O šesti českých potkanech

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
zalbi

Re: 12 paskud z Podbeskidzia,czyli maua, Szalas i ich szczurasy

Post autor: zalbi »

maua_czarna pisze:
Nakasha pisze:Kastrat alfą? to by było ciekawe :D
Wszystko sie moze zdarzyc :D :D Z nimi to nigdy nic nie wiadomo :)
No u mnie kastrat jest alfą..

Kciukam za maleństwo mocno...
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
grzesia

Post autor: grzesia »

Kciukam mocno.
Wymiziaj stadko...:)
Awatar użytkownika
maua_czarna

Post autor: maua_czarna »

Dziekuje Wam za wsparcie :-*

Sama w sumie nie wiem,jak ma wygladac poprawa u Paskudy. Glowka moze juz tak zostac przechylona,wiec jedyna poprawa jaka obserwujemy to taka, ze nie chodzi w kolko,ale potrafi juz powolutku sobie podazac do jakiegos celu.
Nie zjadla dzis mieska i bardzo sie martwie,ze stracila apetyt...

Lezy teraz taki bidok z przekrzywionym lepkiem a ja nie wiem jak jej pomoc :(

Na pocieszenie troszke zdjec

Obrazek Blixa pozuje :)
Obrazek :)
Obrazek nic sie nie ukryje :D
Obrazek Obrazek rozszarpiUSZEK
Obrazek Obrazekporownanie ;)
Obrazek Just dance :)
Obrazek Obrazek probnik kolorow -Rusek i Soldi :D
Obrazek taka duza jestem 8)
Obrazek Dawaj to!
Obrazek

Sesja buziaczkowa :D
Obrazek Obrazek
Obrazek obudz sie,nooo...

Zeby nie bylo tak calkiem smutno :)
Obrazek Chrupka i Banieczka :)
Obrazek: Myszka,Bohun, Glorka, Ciri, Loluś, Bryndza, Blixa, Żorżeta, Groszek, Zagłoba, Soldat, Brusi, Anarchia, Rebelia,Rusalka, Ebola, Kofola, Obalka, Dżuma, Sepsa
odmienna

Post autor: odmienna »

kciukam za Paskudkę, ale coś mi się w tym temacie ilość paskud nie zgadza... rozumiem, że maua_ i Szałas to dwie pierwsze, a dalej... no nie mogę się doliczyć, czternaście mi wychodzi i tyle... ;D ;)
Awatar użytkownika
maua_czarna

odmienna pisze:kciukam za Paskudkę, ale coś mi się w tym temacie ilość paskud nie zgadza... rozumiem, że maua_ i Szałas to dwie pierwsze, a dalej... no nie mogę się doliczyć, czternaście mi wychodzi i tyle... ;D ;)

Kciuki potrzebne i bardzo za nie dziekujemy - po chwilowej poprawie (pewnie dzialanie sterydu) widzimy, ze stan Paskudki jest bez zmian...Juz wiemy, ze glowka najprawdopodobniej tak zostanie,ale chcielibysmy, zeby mogla isc tam, gdzie ma ochote, szybciutko potruchtac gdzies szczurzym zwyczajem... poki co niespiesznie spaceruje i chyba nie zawsze tam gdzie chce.

odmienna, to proste :D Szalas i ja = 2 ludki + 10 szczurasow (Groszek, Soldi, Zaglobus, Blixa, Zorzi, Bryndza, Anarchia, Brusinka, Rusek i chorusek Paskuda (czyli tak naprawde Rebelka)) = cale nasze stadko ;D

zrobilismy dzisiaj kilka nowych zdjec, ale niestety po 16 fotkach okazalo sie,ze nie ma w aparacie karty. Ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie? :)
Obrazek: Myszka,Bohun, Glorka, Ciri, Loluś, Bryndza, Blixa, Żorżeta, Groszek, Zagłoba, Soldat, Brusi, Anarchia, Rebelia,Rusalka, Ebola, Kofola, Obalka, Dżuma, Sepsa
Awatar użytkownika
Leia

Post autor: Leia »

Zapytaj szczurków, pewno gdzieś skitrały. U nas teraz jak coś ginie, to nie wiadomo, na kogo zwalić. Zawsze było na Gosię. A tu teraz dwa szczurze złodziejaszki doszły i czasem ciężko dociec.

