Duecik Bez Siostrzyczek: Trochę inne uszka - RENIA :)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
odmienna

Re: Duecik z Grodu Kraka

Post autor: odmienna »

od jakiegoś czasu Dżuma przestała gustować w tym napoju i w związku z tym i ja przestałam ją nim częstować
to się nazywa ordynarne pójście na łatwiznę ::) . Próbowałaś przynajmniej gatunek kawy zmienić?
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Deli - Stronga tak z rana ?! Jakieś choćby pozory normalności trzeba utrzymać , więc do niczego takiego o poranku się nie przyznajemy , wręcz się tego wypieramy ! Później ....noo ...Później świat robi się czasem piękniejszy i bogatszy ;)
Odmienna - kawę zmienić owszem próbowałam .
Ale inne mi nie smakują! ;D :P
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
odmienna

unipaks pisze: Ale inne mi nie smakują! ;D :P
i to cała argumentacja? no ale przecież ta- nie smakuje Dżumie! Ty jakiś homocentryzm uprawiasz :-\
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

O tym , że kawa jest jednak lepsza niż herbata , niech zaświadczą poniższe zdjęcia .
No nie wiem, czy lepsza. Lepsza od kawy wydaje się być torebka wyciągnięta z niedopitej herbaty. Za pomocą takiej torebki można fajnie rozbryzgać herbatę dookoła, a potem przegryźć ją, wywlec fusy, i poroznosić je, gdzie tylko się da ::)
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
Akka

Post autor: Akka »

Plasawica zwinna bestia :o i że też mój chłopak nie lubi łowić ryb, od razu bym im zafundowała taką zabawę :) Nue dobrze że moje takich pomysłów nie mają ^-^
Obrazek
Ze mną: ♥ Batasuma, Guernica, Negra, Blixa ♥
Odeszły: Dżuman, Karbonka, Harpi, Yerstina, Indali, Ramona, Hawana, Iskariot, Szpilka, Luna [*]
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

No nie wiem, czy lepsza. Lepsza od kawy wydaje się być torebka wyciągnięta z niedopitej herbaty. Za pomocą takiej torebki można fajnie rozbryzgać herbatę dookoła, a potem przegryźć ją, wywlec fusy, i poroznosić je, gdzie tylko się da ::)
o tak, po tysiackroc tak ...
A torebka po herbacie znaleziona w łozku ..bezcenne :D
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
unipaks

Nue , koniecznie musisz mnie zaprosić na herbatę ! Mogę nawet przyjść z pudełkiem pełnym herbacianych saszetek ;D
Delilah , ciebie też bardzo chętnie odwiedzę , tylko błagam , wyrzuć mnie przed zmrokiem , cobym nie była zmuszona zanocować :D
Odmienna , kawy dla Dżumy zmieniać nie będę , pewnikiem najbardziej zasmakowałaby jej ta z "Pożegnania z Afryką" .Tak więc będzie zdrowsza niż siostra ;)
Akka , zwinna czarna bestyja właśnie od dłuższego już czasu doprowadza nas do stanu frustracji , bo nijak nie możemy jej odciąć drogi do sprzętu elektronicznego i do parapetu z wiecznie uchylonym oknem .Wszystkie zastosowane środki i sposoby zawiodły , ona jest naprawdę niewiarygodnie sprawna , zważywszy na jej tuszę ! Wspina się też lepiej niż jej szczuplejsza siostra , chętnie wzięłabym ją ze sobą na skałki :D
Ale , na pocieszenie , mam dwa zdjęcia , którymi mogę się wreszcie i ja wszem i wobec pochwalić - uwieczniłam siostry wreszcie śpiące razem i PRZYTULONE :D
Za nic się nie przyznam , co uczyniliśmy , żeby je do tego skłonić ! :P

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f88 ... a472c.html
http://images43.fotosik.pl/118/991164a31ff83b5cmed.jpg
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Awatar użytkownika
Nue

Ale , na pocieszenie , mam dwa zdjęcia , którymi mogę się wreszcie i ja wszem i wobec pochwalić - uwieczniłam siostry wreszcie śpiące razem i PRZYTULONE :D
Zaiste, serce rośnie :) Piękne siostrzyce.

