kwarki- szczury niebieskookie

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
odmienna

Re: kwarki- szczury niebieskookie

Post autor: odmienna »

odmienna pisze: ...A ja ze złośliwą satysfakcją namawiałam: no, podgryzaj, podgryzaj ptaszyno, przynajmniej wrzodów żołądka nie będziesz miał , bo to źródło cennych substancji....
Długo mu zachwalałam właściwości aloesu, ale jak na razie bezskutecznie.
Pisałam tak? A jakże! No to patrzcie:
Pomyślał/przemyślał: Obrazek
Jak pomyślał, tak zrobił: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek przy czym, proszę zwrócić uwagę, że na ostatnim zdjęciu to brudne coś, znikające za koszem, to bynajmniej nie jest koniec nieumytego korzonka pietruszki...
I niech mi ktoś teraz powie, że to „średnio” pojętne stworzenie , albo że ja mam słabą zdolność przekonywania. :P
odmienna

Mniej o szczurach, bardziej o ludziach:
1.dzisiaj mam grzywkę „na cukier”- Dolarek o 2:45 strącił mi na głowę półlitrowy kubek słodkiej herbaty. Jestem przeziębiona, więc o myciu głowy nawet nie myślałam; gorzej- bo pół litra płynu w pościeli znacznie utrudnia spanko… ale przeniosłam się w inne rejony łóżka i było ok. :D
Miziakjest taki słodki, że kubeł zimnej herbaty nie jest w stanie nadszarpnąć jego wdzięku. :P

2. po poobserwowaniu stosunków w tzw. Stadzie, jestem już pewna, że źródłem żywiołowej niechęci ludzi do szczurów jest fakt, że szczury zbyt nachalnie przypominają ludziom ich samych…. :-\
merch

Post autor: merch »

po poobserwowaniu stosunków w tzw. Stadzie, jestem już pewna, że źródłem żywiołowej niechęci ludzi do szczurów jest fakt, że szczury zbyt nachalnie przypominają ludziom ich samych….

ta............. tez od tym myslalam ...............
z drugiej strony nie jestem pewna , bo ludzie zdaja sie w ogole reagowac na szczura irracjonalnie , najciekawsze jest to , ze robia tak zwlaszcza pseudonaukowcy , dziwne to wszystko
odmienna

Szczury i ludzie... w sumie jedni drugich warci , ale szczury przynajmniej nie rozpowszechniają szowinistycznych historii...
Do Wigilii jeszcze dwa tygodnie a ja już wczoraj usłyszałam, że szczur- stworzenie nieczyste, nie oddał hołdu w stajence :-\ !
Nie oddał ???

-Gdy w Stajence
przed wiekami
Cud się zdarzył nad cudami,
wokół każdy z chłodu drżał
a Ten Chłopczyk słodko spał...
Bo choć o tym nikt nie wiedział
w sianku- mały szczurek siedział
do stóp Dziecka mocno przywarł
i ogonkiem je nakrywał
ciepłe ciałko doń przytulał
grzał paluszki Swego Króla
a wczorajszej nocy ciemnej- opowiedział to odmiennej. :D

... nie dajcie się więc wrogiej propagandzie- szczur też Tam był 8) .

Wczorajszej nocy, Sokole Oko nie wrócił jak zwykle do klatki; został ze mną do rana... coraz słabsze łapinki, coraz większa potrzeba spokoju, coraz większa przytulaśność, coraz więcej czułości. Dziadunio mój kochany, teraz ma dla mnie czas i opowiada mi takie historie :P byle jak najdłużej był zdrowy :-* .
Awatar użytkownika
maua_czarna

Post autor: maua_czarna »

Padlam :D odmienna jestes boska :D
musze to sprzedac Szalasowi ;D
Obrazek Chrupka i Banieczka :)
Obrazek: Myszka,Bohun, Glorka, Ciri, Loluś, Bryndza, Blixa, Żorżeta, Groszek, Zagłoba, Soldat, Brusi, Anarchia, Rebelia,Rusalka, Ebola, Kofola, Obalka, Dżuma, Sepsa
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

maua_czarna pisze:Padlam :D odmienna jestes boska
przyłączam się do tego =P
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
merch

ja jak zwykle powiem tak ojoj :)
anik1

Post autor: anik1 »

Rozczuliłam się!!
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

Dawno mnie u Was nie bylo :)...

