Nie przelezieLandrynka pisze: przez 1,1 naprawdę mało który szczur przelezie, no chyba, że jakiś 3tygodniowy
 Przetestowałam na Okruszkach, które były na prawde maleńkie
 Przetestowałam na Okruszkach, które były na prawde maleńkie  Przez 1cm to mi tylko mysz wyłaziła
 Przez 1cm to mi tylko mysz wyłaziła 
Moderator: Junior Moderator

Nie przelezieLandrynka pisze: przez 1,1 naprawdę mało który szczur przelezie, no chyba, że jakiś 3tygodniowy
 Przetestowałam na Okruszkach, które były na prawde maleńkie
 Przetestowałam na Okruszkach, które były na prawde maleńkie  Przez 1cm to mi tylko mysz wyłaziła
 Przez 1cm to mi tylko mysz wyłaziła 
 . A już na pewno nie dla samców. Przydałoby Ci się coś o szerokości co najmniej 45 - 50 cm, długość przynajmniej 70 cm a wysokość - ile wlezie
. A już na pewno nie dla samców. Przydałoby Ci się coś o szerokości co najmniej 45 - 50 cm, długość przynajmniej 70 cm a wysokość - ile wlezie  .
. .
.
 .
.
No właśniewady: tylko 32 cm głębokości i tylko 52 szerokości
 . Dorosły szczur z ogonem ma długość średnio 45-50 cm. W takiej klatce ledwo się obróci
. Dorosły szczur z ogonem ma długość średnio 45-50 cm. W takiej klatce ledwo się obróci 

.
.
 młode szczury z powodzeniem mogą mieszkać. za pół roku [lub np 4 miesiące, nie wiem w jakim wieku są twoje myszaki] odsprzedasz klateczkę, najlepiej na forum chomiczym
 młode szczury z powodzeniem mogą mieszkać. za pół roku [lub np 4 miesiące, nie wiem w jakim wieku są twoje myszaki] odsprzedasz klateczkę, najlepiej na forum chomiczym  trochę dołożysz i kupisz coś fajniejszego.
 trochę dołożysz i kupisz coś fajniejszego.  używana, za 70 zł.
 używana, za 70 zł.  albo wcale
 albo wcale  a jeżeli możesz je wypuszczać rzadziej, pomyśl już teraz o większej klatce.
 a jeżeli możesz je wypuszczać rzadziej, pomyśl już teraz o większej klatce. ]
] ale wymiana jak maluchy podrosną wydaje się jednak lepszym pomysłem. sama się przekonasz że szczury mają to w sobie, że im człowiek chce nieba przychylić
 ale wymiana jak maluchy podrosną wydaje się jednak lepszym pomysłem. sama się przekonasz że szczury mają to w sobie, że im człowiek chce nieba przychylić 
 teoretycznie przy dobrym zagospodarowaniu i częstych i długich wybiegach powinno być ok, ale powiem tak - moje szczury na co dzień mieszkają w naprawdę dużej klatce i na wybiegi wychodzą jak z łaski
 teoretycznie przy dobrym zagospodarowaniu i częstych i długich wybiegach powinno być ok, ale powiem tak - moje szczury na co dzień mieszkają w naprawdę dużej klatce i na wybiegi wychodzą jak z łaski  a czasem w ogóle olewają i zamiast iść na wybieg, idą spać. jak przez 2 dni musiały się pokisić w takiej jak ty masz, wypryskiwały z niej na wybieg jak szalone i biegały jak obłąkane strasznie długo - ewidentny znak, że było im tam za ciasno, żeby rozprostować nogi i poruszać się sensownie... a ta klatka miała jeszcze dostawkę z mniejszej klatki
 a czasem w ogóle olewają i zamiast iść na wybieg, idą spać. jak przez 2 dni musiały się pokisić w takiej jak ty masz, wypryskiwały z niej na wybieg jak szalone i biegały jak obłąkane strasznie długo - ewidentny znak, że było im tam za ciasno, żeby rozprostować nogi i poruszać się sensownie... a ta klatka miała jeszcze dostawkę z mniejszej klatki  
  możliwe, jeśli są to niewielkie szczurki i mają dużo wybiegów.
 możliwe, jeśli są to niewielkie szczurki i mają dużo wybiegów. Czasem sama je wyciagalam na kanape, a  i tak niektore myk i z powrotem do klatki
 Czasem sama je wyciagalam na kanape, a  i tak niektore myk i z powrotem do klatki  Zeby bylo smiesznie i tak zawsze ktorys cos zmaluje, np. wczoraj Gryzak załatwił modem i głośniki
 Zeby bylo smiesznie i tak zawsze ktorys cos zmaluje, np. wczoraj Gryzak załatwił modem i głośniki  , a w zasadzie kabelki do nich
, a w zasadzie kabelki do nich  Ja zartowalam, ze widocznie puszczalismy za glosno muzyke i postanowil to ukrócić
 Ja zartowalam, ze widocznie puszczalismy za glosno muzyke i postanowil to ukrócić  

to ogromna przestrzeń i na pewno się nie pogniewają, jak będą zamknięte.
 to ogromna przestrzeń i na pewno się nie pogniewają, jak będą zamknięte.  pewnie też będą ci na wybieg wychodzić średnio chętnie...
 pewnie też będą ci na wybieg wychodzić średnio chętnie...