KRÓLEWNY OGONIASTEJ! <:3 )~~

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Re: KRÓLEWNY OGONIASTEJ: Fibi, Jawa-Pampuszek i ucholinka Vilemo

Post autor: Ogoniasta »

Dzisiaj wrzucam krótki filmik z chwilką wczorajszego wieczornego wybiegu... ;)

Ulubiony fragment filmiku, to od min 3:24...podniosłam Vilemo żeby pokazać jej słodki pyszczek a ona zaczęła robić te swoje śmieszne cuda z języczkiem, pyszczkiem i uszkami... :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=CwXlJh1o-3k

:)
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

hehe boski filmik :)
Mnie urzekł motyw ze szklanką :)
Takie delikatne te Twoje pannice, moje od razu biorą i wylewają (co tam, ze szklanka się potłucze). No i Vilemo:D ( "karki" z tyc hnaszych siostrzyczek;)
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
Ogoniasta

*Delilah* pisze: Mnie urzekł motyw ze szklanką :)
Takie delikatne te Twoje pannice, moje od razu biorą i wylewają (co tam, ze szklanka się potłucze).
:) One tak zawsze! Po co wracać do klatki żeby się napić, jak można wleźć na szafkę i napić się ze szklanki Ogoniastej... ;) Na szczęście jeszcze nigdy nic nie rozlały i nie stłukły. ;)
Niestety nie zdążyłam nakręcić jak Pampuszek pluskał się w tej wodzie. :D Wsadziła obie łapki po same paszki i chlapała w siebie. ;D
*Delilah* pisze: No i Vilemo:D ( "karki" z tych naszych siostrzyczek;)
Rozkoszne są! :)...i bardzo zabawne! :)
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Fotki koszykowe z dzisiejszego ranka.. :) Prawie się przez to do pracy spóźniłam! ::) ;)

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

i kilka wczorajszych.. :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
susurrement

Post autor: susurrement »

http://img91.imageshack.us/i/sdc13121.jpg/
o matko, ale łobuzy :) wyglądają jakby się łaskotały.. super fotka!
w ogóle wszystkie są ekstra :)
mizianko dla ogonków!
ze mną 1+3 szczurze łobuziaki, 3 króliki, jeż, chomik i dwa piesy
za TM 47 kochanych aniołków i 2 króliki [*]
Awatar użytkownika
StasiMalgosia

Post autor: StasiMalgosia »

http://img265.imageshack.us/i/sdc13149.jpg/
No no Herbowa gorzka najwyraźniej smakuje ;) Rozrywkowa szczurcia :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Ogoniasta

StasiMalgosia pisze:http://img265.imageshack.us/i/sdc13149.jpg/
No no Herbowa gorzka najwyraźniej smakuje ;) Rozrywkowa szczurcia :D
;D Akurat popijała multiwitaminę...ale herbową gorzką też by pewnie nie pogardziła. ;) Tak jak redsem czy cinzano.. :P ;D
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Wczoraj moje królewny zaliczyły zbiorowy spacerek. :) Wcześniej zabierałam tylko Fibi bo tylko ona jest w miarę opanowana. ;) ...i były to raczej wyprawy "naramienne". ;)
Od kilku dni jest u mnie siostrzenica, więc wszystkie ogonki mogły pobuszować w trawce. :) Zawsze to już cztery ręce żeby w razie co nad szajbuskami zapanować. ;)
Królewny w transporter, kocyk pod pachę, aparat żeby wszystko uwiecznić i w drogę. :)
Bardzo byłam ciekawa reakcji dziewczyn...zastanawiałam się czy w ogóle Vilemo powinnam zabierać, bo przecież to taki płochliwy dziwoląg. ;D O dziwo małe uchate było bardzo odważne i najbardziej się od nas oddalało!! :D Mały czarny niuchaczek dziarsko zwiedzał zielone tereny. ;)
Pampuszek chojrak, niepewnie dość stawiała łapeczki na trawce i raczej trzymała się blisko...choć ciekawski nosek ciągnął w nieznane. :)
Fibi zwiedzała najbliższe okolice koca...najczęściej tylnych łapek wcale z niego nie ściągając. :D
Pewnie następnym razem odwagi będzie więcej... :)

Kilka fotek z pleneru... :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Świetne foty - z zieloną trawką wszystkim szczurasom do twarzy ;)
Gratuluję pierwszego 'prawdziwego' spacerku!
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
Dorotka96

Post autor: Dorotka96 »

Ładnemu we wszystkim ładnie - pościel, trawa, kamyki... :D

Szczurze całuski od moich bab, szczególnie dla Fibi i Jawy - bo są podobne do Twoich potworów ;)
Ale Vilemce też daj buzi, żeby nie było ogonkowi smutno :)
Dorotkowe prosiaki:Kiwający siusiumajtek oraz Kozackie jagniątko plus kot Mufek.
za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
Awatar użytkownika
*Delilah*

Bardzo byłam ciekawa reakcji dziewczyn...zastanawiałam się czy w ogóle Vilemo powinnam zabierać, bo przecież to taki płochliwy dziwoląg. ;D
Hehe, płochliwy dziwoląg, to naprawdę megatrafne określenie rodziny Vilemowatopodobnych ;)))
Foty cudne, az chyba sie zainspiruję i poszukam gdzieś na moim posępnym blokowisku jakiegoś skrawka zieleni .
Mizianstwa dla Slodkich Pajacykow:)
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Awatar użytkownika
Filipw
Kontakt:

Post autor: Filipw »

Świetna Sesja na świeżym powietrzu!!