Ale te Twoje Chlopiska wielkie!! ;D ... Gacus jest przesliczniasty!
Heheh szczur nieczysty.. tez mi cos. Moja matrona moje szczury na wigilie chciala gdzies po piwnicach chowac bo przyjda goscie.. :-\ ...
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Nie jestem chrześcijanką, ale ten wierszyk jest słodki i mnie normalnie rozczulił :D :D :D
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Post autor: Anka. »

Wierszyk świetny!

Biedny SokO , Białasowi też łapinki szwankują :'(
ObrazekObrazek
odmienna

anik1 pisze:Rozczuliłam się!!
;) Chłe,chłe, chłe! Nic nie poradzę, że szczury są dokładnie jak Boże Narodzenie: nawet jak człowiek nie chce, to się roztkliwia i zaczyna słodzić do nieprzyzwoitości..... :-[

Dar ma za sobą ciężką próbę w temacie „uszczurawianie społeczeństwa”: miałam ze sobą zabrać na „ proszony obiad” szczura. Padło na Dara, bo po raz: zrównoważony, po dwa: proludzki, po trzy: wiadomo było, że to będzie spory stres i oceniłam, że on najlepiej to zniesie, po cztery: abstrahując od oczywistego faktu, że wszystkie moje skarby są przepiękne, Dar jest naprawdę pięknym szczurem a mnie zależało na wrażeniu.
To był pierwszy raz, gdy był wiele godzin poza domem, z dala od brata. Nie jest przyzwyczajony do takiego ograniczania mu swobody decydowania o sobie a to trwało kilka godzin...
Nasi Gospodarze przekochani Ludzie, ale nie bardzo dali sobie wytłumaczyć, że to nie pluszak, któremu obojętne kto go tłamsi.
Dar... nawet mi się nie śniło, że mam w domu kogoś tak grzecznego, cierpliwego i zrównoważonego! Co prawda, jak tylko miał taką możliwość, pakował mi się za pazuchę lub na szyję; tulił się, ale bez zniecierpliwienia czy paniki. W końcu umieścił się pod żakietem na plecach i zasnął uczepiony pazurkami, jak małpeczka.
Bardzo, bardzo jestem z niego dumna. :P
merch

Bardzo, bardzo jestem z niego dumna.
No ja tez :)
A czemu nie chcialas wziac na obiad obydwu panow D ?
odmienna

prawdę mówiąc myślałam o tym, nie byłam pewna jednak ich reakcji i bałam się że nad dwoma nie zapanuję jakbyco... ( trochę tak, jak do weta idę zawsze z jednym szczurem, coby być "cala dla niego" ;) )
Swoją drogą, radość z powrotu na swoje śmieci, była chyba warta stresu - cieszył się jak dziecko a szalał jak dwoje dzieci :D
odmienna

Niedobry Dolarek! Niedobry.... miesza się bratu w rządzenie, nie daje żyć kamratom i mam znerwicowane szcury.... Czy to możliwe, że wyżywa się na innych, bo musi słuchać brata?
Darek i Dolarek mieszkają w środkowej, najobszerniejszej kwaterze, ż której wygryźli kolejno Sokole Oko, Blessa i Jerza... tak. Nawet mój postrzelony Kaszub, po długiej komitywie, za nic nie chce dzielić z Dolarkiem chałupy! :o
A poza tym, chuligan jest taki, taki kochany, że sama myśl o zrobieniu mu przykrości mnie...buuuuuuuuuuuu!

Moje Czapecznikowce z okazji świąt, przypomniały sobie , że oni wszak Boby Budownicze są i skonstruowały najwspanialszą w swojej karierze budowlę ;D - prawdziwą szopkę! Skarby moje. :-*
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”