Dostałam ją na 20. urodziny prawie miesiąc temu, była kupiona w sklepie zoologicznym w warszawskiej Arkadii. Jak na szczurka z zoologa całkiem nieźle się oswaja - reaguje na mój głos, przybiega, nie boi się ręki. Nie jest jednak typowym miziakiem, zdecydowanie bardziej lubi biegać i penetrować pokój
 Dostałam ją na 20. urodziny prawie miesiąc temu, była kupiona w sklepie zoologicznym w warszawskiej Arkadii. Jak na szczurka z zoologa całkiem nieźle się oswaja - reaguje na mój głos, przybiega, nie boi się ręki. Nie jest jednak typowym miziakiem, zdecydowanie bardziej lubi biegać i penetrować pokój  Głaskać daje się tylko wtedy, gdy jest śpiąca. Ostatnio szczególnie upodobała sobie szparę za łóżkiem, gdzie w ciszy i spokoju przerabia dywan na wióry + urządza sobie spiżarnię
 Głaskać daje się tylko wtedy, gdy jest śpiąca. Ostatnio szczególnie upodobała sobie szparę za łóżkiem, gdzie w ciszy i spokoju przerabia dywan na wióry + urządza sobie spiżarnię  Przyłapałam ją ostatnio jak biegła tam z kalafiorem wielkości połowy jej samej
 Przyłapałam ją ostatnio jak biegła tam z kalafiorem wielkości połowy jej samej 
Lidka wychodzi na przechadzkę:

Pogarda dla suchej karmy podstawianej pod nos

Wspinaczka po transporterze :> Uszko ma jeszcze trochę świerzbowate, ale i tak jest już dużo lepiej, niż na początku (dla porównania - ucho miesiąc temu: http://i44.tinypic.com/14wggfq.jpg).

Futerko ma trochę tłuste od maści na ucho

A to jej przyszła koleżanka, huskulka zamówiona u misstle
 Zdjęcie także jej autorstwa, moje ulubione
 Zdjęcie także jej autorstwa, moje ulubione  Szczurcia trafi do nas na początku lipca, ciekawe jak nam wyjdzie łączenie
 Szczurcia trafi do nas na początku lipca, ciekawe jak nam wyjdzie łączenie 

Dziękujemy za uwagę, ciąg dalszy zapewne nastąpi

W klatce spały już razem, przytulone, pisków nie było
 W klatce spały już razem, przytulone, pisków nie było 

Majce zmieniło się też ubarwienie - część pręgi na plecach wyblakła i pojawiła się biała plamka na pyszczku. Śmiesznie to wygląda
 Majce zmieniło się też ubarwienie - część pręgi na plecach wyblakła i pojawiła się biała plamka na pyszczku. Śmiesznie to wygląda