Dobrze, że kupiłam na spróbowanie 5kilo karmy a nie 2,5
Temat archiwalny Karm polecanych - nieaktualny!
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: Karmy POLECANE
Kruca fix! to potwornie długo, dobrze, że się zapytałam, bo bym się stresowała przez niemal 2 tygodnie i zwalała na bank, że przelew idzie i idzie a tu jeszcze na niemieckie konto trzeba to przesłać uhuhu. <dygresja>Unia powinna to uregulować, ale w Brukseli wolą się zajmować bzdurami zamiast usprawnieniami, które realnie ułatwiłyby np handel</dygresja>
Będzie przynajmniej 3 miesiące spokoju, liczę, że ta Timma Rattima im zasmakuje, recenzje ma dobre, także na zagranicznych stronach zooplusa. Ale może dzięki temu chociaż częściowo zjedzą Animalsa ;]
Ze mną: Bobek, Ślepcio
Za TM: Śliwka, Pan Mysz, Partyzant, Spidi, Chicha, Gogo
Za TM: Śliwka, Pan Mysz, Partyzant, Spidi, Chicha, Gogo
Ja też Timę 5kg będę kupować i też mam nadzieję, że będą paskudy żarły. A przy moim zamówieniu się stresowałam jak nie wiem co i pisałam do nich ciągle maile
bo klatkę zamawiałam więc się trzęsłam o te moje 4 stówy 
ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Właśnie zamówiłam w zooplusie tę wielbioną przez wszystkich Timę
Mam nadzieję, że będą żarły, bo weszłam na stronę sklepu z zamiarem kupna karmy, a skończyło się na zamówieniu na kwotę upoważniającą do gratisowej przesyłki 
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
http://www.zooplus.ie/shop/rodents/food ... rat/153199
co o tym sadzicie,ktos probowal? Na polskiej stronie nie znalazlam niestety.
Moje paskudy sa strasznie wybredne i z prestige wyjedzą jedynie banana a z JR Farm rattenfuter tylko jakąś 1/30 znika a reszta zwlaszcza koleczki zostaje
prawie cale wory karmy poszły na zmarnowanie
co o tym sadzicie,ktos probowal? Na polskiej stronie nie znalazlam niestety.
Moje paskudy sa strasznie wybredne i z prestige wyjedzą jedynie banana a z JR Farm rattenfuter tylko jakąś 1/30 znika a reszta zwlaszcza koleczki zostaje
Jak bym kupowala karme po tej cenie to chyba poszlabym z torbami:P
no widzisz, ostatnio kupiłam dwie wielkie torby żarcia za 20 euro i ani jedno ani drugie nie jest jedzone! mogę kurka wodna sypnąć ptaka nad jeziorkiem,cholera jasna gołębie będę karmić żarciem za dwie dychy!Wiec jak wydam te 12.50 za dwa kilo i to zjedzą wszystko....to nawet im dopłacę 
Niby tak 
A Xtravitala nie ma tam u was bo to dobra karma i chetnie zjadana , co prawda ja z niej przy moim wielkim stadzie zrezygnowalam wlasnie z uwagi na cene , ale jak mozesz dostac to sprobuj.
A Xtravitala nie ma tam u was bo to dobra karma i chetnie zjadana , co prawda ja z niej przy moim wielkim stadzie zrezygnowalam wlasnie z uwagi na cene , ale jak mozesz dostac to sprobuj.
http://www.zooplus.ie/shop/rodents/food ... ood/126625
ale masz przeciez time, tima jest chetnie zjadana , zostaja glownie lupinki ze slonecznika i innych nasion , troche tych koleczkow z jakms sianem czy inym blonnikiem , wiekszosc znika.
ale masz przeciez time, tima jest chetnie zjadana , zostaja glownie lupinki ze slonecznika i innych nasion , troche tych koleczkow z jakms sianem czy inym blonnikiem , wiekszosc znika.
nie ma nic w tym deszczowym kraju barbarzyńców
dlatego zamawiam przez neta z Niemiec,bo niby strona jest irlandzka ale gó*** w tym prawdy bo siedziba w Niemczech
w zoologicznych ktorych tyle co kot napłakał maja jeszcze mniej niż nic..
raz zobaczyłam zoologa w Dublinie i rzuciłam się do środka jak wariat bo to niecodzienny widok i zobaczyłam..... 3.49 e za poidełko chomikowe 150ml to..najzwyklejsze!to dopiero jest cena ( dostałam rumieńców i wyszłam,heh, u mnie na 'wiosce' w tym zapyziałym zoologu place 1,20 za to samo poidło!)
