Tupot Małych Stóp ^^ - REAKTYWACJA

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Re: Tupot Małych Stóp

Post autor: Anka. »

Biedna Aferka :(
Oczywiście kciukamy mocno!

Maleństwa urzekające.
ObrazekObrazek
merch

Post autor: merch »

Trzymam kciuki za Aferke.
Nina takie zakazenia twarzoczaszki sa czesto bardzo powazne , jesli dochodzi do zajecia kosci czesto rokowania sa bardzo powazne , prawdopodobie tez zwierzatko cierpi. Czasem, powaznie trzeba rozwazyc decyzje o uspieniu :(.
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

Trzymam kciuki..ale az mnie dreszcz przeszedl bo przypomina mi sie historia z Bazylem.. :-\ :-\

A Panie FF rzecz jasna piekne nie moze byc inaczej w gruncie rzeczy :-*
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Awatar użytkownika
Leia

Post autor: Leia »

Biedna Afera, musi ją strasznie boleć - trzymam kciuki za pomyślne leczenie.

A siostrzyczki naszych chłopców są przepiękne, urocze i cudne. Yoda mówi, że w pociągu też go jedna zaczepiała ;)
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Wiem merch, wiem.
I chyba nawet sie nie łudze, że damy rade, choć nie potrafie w to uwierzyć. Dosłownie tydzień temu mówiłam, że nie wyobrażam sobie życia bez Niej, że nie pamiętam stada bez Niej, że tak wiele mnie nauczyła.
Za chwile idziemy do naszej wetki.

Aferka dzisiaj rano zachowywała się i wyglądała dużo lepiej niż wczoraj. Wybiegła z domku po wafla i biła sie o niego z Fuksem. Antybiotyki działają, tylko jak długo i w jakim stopniu?
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Nina , trzymam kciuki , żeby leczenie pomogło , liczymy na dobre wiadomości .
Oby antybiotyk wyeliminował problem i niech Aferka wraca do zdrowia przy swojej kochającej pani ! :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Rhenata

Post autor: Rhenata »

Tak nam przykro ze mała cierpi :( trzymamy wszystkie kciuki jakie mamy żeby jej było lepiej.Na pewno będzie.

A maluchy są przesłodkie, wprost do schrupania...mniam
My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
Nina
Kontakt:

Strasznie źle sie ze sobą czuje... Uwielbiam takie szczury jak Afera, indywidualne, które mają swoje własne życie i nie chcą w nim człowieka. Ale nic dobrego z tego nie wynika. Afera głodowała, ropień musi mieć od minimum 5 dni. A ja nie widziałam...
Najpierw nie mogła jeść bo bolał ją nabierający ropień, a później przez ropień i przerośnięte zęby. Nie widziałam, że prawie nie je i chyba nie mogłam widzieć. Ciągle siedziała przy misce, cieszyłam sie, że ma apetyt. A ona po prostu ciągle próbowała jeść i nie mogła, bo bolało... Miała też przerośnięte pazurki...
Gdyby to był jakikolwiek inny szczur z mojego stada, zauważyłabym! Każdego dnia przez moje ręce przechodzi całe stado, staram sie codziennie je 'przeglądać' i obserwować. Ale mój kontakt z Aferą ogranicza sie głównie do otworzenia jej klatki i podania chrupka. Bo ona ludzi nie lubi i brana na ręce sie wścieka...
Od wczoraj je głównie gerbery. Pochłania ich niesamowite ilości. Mam nadzieje, że nadrobi wage, że będzie silniejsza i że damy sobie rade z tą śmierdzącą cholerą na policzku...

Młodziki mnie podtrzymują na duchu. Całe stado. Śmigające po pokoju agutowe smugi, brudny nos Eliny, która mnie ciągle zaczepia i chce sie bawić, iskające labinki, wiszące na prętach łysolce i tłukące sie dzieciaki. Nie sposób sie nie uśmiechać :)

A Deborka zamieszkała w starówce! Od złamania łapki mieszkała sama, bo w klatce z innymi szczurami panikowała i bardzo sie stresowała (na wybiegach było normalnie) a dzisiaj sama weszła do nich i już tak została :)

Dziękujemy za kciuki i prosimy o nie puszczanie.
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Piromanka

Post autor: Piromanka »

Dobrze, że chociaż gerberki wcina. Może się trochę podtuczy.
Nie martw się, wyjdzie z tego. Da radę. Trzymamy kciuki.
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

poczęstuj ją gerberkiem ze zmielonymi orzeszkami - nie będzie musiała gryźć..

kciukam mocno..
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
Rhenata

Post autor: Rhenata »

Ja wiem ze dobre rady łatwo dawać, ale tak sobie pomyślałam ze do gerberka może oliwy troszkę dodać, pewno już wpadłaś na to co jej dawać oprócz tego , ale tak tylko mowie i kciuków nie puszczam.Biedna dziewczyna, niech wcina gerberka i nam dobrzeje mycha.A co wet powiedział na ten ropień?
I oczywiście nie czuj sie źle, to nie twoja wina, szczur jak szczur i skoro nie chciała kontaktów z tobą to niestety nie dało sie inaczej.
My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
Awatar użytkownika
Ivcia

Post autor: Ivcia »

Z całych sił trzymam kciuki za Aferkę.
<:3 )~ Bahama Mama
za TM Rubi ['] Vanilla ['] Arma ['] Gaja ['] Faramuszka ['] Pina Colada [']

Obrazek
Nina
Kontakt:

Urwałam sie ze szkoły, żeby pójść do naszej wetki ::)
Wyczuła jakieś zgrubienie/przerost na żuchwie. Po zobaczeniu Aferki i jej oka powiedziała tylko, że rokowania są kiepskie.
Jutro rano mała jedzie na antybiotyki do tamtych wetów no i zobaczymy....
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Nina , przykro mi to słyszeć ... naprawdę całym sercem życzę Aferce siły do wygrania z tym świństwem .
Trzymaj się i nie trać nadziei , trzeba jeszcze powalczyć , jeśli jest taka możliwość , że będzie OK.
Mocno trzymam kciuki ! :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Nina
Kontakt:

No i jednak byłyśmy dzisiaj na antybiotyku bo mała marnie wyglądała. Najbliższe 48 godzin będzie prawdopodobnie decydujące. Wet nie krył, że najlepiej byłoby operować... Ale przecież im nie dam pokroić szczura.
Jutro zadzwonie do dr Piaseckiego no i zobaczymy.
Nie wiem tylko, czy jest sens ciągania jej do Wrocławia bo jest strasznie słaba...

Kilka dni temu cieszyłam sie, że mniej pisze w naszym temacie (bo ogranicza sie to głównie do opisywania przebiegu szczurzych chorób...) no i mam...

EDIT
No dobra. Reszta stada też jest, więc kilka zdjęć:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Najmłodsze tupoczące stopki :)

A na mnie nie zwracajcie uwagi bo spędziłam kilka godzin nad książkami a to mi szkodzi :P
Tupot Małych Stóp
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”