Rysio:)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
redrain

Rysio:)

Post autor: redrain »

Przedstawiam wam mojego ukochanego szczurka Rysia :) http://img19.imageshack.us/my.php?image=dscn5425g.jpg Nie lubię się powtarzać ale chyba muszę. Szczurka mam od 2 dni. Dostałam Go na urodziny. Był planowany od bardzoo dawna. Błagałam i prosiłam mamę o to śliczne stworzonko ale była nieugięta. Zbliżały się moje urodziny, a koleżanki nie wiedziały co mają kupić, więc mówię: "Chcę ogonka!". Próbowałam jakoś mamę przygotować do tego ale ona mówiła: "Jak będzie szczur to Cię wywalę razem z nim" albo " To śmierdzi i te ogony... ". No ale stało się. Rysio przybył do mnie 2 dni przed urodzinami, bo wtedy odbywała się impreza, mama nic na początku nie wiedziała ale kiedy zobaczyła szczura to się zakochała. Rodzeństwo się o niego biło. Tata, który był gorzej nastawiony od matki zakochał się od pierwszego wejrzenia. 2 dni mijają, a moja rodzina zabija się o Rysia, ale mój ci on mój:) Nie oddam! Aktualnie Rysiu śpi na moim karku. A jeszcze zapomniałam napisać, że od samego początku jest bardzo spokojny i grzeczny, już wie kto jest jego panią i zawsze przychodzi do mnie kiedy rodzeństwo się o niego bije ! Ma rację chłopak.

Rozważam drugiego futrzaka ale po 1 mam małą klatkę, na większą na razie mnie nie stać, po 2 mimo pozytywnego, bardzo pozytywnego nastawienia moich rodziców do szczura chcę ich trochę przyzwyczaić do nowej sytuacji :)

Mam jedną prośbę do znawców szczurków, a mianowicie mogłabym się dowiedzieć ile tygodni mniej więcej ma mój malec?
Od 7 marca 2009r. jest ze mną mój Rysio:) Tak krótko, a ja jestem w nim zakochana :)
Awatar użytkownika
ridja devojka

Re: Rysio:)

Post autor: ridja devojka »

na moje oko z pięć, ale głowy sobie nie dam uciąć :)
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

tak, z pięć tygodni, nie więcej.. malutkie to to.

dawaj mu gerberki, kaszki dla dzieci, owoce (poza cytrusami), warzywa, gotowane mięsko, jajka, czasem jakieś psie chrupki itd... żeby mógł rosnąć chłop. =)

napisałm pw =]
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Wygląda na jakieś 5 - 6 tygodni :)

To czarny [kolor] niestandardowy kapturek [znaczenie - rodzaj łatek] :) śliczny chłopak :D
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
redrain

Dziękuję za pomoc i rady :) tak właśnie myślałam, że koło miesiąca będzie miał :)
Od 7 marca 2009r. jest ze mną mój Rysio:) Tak krótko, a ja jestem w nim zakochana :)
redrain

Bydle!!! i Rysio

Tak więc jak powiedziałam tak zrobiłam i mam towarzysza dla Rysia, 2miesięczne BYDLE! Lesia:D Jest ogromny :) Rysiek jak Go zobaczył to zwariował ze szczęścia ^^ Natomiast Lesio jest troszkę przestraszony tą całą sytuacją, chyba tęskni za rodzinką :(

[img=http://img128.imageshack.us/img128/5557/dscn5497.jpg]
Ostatnio zmieniony czw mar 12, 2009 6:22 pm przez redrain, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
zalbi

nic się nie martw, niedługo zakochają się w sobie z wzajemnością =)

gratuluję =)
Obrazek
redrain

To jest bydle:D
Awatar użytkownika
zalbi

zdjęcia więc poprosze =)
Obrazek
Awatar użytkownika
ridja devojka

no a jaka reakcja rodziców? ;)
ja też bym chętnie zobaczyła. a i czekam na relacje z ich zapoznawania się, bo ja też właśnie na tym etapie.
Nakasha
Kontakt:

To wspaniale, że udało się adoptować drugiego ogonka :) :)

Również czekam na zdjęcia :D

Obrazek
redrain

Ech... Musiałam szczurka oddać, bo pogryzł Ryśka, moja mama kiedy to zobaczyła kazała mi oddać Lesia natychmiast ;( Na razie muszę pożegnać się z 2 szczurkiem :(
Awatar użytkownika
ridja devojka

gdzie go oddasz? spróbuj to przeczekać, na początku szczurki mogą się gryźć. naprawdę warto, mi się właśnie udało połączyć dwie samiczki, choć też były zgrzyty.
Twoja mama pewnie sie przeraziła, i nie dziwie się. Daj chłopakom troszkę czasu, pożycz od kogoś drugą klatkę może i trzymaj ich na razie osobno.
Mocno go pogryzł?
Nakasha
Kontakt:

A czy łączyłaś ich zgodnie z zasadami łączenia? Kilka dni spotkań na terenie neutralnym, a dopiero potem jeśli będzie ok wpuszczenie do dokładnie wymytej klatki?

Obrazek
redrain

Tak łączyłam zgodnie z zasadami. Pogryzły się na terenie neutralnym, szczurka oddałam do Pana, od którego Go wzięłam... Matka była nieugięta... Musiałam oddać :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”