Wyściskaj, wytarmoś, wycałuj (w nosek- ostatnio bardzo kontrowersyjny temat XD ), wymiziaj, wygłaskaj. A jak przeżyją to powtórz sesje za wytrwałość :D :D :D
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Miniona noc była długa i stresująca.. :( Vilemo napędziła mi niezłego stracha!
Zaczęło się chwilkę przed 19:00. Podeszłam do klatki żeby wypuścić królewny. Fibi i Jawa oczywiście od razu zawisły na drzwiczkach. ;) Vilemo natomiast została w koszyku...leżała na boczku, oddychała spokojnie i patrzyła na mnie przymrużonymi ślepkami. W jednej chwili zrobiło mi się gorąco..:/
Pogłaskałam ją i się podniosła. Gdy zobaczyła że Fibi i Pampuszek buszują już poza klatką zeszła po drabince i wyszła z klatki..powoli i ostrożnie. Widać było wyraźnie, że coś jej dolega. Od razu rzuciło mi się w oczy, że chodzi inaczej. Nasza płochliwa ucholinka zawsze spaceruje z brzusiem przy ziemi a wczoraj tylne łapeczki wyprostowane i tak trochę na sposób pingwina - czarną pupcią kołysało z boku na bok. :( Pomyślałam o brzuszku..obejrzałam ją dokładnie, delikatnie pomacałam...brzusio okrąglutki - niewiele większy niż zwykle, ale twardy u dołu. Troszkę jeszcze pospacerowała i położyła się pod ścianą.
Włożyłam ją do chorobówki chcąc sprawdzić czy ma problemy z wydalaniem bobeczków...
Nie czekając na wyniki sprawdzianu, pojechałam do apteki po parafinę i śliwkowego gerberka.
Po powrocie nie znalazłam nic w kuwecie, więc dałam jej śliwkę i wmusiłam trochę parafiny. Gerberka zjadła z apetytem :) i piła dużo wody...bardzo mnie to pocieszyło.
Masowałam biały brzuszek i wyraźnie przynosiło jej to ulgę bo leżała spokojnie ani odrobinę nie protestując. Żal mi jej było strasznie...leżała taka biedna, osowiała i napuszona jak mały pomponik. :( W dodatku sama w klatce, ale musiałam wiedzieć czy coś jej pomoże.
Na szczęście malutka około 3 rano zeszła do kuwety i po dłuższej chwili skupienia wyrzuciła z siebie wredne i uparte bobki. ;) Ulżyło mi bardzo!!! Od razu przeniosłam ją do dużej klatki. Vilemo wyraźnie się ożywiła i radośnie witała się z Fibi. :) Rano była już moją kochaną i płochliwą ucholinką ze ślicznym, błyszczącym i gładziutkim futerkiem. :) Gdy tylko otworzyłam klatkę w podskokach pobiegła pod łóżko po czym wskoczyła na pościel..10 min próbowałam wyciągnąć ją z poszwy na kołdrę. ;)
No i było widać, że parafinka działa bo mała zostawiła parę bobków na dywanie. ;) A brzuszek już mięciutki. :)
Całe szczęście że skończyło się dobrze i szybko...Bałam się bardzo że jej nie przejdzie.. ja dzisiaj pracuje i nawet nie miałaby jak ją zawieść do weta. Musiałabym szukać kogoś i prosić o pomoc...a w tym czasie sama chyba bym umarła z nerwów. :/
Moje biedne maleństwo....

Teraz też o Vilemo, ale weselej ;) Przed wczoraj grałam z siostrzenicą w bierki...a przynajmniej próbowałyśmy grać bo królewnom bardzo spodobały się bierkowe elementy i co chwile któraś pomykała pod łóżko z wiosłem albo trójzębem w pyszczku. ;)
Najlepszą zabawę miała właśnie Vilemo..no i moja siostrzenica. ;D
Krótki filmik..Ucholinka biega za patyczkiem..Niestety trochę ciemny, ale widać kółeczka ogonka.;)

http://www.youtube.com/watch?v=_OwoiOGIDHs
Awatar użytkownika
*Delilah*

Uff, no niechże sie Vilemo nie wygłupia z jakimikolwiek dolegliwościami!
Dobrze, ze już jej przeszło. Chwała Twojej szybkiej interwencji!
Słodziutko sie zabawia z patyczkiem ( podobieństwo upodobań siostrzanych jest naprawdę zaskakujące:).
Zawsze żartujemy z TZ, ze Kokarducha ma takie niskie zawieszenie, bo prawie pełza przy ziemi:)
Dziwolągi !!
:)
Wymizac Trojce i ucałować brzuszek Ucholinki.
Awatar użytkownika
Ogoniasta

W sobotę zaliczyłyśmy z pannami małą sesję :)

Z koralikami :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Tureckie klimaty ;)
ObrazekObrazekObrazek

Z pomidorkami ;)
ObrazekObrazekObrazek

Wczoraj z okazji meczu ukochanej Unii odwiedziłam siostrę. Też ma w domu mały zwierzyniec.:)
Spanielki Lady i Dazy :)
ObrazekObrazek

Papug Riko :) Znaleziony miesiąc temu na działce. Sam powiedział swoje imię ;D
ObrazekObrazekObrazek

A tutaj dziwna zmiana koloru futerka mojego Pampuszka. :) Zrobiła jej się brązowa plama... ::)
ObrazekObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”