Kora-ziwne zwyczaje i zachowania.pomocy!

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

paulina now

Kora-ziwne zwyczaje i zachowania.pomocy!

Post autor: paulina now »

Wiem,że jest dużo podobnych tematów,ale nie mogę znależć odpowiedzi na moje pytania.

1.Moja Kora od niedawna zrobiła się taka lekko nerwowa,a nawet nie wiem czy nie agresywna.biega po klatce.Jak zaczyna się ruszać to ma tyle energii.Nie wiem co jej się stało.

2.Mój drugi problem to to ,że nie można wkładać do jej klatki rąk.Probowałam wkładać rękę pionowo,poziomo i nic.Gryzie mnie i to tak mocno.Lecz kiedy ją wypuszczam to daje się głaskać i jest ok.

3.Kiedy wypuszczałam ją w salonie to wchodziła pod kanapę i nie chciała wyjść.Teraz muszą ją wypuszczać w swoim pokoju,bo nie ma u mnie gdzie się wcisnąć.Ale siedziała pod kanapą 4,5 godz.

Proszę o pomoc i pozdrawiamy(ja i Kora)!!! ^-^
Człowiek, zawsze staje się odpowiedzialny za to,co oswoił
Awatar użytkownika
Filipw
Kontakt:

Re: Kora-ziwne zwyczaje i zachowania.pomocy!

Post autor: Filipw »

paulina now pisze:
3.Kiedy wypuszczałam ją w salonie to wchodziła pod kanapę i nie chciała wyjść.Teraz muszą ją wypuszczać w swoim pokoju,bo nie ma u mnie gdzie się wcisnąć.Ale siedziała pod kanapą 4,5 godz.
Ja zaczne od końca :P . A więc ja miałem taki sam problem i zrozumiałem (z "mała" pomocą forumowiczów) że to z powodu tego że jest tam ciemno i cicho :)
paulina now pisze:1.Moja Kora od niedawna zrobiła się taka lekko nerwowa,a nawet nie wiem czy nie agresywna.biega po klatce.Jak zaczyna się ruszać to ma tyle energii.Nie wiem co jej się stało.
Moja Buźka też tak ma :) to może z powodu wieku :P

co do 2 podpunktu to nie wiem ale mam nadzieje że tymi 2 pomogłem :)
Filip
paulina now

Post autor: paulina now »

2.Chciałam napisać,że moja korcia robi to bo ma ruje

A jak przykładam rękę do klatki to też gryzie

jak myslicie czy wypuścić ją do salonu i zobaczyć czy nie wejdzie pod kanapę...to naprawdę UTRUDNIA MI żYCIE .nigdy jej nie wypuszcze gdy np. będę odrabiac w salonie lekcje bo wejdzie pod kanapę.
Człowiek, zawsze staje się odpowiedzialny za to,co oswoił
S.

Post autor: S. »

Zanim wpuścisz szczurki do pokoju, musisz pokój przygotować. Zabezpieczyć kable, zatkać dziury, itp.
Jeżeli najpierw wypuścisz szczurka, a potem będziesz go oswajać, to zawsze będzie uciekać pod kanapę, za szafę itp. Oswajamy szczurki również po to aby przychodziły do nas na cmokanie. Nie musimy wtedy odsuwać szaf, lub czekać aż szczurek zgłodnieje i sam wyjdzie do nas.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”