Marudnik vol. 2
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Marudnik vol. 2
Nina ja miałam gastroskopię w tamtym roku i dla mnie, w porównaniu np do pobierania krwi, była przyjemna 

Nie wiem co przyjemnego może być w rurze w przełyku...
Pobieranie krwi to kwestia minuty i nie ma takich 'skutków ubocznych'. Niech mnie kują ile chcą ale na to paskudztwo musieliby mnie siłą zaciągnąć.
Pobieranie krwi to kwestia minuty i nie ma takich 'skutków ubocznych'. Niech mnie kują ile chcą ale na to paskudztwo musieliby mnie siłą zaciągnąć.
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
przyjemna byc może dlatego, że trwała około 3 min, a skutków ubocznych nie było. Trzeba chyba trafić na odpowiedniego lekarza..
Mnie trzymali prawie 10minut
I jeszcze tak koszmarnie mną szarpało, że na samo wspomnienie tego robi mi sie źle...
Lekarz podobno dobry, ale do miłych to on nie należy... Opryskliwy gbur.

Lekarz podobno dobry, ale do miłych to on nie należy... Opryskliwy gbur.
Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
-
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Gastroskopia
miałam robioną 3 razy, w tym niedawno... Za każdym razem min. 15 - 20 minut przekręcania mi rury w brzuchu, wsuwania i wysuwania, dociskania, odsysania... khh..... znieczulenie przestaje działać po 5 min więc to dla mnie mordęga... krztuszę się, mam odruch wymiotny, odbija mi się, itp., mimo że leżę spokojnie i głęboko oddycham. A potem tak mnie gardło boli, jest tak podrażnione i naruszona jest śluzówka, że muszę brać dodatkowe leki i mam 2 dni jedzenia z głowy. Tragedia.
Za to kłóć i pobierać mi krew można ile wlezie, wolę to tysiąc razy bardziej niż gastroskopię.
Nina, naprawdę współczuję...

Za to kłóć i pobierać mi krew można ile wlezie, wolę to tysiąc razy bardziej niż gastroskopię.
Nina, naprawdę współczuję...
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Nina tez wspolczuje . Za pewne odczuwanie badania zalezy od dwoch rzeczy sily odruchu wymiotnego ( mi nie da sie zalozyc nawet wacika u dentysty) i sprawnosci endoskopisty. Ta poniewaz jest to czynnik ludzki jest rozna, zalezy od talentu i doswiadczenia. W kazdym fachu tak jest, ze niektorzy slabo sobie radza, niektorzy radza sobie poprawnie lub dobrze. Zadko zdarzaja sie tez wirtuozi, osoby niezwykle sprawne munualnie i z wyczuciem . W dziecinstwie nie moglam sie napatrzec jak moja babcia lepi pierogi , robila ich zwykle na duza rodzine ponad 100 i te pierogi jakos jej tak przelatywaly przez rece, same sie lepily, procesu lepienia juz nie widzialam, widzialam tylko latajace krazki ciasta i odlatujace pierogi, bywa tak i z pianistami i lekarzami 

Ale mowa o tym całkowitym znieczuleniu? Bo to badziewie którym spryskują gardło to faktycznie pic na wode fotomontaż, a to całkowite trzyma u nas przez całe badanie.Nakasha pisze:znieczulenie przestaje działać po 5 min więc to dla mnie mordęga...
U mnie było identycznie jak to opisałaś plus dodatkowo łzy, które same zaczęły mi ciec przy przełykaniu tej durnej sondy

No i głównie dlatego miałam bez znieczulenia ogólnego... Bo ja nawet jeśli chciałabym zwymiotować wsadzając sobie piórko do gardła to nic z tego nie będzie...merch pisze: Za pewne odczuwanie badania zalezy od dwoch rzeczy sily odruchu wymiotnego
A tutaj to był koszmar.
Mogłoby wreszcie przestać boleć bo troche głodna jestem

Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
Nina budyn waniliowy
cieply, albo rosol z kluskami lanymi, ewentualnie makaron tylko z czym 

-
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Te psikane świństwo. Za cokolwiek innego chcieli dodatkowo 100 zł, dzięki bardzo, wolę wydać to na lepszą karmę dla szczurów i kotów i się przemęczyć. A może jakaś kaszka, albo rozgotowany ryż z gotowanymi warzywami bez skórek?
Pewnie dużo zależy od zdolności... albo też od tego, czego szukają. U mnie szukali blizn po wrzodach i nowych wrzodów i kręciła tą rurą na wszystkie strony, żeby wszystko zobaczyć. Znalazła wrzód za jakąś fałdką w żołądku i nie mogła tam wsadzić kamerki, więc wierciła mi tą rurą, a ja stosowałam wszystkie znane mi techniki relaksacyjne, żeby normalne oddychać i nie udusić jej na miejscu.
Pewnie dużo zależy od zdolności... albo też od tego, czego szukają. U mnie szukali blizn po wrzodach i nowych wrzodów i kręciła tą rurą na wszystkie strony, żeby wszystko zobaczyć. Znalazła wrzód za jakąś fałdką w żołądku i nie mogła tam wsadzić kamerki, więc wierciła mi tą rurą, a ja stosowałam wszystkie znane mi techniki relaksacyjne, żeby normalne oddychać i nie udusić jej na miejscu.

Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij

To ohydztwo mogliby sobie całkowicie darować bo i tak guzik daje...
U mnie sprawdzali wszystko ogólnie, głównie pod kątem refluksu, który wiem, że mam ale lekarz sie uparł na sprawdzenie gastroskopią
No i nawet budyń jak na złość mi dzisiaj nie wyszedł
Jakiś taki wodnisty jest i paskudnie smakuje.
U mnie sprawdzali wszystko ogólnie, głównie pod kątem refluksu, który wiem, że mam ale lekarz sie uparł na sprawdzenie gastroskopią

No i nawet budyń jak na złość mi dzisiaj nie wyszedł

Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
Cos takiego mi sie ostatnio porobiło, ze do niczego nie potrafie sie zabrać. Siedze i siedze, i siedze, i.... nic 

Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Pin3ska też to mam.. potrafię kilka godzin siedzieć i nie zrobić nic konkretnego.. straszne lenistwo mnie dopadło ;]
" A ja stoję - dzieciak teraz z otwartą gębą
Czuję jak czarnieje moje małoletnie tętno "
;]
Czuję jak czarnieje moje małoletnie tętno "
;]
A myślałam, że to tylko ja tak mam przez miesiąc praktyk i nicnierobienie w tym czasie
Czasami nawet weźmie mnie na pouczenie sie, ale kończy sie na wyciągnięciu zeszytu i położeniu obok z tekstem: później.
Tą francowatą gastroskopie miałam we wtorek, a do dzisiaj nadal boli mnie przełyk
Wczoraj wieczorem było gorzej niż pierwszego dnia, nie byłam w stanie nic przełknąć 

Tą francowatą gastroskopie miałam we wtorek, a do dzisiaj nadal boli mnie przełyk

Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
Chyba epidemia, bo ja też siedzę i siedzę i nic konkretnego nie robię. Przeglądam na siłę neta, bo nic innego mi się nie chce.. nie zrobiłam pracy na plastykę przez to lenistwo i zarobiłam lufę, co za niefart.
widzę że to jakaś plaga:(pin3ska pisze:Cos takiego mi sie ostatnio porobiło, ze do niczego nie potrafie sie zabrać. Siedze i siedze, i siedze, i.... nic
i jeszcze ta senność, mogę spać cały dzień i cała noc.....