Temat archiwalny Karm polecanych - nieaktualny!

Wszystko o jedzonku. Czym się obżerają? A może dieta? :)

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Rodzynka

Re: Karmy POLECANE

Post autor: Rodzynka »

Kruca fix! to potwornie długo, dobrze, że się zapytałam, bo bym się stresowała przez niemal 2 tygodnie i zwalała na bank, że przelew idzie i idzie a tu jeszcze na niemieckie konto trzeba to przesłać uhuhu. <dygresja>Unia powinna to uregulować, ale w Brukseli wolą się zajmować bzdurami zamiast usprawnieniami, które realnie ułatwiłyby np handel</dygresja>
Dobrze, że kupiłam na spróbowanie 5kilo karmy a nie 2,5 :P Będzie przynajmniej 3 miesiące spokoju, liczę, że ta Timma Rattima im zasmakuje, recenzje ma dobre, także na zagranicznych stronach zooplusa. Ale może dzięki temu chociaż częściowo zjedzą Animalsa ;]
Ze mną: Bobek, Ślepcio
Za TM: Śliwka, Pan Mysz, Partyzant, Spidi, Chicha, Gogo
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

Ja też Timę 5kg będę kupować i też mam nadzieję, że będą paskudy żarły. A przy moim zamówieniu się stresowałam jak nie wiem co i pisałam do nich ciągle maile :D bo klatkę zamawiałam więc się trzęsłam o te moje 4 stówy ;)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Post autor: smeg »

Właśnie zamówiłam w zooplusie tę wielbioną przez wszystkich Timę :P Mam nadzieję, że będą żarły, bo weszłam na stronę sklepu z zamiarem kupna karmy, a skończyło się na zamówieniu na kwotę upoważniającą do gratisowej przesyłki ;D
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Rhenata

Post autor: Rhenata »

http://www.zooplus.ie/shop/rodents/food ... rat/153199
co o tym sadzicie,ktos probowal? Na polskiej stronie nie znalazlam niestety.
Moje paskudy sa strasznie wybredne i z prestige wyjedzą jedynie banana a z JR Farm rattenfuter tylko jakąś 1/30 znika a reszta zwlaszcza koleczki zostaje >:( prawie cale wory karmy poszły na zmarnowanie
My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
merch

Post autor: merch »

Jak bym kupowala karme po tej cenie to chyba poszlabym z torbami:P
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Rhenata

no widzisz, ostatnio kupiłam dwie wielkie torby żarcia za 20 euro i ani jedno ani drugie nie jest jedzone! mogę kurka wodna sypnąć ptaka nad jeziorkiem,cholera jasna gołębie będę karmić żarciem za dwie dychy!Wiec jak wydam te 12.50 za dwa kilo i to zjedzą wszystko....to nawet im dopłacę ;)
My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
merch

Niby tak :)

A Xtravitala nie ma tam u was bo to dobra karma i chetnie zjadana , co prawda ja z niej przy moim wielkim stadzie zrezygnowalam wlasnie z uwagi na cene , ale jak mozesz dostac to sprobuj.
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
merch

http://www.zooplus.ie/shop/rodents/food ... ood/126625

ale masz przeciez time, tima jest chetnie zjadana , zostaja glownie lupinki ze slonecznika i innych nasion , troche tych koleczkow z jakms sianem czy inym blonnikiem , wiekszosc znika.
Obrazek
Rhenata

nie ma nic w tym deszczowym kraju barbarzyńców ;) dlatego zamawiam przez neta z Niemiec,bo niby strona jest irlandzka ale gó*** w tym prawdy bo siedziba w Niemczech ::)
w zoologicznych ktorych tyle co kot napłakał maja jeszcze mniej niż nic..
raz zobaczyłam zoologa w Dublinie i rzuciłam się do środka jak wariat bo to niecodzienny widok i zobaczyłam..... 3.49 e za poidełko chomikowe 150ml to..najzwyklejsze!to dopiero jest cena ( dostałam rumieńców i wyszłam,heh, u mnie na 'wiosce' w tym zapyziałym zoologu place 1,20 za to samo poidło!)
Obrazek
Awatar użytkownika
Asmena

Post autor: Asmena »

http://www.planeta-zoo.pl/supreme-petfo ... -6141.html
Jest na polskiej stronie, w PZ. Wychodzi niecałe 22zł za kilogram, a więc zdecydowanie taniej, niż to niemieckie.
Nawet mam to w koszyku, ale ciągle się zastanawiam, czy nie wyrzucić... Ktokolwiek karmił tym szczurki?
Ze mną: Chibi, Riku, Shinju, Kambru, Arai, Chiki, Hagu, Sukui
Za TM: Akai, Filip, Aida, Naka, Lucy, Labisia, Kate, Mariusz, Nezumi, Doku, Haya
Awatar użytkownika
pin3ska

Post autor: pin3ska »

Asmena pisze:http://www.planeta-zoo.pl/supreme-petfo ... -6141.html
Jest na polskiej stronie, w PZ. Wychodzi niecałe 22zł za kilogram, a więc zdecydowanie taniej, niż to niemieckie.
Nawet mam to w koszyku, ale ciągle się zastanawiam, czy nie wyrzucić... Ktokolwiek karmił tym szczurki?
Mi to sie wydaje ze to cos takiego jak dziewczyny zamawiały z Vivari. Chyba nie opłaca sie tyle dawac siana za 2kg granulatu... Choc ja tam sie nie znam :P
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Awatar użytkownika
Devona

Post autor: Devona »

[quote=Asmena]http://www.planeta-zoo.pl/supreme-petfo ... -6141.html
Nawet mam to w koszyku, ale ciągle się zastanawiam, czy nie wyrzucić... Ktokolwiek karmił tym szczurki?[/quote]
Na innym forum dziewczyny bardzo chwaliły ten granulat, jak tylko serwer odżyje, to możesz tam sprawdzić. Linka wrzucić nie mogę, bo to niezgodne z regulaminem, ale tam też jest temat o polecanych karmach.

Ja osobiście bardzo polecam JR Farm Ratten-Schmaus, po polsku nazywają tę karmę Uczta dla szczura. Po niechęci szczurów do Rattenfutter zrezygnowałam zupełnie z jedzonka firmy JR Farm, a niesłusznie, bo Schmaus jest tak samo chętnie zjadany, co Tima Rattima, w polskim Zooplusie jest od dłuższego czasu w promocji i zamierzam zamówić kolejne 15 kg :) .
Awatar użytkownika
Minoo
Kontakt:

Post autor: Minoo »

Co myslicie o takich granulkach jak dla psów Firmy Versele Laga? Kupiłam i nasypałam do miski. Ubywa trochę. Kupować dalej?
Stworzenie bezszczurowe.
Awatar użytkownika
Asmena

Post autor: Asmena »

Mówisz o Rat Complete. Dobra karma, ja też jej używam (razem z Xtra Vitalem). Szczurki jedzą, nie wybrzydzają (bo granulat). Słyszałam tylko i wyłącznie dobre opinie.
Ze mną: Chibi, Riku, Shinju, Kambru, Arai, Chiki, Hagu, Sukui
Za TM: Akai, Filip, Aida, Naka, Lucy, Labisia, Kate, Mariusz, Nezumi, Doku, Haya
Izold

Post autor: Izold »

Ja kupuje rat complete i musze przyznać że jedzą ze smakiem,chociaz wczesniej ją olali :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karmienie”