Bo pewnie nie PRZYTULONE, a PRZYKLEJONE! Ha! ;D

Awatar użytkownika
Akka

Post autor: Akka »

ehhh śliczne są takie wtulone mordki :)
Obrazek
Ze mną: ♥ Batasuma, Guernica, Negra, Blixa ♥
Odeszły: Dżuman, Karbonka, Harpi, Yerstina, Indali, Ramona, Hawana, Iskariot, Szpilka, Luna [*]
Awatar użytkownika
susurrement

Post autor: susurrement »

unipaks pisze:Za nic się nie przyznam , co uczyniliśmy , żeby je do tego skłonić ! :P
ja stawiam na to, że zostały po prostu okrutnie wciśnięte do rury i skazane na siebie nawzajem, bez możliwości opuszczenia tegoż pomieszczenia. zgadłam? :D
ew to po prostu moment, kiedy jeden ciur się potknął i wpadł, mdlejąc, na drugiego ;) ::)
ze mną 1+3 szczurze łobuziaki, 3 króliki, jeż, chomik i dwa piesy
za TM 47 kochanych aniołków i 2 króliki [*]
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

Bo pewnie nie PRZYTULONE, a PRZYKLEJONE! Ha! ;D
Zespawane :D

A na herbatkę, to oczywiscie zawsze zapraszam :D
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
odmienna

wolę się cieszyć widokiem przytulonych mordek, niż prowadzić dochodzenie, jak do tego doszło ;D boję się bowiem wyników takiego dochodzenia, bo ludzie dla sensacji gotowi są do czynów niewiarygodnych, a to sensacyjne jest zdjęcie ;D
Awatar użytkownika
unipaks

a kombinujcie dziewczyny , kombinujcie ! :P

Na razie kwestia siostrzanej miłości zeszła na plan dalszy , mamy inne dylematy .
Sisters testują naszą cierpliwość i wytrzymałość . Od paru dni droga do sprzętu elektronicznego i do parapetu okiennego stoi przed nimi otworem , a nasze nieudolne starania udaremnienia następnych prób zbywają pełną nonszalancji miną w stylu : „Jak dzieci , zupełnie jak dzieci !” , po której następuje kolejne opanowanie ufortyfikowanego terenu .
Ponieważ widziałam już szczura łażącego ( całkiem zgrabnie ) po przewodzie zasilającym , zaczynają mnie męczyć wizje Pląsawicy wydostającej się z mieszkania oknem uchylnym po kablu od anteny . Albo dla odmiany prześladują mnie obrazy szczurka poddanego elektrowstrząsom z telewizorni .
Tak więc nieznośne krakowianki chyba zapracują w końcu na klatkę , która zapewni im choćby bezpieczne doczekanie mojego przyjścia z pracy . A są przy tym tak szczurzo uparte i tak świetnie radzą sobie z kolejnymi utrudnieniami , których im nie szczędzimy , że brak nam już inwencji oraz wiary w nadejście ratunku . >:(
Miniony weekend spędziły z nami u znajomych w górach i ze względu na dobro ciurów oraz pełnego zakamarków domu przyjaciół sporą część tego czasu odsiedziały w klatce . Naiwnie liczyliśmy , że ogrom przeżytych wrażeń pozwoli im po powrocie zapomnieć o ciągotkach zaokiennych , ale gdzie tam ! Teraz prą w górę obydwie , a kiedy stanęłam przy meblu i usiłowałam zainstalować kolejną zaporę , podstępne alpinistki zaatakowały mnie synchronicznie od zaplecza i po moich spodniach wspięły się na górę , zeskakując zgrabnie na wierzch mebla , a potem na okno .
Jesteśmy mocno zdesperowani , a klatka stoi w komórce . ::)
Szczęściem wczoraj po powrocie do domu padły i darowały sobie wszelkie nocne eskapady…

http://s599.photobucket.com/albums/tt78/unipaks/
Awatar użytkownika
Nue

A są przy tym tak szczurzo uparte i tak świetnie radzą sobie z kolejnymi utrudnieniami , których im nie szczędzimy , że brak nam już inwencji oraz wiary w nadejście ratunku . >:(
Nie zazdroszczę, doskonale wiem, jak to jest. Jak już mam dosyć odpędzania Mokki od szafek kuchennych, które ostatnio nauczyła się otwierać i wyciągania Neski z kąta przy lodówce (tam jest masa kabli, a na części z nich w niektórych miejscach izolacja po prostu nie istnieje, co weekend obiecuję sobie, że się w końcu tym zajmę, bo można powiedzieć, że śpimy na bombie...), pakuję całe towarzystwo do transportera i wynoszę na ogromny strych. Tam mam 15 minut spokoju... ale długo też nie wytrzymuję, bo się boję, że nakryje mnie ktoś z sąsiadów ::) A szklane zapory chyba raczej nierealne, jak szklane domy...
Pewnie ciężko Ci będzie przyzwyczaić siostrunie do klatki, skoro przyzwyczajone są do wolności. No ale z drugiej strony lepiej dmuchać na zimne.

odmienna

A! boś się uparła. :D Polecam wnikliwą lekturę pewnej strony: http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=21638&start=0 a zwłaszcza dokładne obejrzenie dwóch zdjęć na końcu pierwszej informacji. :-*
Drzwiczki w klatkach mają taką sympatyczną cechę, że im rzadziej się je zamyka, tym rzadziej się psują
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”