Poważnie chore szczury

Wszystko inne, czego nie można zakwalifikować do żadnego z podanych działów. Na przykład: kilka objawów, dotyczących ogółu zachowań chorobowych, czy niewydolność kilku organów, obejmujących zarówno wewnętrzne, jak i zewnętrzne.
To jest dobry dział, jeśli nie wiesz gdzie możesz umieścić swój post - by najlepiej pasował.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
fantazja99

Poważnie chore szczury

Post autor: fantazja99 »

Mam dwa szczury Hanie (strarsza 10 miesięcy) i Basie (młodsza 3 miesiące) nie mam pojęcia co się z nimi dzieje. Hania jest wychudzona, ma krew na nosie, oczu praktycznie nie otwiera, łapki ma spuchnięte i sine, jakby spraliżowane, dziwnie oddycha tak jakby się dusiła, jest taka cała powykrzywiana. Natomiast Basia zaczyna chudnąć, też dziwnie oddycha i ma to samo z łapką co Hania i również krew na nosie. Stało się to pratycznie w ciągu 3 dni i nie wiem co mam robić. Byłam na feriach, po powrocie zobaczyłam koszmar w ich klatce... Czym może to być spowodowane? Niestety nie mogę teraz iść z nimi do weterynarza... Proszę o pomoc
Awatar użytkownika
Ausaya

Re: Poważnie chore szczury

Post autor: Ausaya »

my tutaj nic nie pomozemy, jedyna pomoca dla nich jest weterynarz. Jezeli nie pojdziesz z nimi jak najpredzej sie da mozliwe ze pozbawisz je zycia skoro choroba tak szybko postepuje...

Z jakiego miasta jestes? I co tak straszne nieumozliwia ci pomoc swoim zwierzakom? Sorry ale rece opadaja jak sie cos takiego czyta...
ze mną: Tequila i Lima :* :*

za TM: Helenka [*] Kama [*] Sutra [*] Mała [*] Ebolcia [*] Furia [*] Coco [*] Koleś [*]
anik1

Post autor: anik1 »

Napisz jaki masz problem, za daleko do weta? Brak pieniedzy? Czasu? Moze cos da się poradzic,pomóc, inaczej szczurki odejdą w cierpieniu.
fantazja99

Post autor: fantazja99 »

Z Olkusza. nie wszyscy rozumieją, ale brak pieniędzy... byłam dzisiaj u weterynarza po poradę i jutro postaram się iść z moimi biedactwami na wizytę.
anik1

Post autor: anik1 »

Wyslalam PW
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Brak pieniędzy? Tu chodzi o życie Twoich zwierzątek...

Być może wet odroczy termin płacenia za leki, może da zniżkę. Może udałoby Ci się ok 50 zł pożyczyć. Możesz spróbować poprosić TOZ o pomoc (oczywiście nie ma gwarancji, że taką pomoc dostaniesz, to raczej musiałaby być wyjątkowa sytuacja...).

Sinienie może oznaczać kłopoty z sercem lub z płucami. W każdym razie należy interweniować natychmiast... trzymam kciuki za ogonki!
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne / ogół objawów”