Żal mi Paskudki, bidulka mała. Może nastąpi jeszcze poprawa - będę trzymała za to kciuki bardzo mocno. W ogóle te wasze szczurki są cudne. Mi się zwłaszcza podobają sceny łóżkowe, bo przypomina mi to, jak w zeszłą niedzielę chłopcy próbowali Yodę budzić łażąc po nim. A kiedy on nic, to się mu Flap dorwał do powiek i już trzeba było się obudzić.
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

Ehh biedna mala Paskudka.. :(
Trzymam kciuki za nia zeby mogla chodzic gdzie chce i ogolnie zeby jakos to szlo.
Caluski dla calej reszty zwierzow :-* . Oprocz tych dwoch najwiekszych, ich nie bede calowac ;)
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Paskudka vel Rebelka to ten szczur, którego przygarnęliście od poprzedniej właścicielki, prawda? Bidulka, najpierw zawirowania z domem (jak dobrze, że w końcu trafiła do Was), a teraz jeszcze to :( Trzymam kciuki!
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
maua_czarna

Leia co do karty, to juz sie znalazla. W tym calym zamieszaniu ja jestem najwiekszym balaganiarzem, wiec nie bylo innych podejrzanych w sprawie ;) Nie osmielilabym sie zwalic winy na te niewinne, niebianskie, puszyste istoty :) No, raz zjadly mi ladowarke do telefonu, jeden razik :)

Nue tak, tak, to ta sama Paskudzinska, ktorej zebow troche sie obawiam ;)

Bardzo dziekujemy za kciuki, przydaly sie jak zwykle i pomogly ;)
Zrobilismy serie autorskich testow psychomotorycznych, zeby sprawdzic, czy Paskudkowe cialko podaza tam, gdzie mozg chcialby. Pieknie pomykala za Rusalka po kanapie, a podchodzac do brzegu wersalki nie gibnela sie nawet przez sekunde ;) Takze podazanie za serkiem zoltym, ktory uciekal, dzierzony w Szalasowej dloni, okazalo sie wykonalne :D Ruchy Paskudkowe sa nieco spowolnione, chyba tak juz to zostanie...Lepek zyje wlasnym zyciem kiedy Paskud chce spojrzec w gore, lub stanac na dwoch lapkach. No coz, chyba pozostanie przyslowiowa swinia i w niebo juz nie spojrzy ::)
Dodatkowo za kare musi nam postawic kiedys bilety do kina, bo nasz fundusz przeznaczony na ten ce zostal spozytkowany na klucie jej zadka ;) (Koralina 3d...eh...eh...)

Po jednym z zastrzykow wdala sie niestety martwica. Wyglada okropnie, pewnie efekt jest spotegowany przez niezaprzeczalna lysosc. Ale wyglada tez na sucha, wiec chyba nalezy zostawic w spokoju.

Jako, ze Paskudek radzila sobie ladnie co przyznal tez pan weterynarz, postanowilismy dolaczyc ja do Ruska w chorobowce i podtuczyc jeszcze przez tydzien zanim wroci na lono stada.
Przy okazji wizyty zwazylismy Ruska i Rebelie, bo Rusalka przerosla kolezanke, co wydalo nam sie troszke podejrzane. Okazalo sie, ze obie waza po185 g ;) Siostrzane dusze :D
Rusek wykrecila nam u weta taki numer,ze... :D po prostu stwierdzila, ze stol nie konczy sie tam, gdzie sie konczy, lecz z pewnoscia jest jakis ciag dalszy. Wyladowala na podlodze, skad zostala oddelegowana natychmiast ;)

Poznajemy Ruska z dziewczynami, plany polaczenia wszystkich staja sie coraz blizsze :) Niestety nie mamy innej mozliwosci niz wersalka, ale zadna z babek nie rosci do niej pretensji, wiec udajemy, ze nigdy po niej nie chodzily i umawiamy sie, ze to neutral ;)