w zoologicznych ktorych tyle co kot napłakał maja jeszcze mniej niż nic..
raz zobaczyłam zoologa w Dublinie i rzuciłam się do środka jak wariat bo to niecodzienny widok i zobaczyłam..... 3.49 e za poidełko chomikowe 150ml to..najzwyklejsze!to dopiero jest cena ( dostałam rumieńców i wyszłam,heh, u mnie na 'wiosce' w tym zapyziałym zoologu place 1,20 za to samo poidło!)
http://www.planeta-zoo.pl/supreme-petfo ... -6141.html
Jest na polskiej stronie, w PZ. Wychodzi niecałe 22zł za kilogram, a więc zdecydowanie taniej, niż to niemieckie.
Nawet mam to w koszyku, ale ciągle się zastanawiam, czy nie wyrzucić... Ktokolwiek karmił tym szczurki?
Jest na polskiej stronie, w PZ. Wychodzi niecałe 22zł za kilogram, a więc zdecydowanie taniej, niż to niemieckie.
Nawet mam to w koszyku, ale ciągle się zastanawiam, czy nie wyrzucić... Ktokolwiek karmił tym szczurki?
Ze mną: Chibi, Riku, Shinju, Kambru, Arai, Chiki, Hagu, Sukui
Za TM: Akai, Filip, Aida, Naka, Lucy, Labisia, Kate, Mariusz, Nezumi, Doku, Haya
Za TM: Akai, Filip, Aida, Naka, Lucy, Labisia, Kate, Mariusz, Nezumi, Doku, Haya
Mi to sie wydaje ze to cos takiego jak dziewczyny zamawiały z Vivari. Chyba nie opłaca sie tyle dawac siana za 2kg granulatu... Choc ja tam sie nie znamAsmena pisze:http://www.planeta-zoo.pl/supreme-petfo ... -6141.html
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
[quote=Asmena]http://www.planeta-zoo.pl/supreme-petfo ... -6141.html
Nawet mam to w koszyku, ale ciągle się zastanawiam, czy nie wyrzucić... Ktokolwiek karmił tym szczurki?[/quote]
Na innym forum dziewczyny bardzo chwaliły ten granulat, jak tylko serwer odżyje, to możesz tam sprawdzić. Linka wrzucić nie mogę, bo to niezgodne z regulaminem, ale tam też jest temat o polecanych karmach.
Ja osobiście bardzo polecam JR Farm Ratten-Schmaus, po polsku nazywają tę karmę Uczta dla szczura. Po niechęci szczurów do Rattenfutter zrezygnowałam zupełnie z jedzonka firmy JR Farm, a niesłusznie, bo Schmaus jest tak samo chętnie zjadany, co Tima Rattima, w polskim Zooplusie jest od dłuższego czasu w promocji i zamierzam zamówić kolejne 15 kg
.
Nawet mam to w koszyku, ale ciągle się zastanawiam, czy nie wyrzucić... Ktokolwiek karmił tym szczurki?[/quote]
Na innym forum dziewczyny bardzo chwaliły ten granulat, jak tylko serwer odżyje, to możesz tam sprawdzić. Linka wrzucić nie mogę, bo to niezgodne z regulaminem, ale tam też jest temat o polecanych karmach.
Ja osobiście bardzo polecam JR Farm Ratten-Schmaus, po polsku nazywają tę karmę Uczta dla szczura. Po niechęci szczurów do Rattenfutter zrezygnowałam zupełnie z jedzonka firmy JR Farm, a niesłusznie, bo Schmaus jest tak samo chętnie zjadany, co Tima Rattima, w polskim Zooplusie jest od dłuższego czasu w promocji i zamierzam zamówić kolejne 15 kg
Co myslicie o takich granulkach jak dla psów Firmy Versele Laga? Kupiłam i nasypałam do miski. Ubywa trochę. Kupować dalej?
Stworzenie bezszczurowe.
Mówisz o Rat Complete. Dobra karma, ja też jej używam (razem z Xtra Vitalem). Szczurki jedzą, nie wybrzydzają (bo granulat). Słyszałam tylko i wyłącznie dobre opinie.
Ze mną: Chibi, Riku, Shinju, Kambru, Arai, Chiki, Hagu, Sukui
Ja kupuje rat complete i musze przyznać że jedzą ze smakiem,chociaz wczesniej ją olali