FiFi & Gandzia

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
mikaja887

FiFi & Gandzia

Post autor: mikaja887 »

Moje dwie prześliczne kobitki :D

FiFi:
starsza od Gandzi o 2 miesiące. Straszny z niej miziak i wogóle jest bardzo ludzka :D
z braku innego wyjścia zaczęła po długim czasie tolerować młodszą koleżankę, ale jednak woli mnie niż drugiego szczurka... Uwielbia gdy jej robię zdjęcia, czymkolwiek nie byłaby wówczas zajęta, przerywa to, gdy tylko widzi czerwone światełko aparatu i pozuję... Moja mała modeleczka :)
Z racji tego że jest starsza i większa próbuje ustawić młoda... Lecz nie zawsze jej się to udaje :)
Obrazek ; Obrazek ; Obrazek ; Obrazek

Gandzia:
młodsza koleżanka. Strachliwa, ucieka przed wszystkim co się rusza. Nie lubi ludzi. Uwielbia FiFi. Mimo tego, że chowa się przed wszystkim co mogłoby jej zrobić (jej zdaniem) krzywdę, to jednak nigdy nie ugryzła i nie atakuje. Pozwoli wziąć się na ręce, ale nie lubi głaskania, miziana, całowania, przytulania. Najchętniej od razu by uciekła. Ale mimo wszystko jest strasznie ciekawska... Taki urok mojego małego straszaka :)
Ma ewidentne zadatki na przywódczynie stada. Odgryza się starszej w większości przypadkach, zamiast potulnie leżeć i pozwolić się zdominować :) Ale wiele razy też po prostu ze strachem ucieka, po to by za chwilę zejść i... pobić się z koleżanką :D

Wyjątkowy moment: kobiety razem :D

KOCHAM te moje małe dwa śmierdziele :-*
FiFi & Gandzia
:*
Babli

Re: FiFi & Gandzia

Post autor: Babli »

Śliiiiiczne :) A jak śpią, to ah.. i oh :D
mikaja887

heh, ale takie wspólne spanie to wielka rzadkość u nich :p
częściej się bija i ganiają po klatce...
ale to dopiero 2 tygodnie niecałe jak są razem w klatce, więc może później im przejdzie chociaż troszkę hehe. Bo teraz jak się leją w nocy to budzą nie tylko mnie ale i całą rodzinę, bo to jeden wielki pisk młodej (gdy tylko starsza się do niej zbliży), szamotanina (z samej góry na sam dół klatki razem kotłując się spadają) i później ucieczka którejś na górę po prętach (które strasznie hałasują) :D
także rozrywka i pobudka dla wszystkich w środku nocy zapewniona :D

ale fakt, często po kłótniach, razem zasypiają w hamaczku :D i wtedy są taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakie śliczne i kochane :-* :-* :-* :-* :-* :-*
FiFi & Gandzia
Awatar użytkownika
marlena91

Post autor: marlena91 »

O jejku jakie śliczne. W szczególności że masz haskulkę a ja przepadam z takimi szczurkami ;)
Obrazek
Ze mną szczurki ,,Inka,Sława i Tequilla i Reszta zwierzaków
[*]Feta,Kropka,Tequila,Angol,Frania,Buffy...[*][/size]
mikaja887

hehe, mi sie marzy jeszcze do kompletu (żeby były 3 panienki:D) albinosik :D od dziecka marze o białym szczurasku :D
na razie bacznie się rozglądam i pytam gdzie kto jak i kiedy :D może się coś białego z dziewczynek urodzi komuś to laseczki będą miały nową koleżankę :D
FiFi & Gandzia
mikaja887

a proszę podpowiedzcie mi jak zrobić aby małe były w tym samym czasie aktywne?? Tzn Gandzia ma zdecydowanie aktywność dzienna , a FiFi nocna... Więc w czasie kiedy jedna chce się bawić druga ją totalnie zlewa i śpi....
Można im jakoś pomóc, żeby obie w tym samym czasie chciały się bawić, ganiać??
Bo mi ich czasami żal, jak patrze że jedną aż nosi a druga w tym czasie się przeciąga i układa do snu....
FiFi & Gandzia
mikaja887

Kolejna porcja foteczek :) :

razem w koszyczku
Obrazek

"prawda że jesteśmy śliczne >:D "
Obrazek

"no nie rozpychaj się tak... odsuń się, bo będę piszczeć :D "
Obrazek

"ha, i trzeba bylo sie rozpychac :p?? teraz caaaaaaały koszyczek jest moooooj :D "
Obrazek

cała klatka w nowszej troszkę wersji (na dole w pojemniku sianko - dziewczyny je uwielbiają, najlepsze miejsce na odrobinę prywatności, ukradziona mamusi drabinka do kwiatów robi za drabinkę z jednej półki na drugą, nowy koszyczek plastikowy - jeszcze nie zaakceptowany prze kobitki,więc może się okazać że zmieni miejsce, albo po prostu go tam nie będzie...hmmmm... aham, no i zamiast granulatu - bo się skończył,a brak pieniędzy na nowy - podłoże wyścielone chusteczkami, zobaczę jak to się im spodoba,to może tak zostanie...)
Obrazek
FiFi & Gandzia
grzesia

Post autor: grzesia »

Śliczne dziewczynki ;) a opis Gandzi to poprostu opis mojej Yuuki :D Widać mamy szczurki z podobnym charakterkiem. Pozdrawiam ;D
mikaja887

hehe, a więc jest więcej takich hmmmm troszkę jakby dzikich szczurków :D? bo już sie bałam, że to moja wina że Gandzia taka jest (czyt. zła metoda wychowawcza)... Ale jak widać taki chyba po prostu ma charakter i nic się na to nie poradzi :D i tak ją kocham :-*
FiFi & Gandzia
mikaja887

Nowa sesyjka moich kobit :D

"o, czas wstawać, coś mi tu pachnie :) "
Obrazek

"jeszcze trochę śpię, ale zaraz się obudzę - jeść już mogę ;) "
Obrazek

"i co my tutaj dobrego mamy..."
Obrazek

"ładnie pachnie :D"
Obrazek

konsumpcja :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

moje dziewczyny :* :)
FiFi & Gandzia
Babli

Mam słabość do takich umaszczeń :-* ::)
mikaja887

hehe, ale do których dokładnie :D??
FiFi - black husky
Gandzia - agouti self

obie są wg mnie prześliczne (ale to moje zdanie - bo to moje maleństwa :D)
chciałabym jeszcze albinoska - ale rodzice się nie zgadzają na trzeciego ciurka :/
FiFi & Gandzia
Babli

Do : Agutów, czarnych kapturków, albinosków i husky :D
mikaja887

Babli to może łatwiej powiedzieć do jakich nie masz hehe :D?

kurcze, jak to jest, dziewczyny mają otwartą klatke, mogą sobie biegać na łóżku, a śpią w rękawie... a jak zamknę klatkę to wtedy one tymi swoimi błagalnymi oczkami będą się na mnie patrzeć, żebym je wypusciła bo chcą pobiegać....
FiFi & Gandzia
Kiki21

Post autor: Kiki21 »

Przepiękne panienki <3 ;)
Wymiziaj ode mnie i pozdrów od moich ogonków :-*
"Czasami ma się wrażenie, że zwierzęta, zwłaszcza młode, są jakby naukowcami, którzy nie spoczną, póki nie zbadają tego, co ich interesuje."

— Antoni Kępiński
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”