Chlopcy sa za to niegrzeczni - Soldat i Groszek zaliczaja od siebie nawzajem kolejne brzydkie dziaby na pyszczkach i szyjach...Przygotowuja sie chyba do poznania dziewczyn, zeby byc rasowymi facetami z blizna ;)

Zdjecia z posiedzenia kanapowego - brak aspolecznej Bryndzy (nie to nie!) i chorego Paskudziska:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Stojeczka <3
Obrazek W sprawie wynajecia modelki zgloszenia przyjmuje przez PM :P
Obrazek Kizi mizi
Obrazek Wersja grozna
Obrazek Kanapa opanowana :D ...
Obrazek ... ale jakos trzeba z niej zejsc ::)
Obrazek Kizi mizi vol. II
Obrazek Piramida glupich :D
Obrazek Oczko na dobranoc ;)

W roli utalentowanego fotografa wystapil Szalas :D
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Cieszę się , że z Paskudką nie tak źle , niech cieszy się jak najlepszym zdrowiem .
Kciuki na wszelki wypadek jeszcze potrzymam , za resztę stada też :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
odmienna

Post autor: odmienna »

:o http://s43.photobucket.com/albums/e356/ ... CN8618.jpg Różowa Pantera! ;D

...
ten świat jest taki...że może Paskudka ze zdumienia główkę przechyla? prawdę mówiąc, jeszcze trochę i mnie też tak zostanie ;) - ale kciuki trzymamy :)
Awatar użytkownika
maua_czarna

:)

Paskudka ze zdumienia glowke przechyla, mowisz? :D Moze, moze...odmienna Ty to jestes takim jasnowidzem.

Paskud moze byc zdumiona z jednego powodu, zakladamy szczurza druzyne pilkarska - juz niedlugo dolaczy do nas 11sta glizdka. Ebola (Nakasha, mialas racje, tylko bez "a nie mowilam" ;D

Obrazek

Zdjecie jest wlasnoscia Misy ;)

Coz, mam odgorne ultimatum, musialam sie zgodzic, ze to bedzie ostatni ogonek, jakiego wezmiemy w przeciagu roku. W koncu to moi rodzice opiekuja sie gnojstwem, kiedy my gdzies jedziemy, czyli maja costam do powiedzenia ;) Takze pewnie przez najblizszy rok nikt nowy u nas na stale nie zamieszka :)

I zgodzilam sie na cos jeszcze, ale mysle, ze bedziecie musieli sie wykazac cierpliwoscia, powiem Wam, kiedy bede gotowa.
W roli sadysty - moja mama.
Awatar użytkownika
maua_czarna

Czekam na zdjecia malej Eboli, ale poki co - ni widu, ni slychu :) Pewnie sesyjka bedzie dopiero po przyjezdzie do nas, choc chetnie bym sie poslinila :D
Umilam sobie te oczekiwania tak samo, jak zawsze - ogladaniem zdjec rodzicow...

Obrazek Obrazek Fata kiedys i teraz ;)

Obrazek Obrazek Obrazek

zdj.: ch.s. Algernon, ch.s. Iletis, ch.s. Pako :)

Z rzeczy mniej przyjemnych...czy ktos moglby pomoc mi znalezc jakies linki ze zdj gojacej sie martwicy? Zastanawiam sie, czy to aby nie za dlugo sie goi, a ze nigdy zaden nasz szczurek martwicy nie mial...to sama nie wiem ::)
Jestem w domu i nie mam tu aparatu, a ciezko mi opisac jak to wyglada -skora dookola strupka jakby wyciagnela sie do gory, a sam strupek ma forme jakby plytkej miski. Nie umiem lepiej :)
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

U nas martwica po zastrzyku trzyma sie czasami nawet 2-3 tygodnie...

Cudne, małe, rude, puchate kuleczki :)
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
maua_czarna

Nina pisze:U nas martwica po zastrzyku trzyma sie czasami nawet 2-3 tygodnie...
Okolo 2 tygodnie juz minely, czyli rozumiem,ze nie mam sie czym przejmowac jeszcze :)
Dziekuje :)

A co do kuleczek - to wciaz sie zastanawiam, ktora na zdjeciu to "ta". No, ale raczej za duzo nie wypatrze :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”