum infekcja sie zaostrzyła, trza będzie zmienić antybiotyk, te pierdzielone bakterie w jego słodkim moczu mają cudne warunki i tak łatwo sie wyprowadzić nie chcą.
Szpicel ładuje mi sie do łóżka, no bo kto inny wpadł by na taki pomysł ....
Absurd i Występek przekopują kaktusy, wypcham...
Szczurosław nie ma już nawet sił dostać sie do fistaszka, niby na spacerkach jej dośc energiczny, myka po całym pokoju,ale wode musze w niego wlewac, bo sam juz nie pije.
Fatum gnębi młodzież, a Białas jest grzeczny, go wypcham ostatniego ;D
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Re:

Szczurosław nie żyje...
Awatar użytkownika
Telimenka

Re:

Nie wierze..... :'( :'(
Aniu nie wierze... no nie... Szczurkowski...niemozliwe...

Jecjiu...
[']['] na droge...trzymaj sie Kochana...
boziu...

Awatar użytkownika
yss

Re:

Post autor: yss »

przykro bardzo.....
['] dla Szczurosława...............
ten się nie myli, kto nic nie robi
Babli

Re:

Post autor: Babli »

Oj, nie udzielałam się aczkolwiek przeczytałam cały temat.
[*] dla Szczurosława, niech będzie szczęśliwy[/b] A ty się trzymaj!
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Re:

Telimenko, Yss, Babli dziękuje Wam :'(

Jakoś tak dziwnie teraz...

Szczurosław został uśpiony, on już stracił wole życia, to była kwestia 2-3 dni,nie było sensu na siłe Go tutaj zatrzymywać. Ponad tydzień karmiłam go, poiłam, myłam, nie był w stanie już sie sobą zająć. Kilka dni przed była ogromna poprawa,zaczął domagać sie wyjścia, zjadał po 8 ml nutri dziennie, a potem kryzys.... Przeszłość miał nieciekawą,ale chociaż starość i śmierć spokojną.

Sekcja wykazała tylko ciemne zabarwienia na płucach, reszta narządów w porządku. Tak więc przyczyną śmierci /jeśli moge tak mówić po eutanazji/ była starość.

Może głupio to zabrzmi,ale odczuwam swego rodzaju ulge. I on sie męczył gdy nie mógł się wspinać, biegać jak zawsze,obalał się, i ja gdy musiałam wciąz go dooglądać i męczyć karmieniem.
Awatar użytkownika
Telimenka

Re:

Aniu wiem co czujesz... ja po uspieniu Bazylka czulam okropny bol, ale minelo kilka godzin i nadeszla ulga. Swiadomosc ze jest juz gdzies gdzie na pewno nie cierpi, ze jego zycie to nie ciagle wizyty u weta, codzienne pasienie lekami nasercowymi.

Szczurkowski spotka gdzies tam moja cholote..i cala mase innych szczureczkow i beda na nas z gory spogladac :)

Trzymaj sie

Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Re:

No wlaśnie mam takie same odczucia jak Ty.
Niby dobrze,że już nie żyje, nie cierpi,ale z drugiej strony to ja podjełam decyzje o uśpieniu.

Nad ludźmi zwierzaki mają to przewage,że w przypadku już beznadziejności mogą odejść bez bólu, w spokoju,a życie ludzi przedłuża się na siłę.

Chce myślec,że tam gdzie teraz jest,jest szczęśliwy , ma szczurzych przyjaciół i przyjaciółki :P
I że spotkał się ze Spaślakiem i teraz już nie gania Pana Królika 8)
odmienna

Re:

Post autor: odmienna »

rany! dopiero przeczytałam... [*]
często słyszę: " czemu ty chcesz mieć szczury, skoro tak krótko żyją, a ty tak cierpisz" ale myślę: przecież każde życie jest zbyt krótkie. Ważne, by było dobre, pełne, a potem: szczurzy raj ^-^
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”