Robaki, muchy, chrząszcze, karaczany
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Robalki
wieku kiedy sam zaczyna spozywac normalne jedzienie, w naszym wypadku chodzi o jedzenie suchej karmy, ale dzikie szczury jedza co popadnie, wiec jesli masz szczurka 5 tyg spokojnie mozesz mu juz dac sadze ze takim 22 malucha tez mozna dwac po wlansie w tedymale zaczynaja same jest pokarm staly 

[robactwo]dziwne upodobania kulinarne- swierszcze,muchy
Ostatnio chciałam wywietrzyć cały pokój i otworzyłam okno, którego zwykle nie otwieram....wyleciała stamtąd mucha i wleciała do klatki szczurci. A ta wiele nie myśląc, schwytała śniętą muchę w łapki i zjadła !!!
Nie wieżyłam własnym oczom, że moja szczurcia potrafi polować na muchy i zjada je w dodatku!!!!
Co o tym myślicie? Wasze ogonki też tak robią?
Nie wieżyłam własnym oczom, że moja szczurcia potrafi polować na muchy i zjada je w dodatku!!!!
Co o tym myślicie? Wasze ogonki też tak robią?
Pozdrawiam,
Aguśka
Aguśka
zjadła muchę......
instynkt... nic jej nie będzie 

zjadła muchę......
Moje latem próbowały, ale mucha zwykle lądowała pod gazetą, bo niestety, ale te paskudne stworzenia przenoszą mnóstwo paskudnych chorób, np.larwy pasożytów. A że ogonki polować potrafią wiadomo nie od dziś, spróbuj podrzucić jakieś inne, bezpieczne mięsko
to zobaczysz akcję.

i odszedl syjamski kawalek mnie...
przydeszł balijski...
przydeszł balijski...
zjadła muchę......
Masterton a co rozumiesz pod pojęciem "bezpieczne mięsko" ? Jakieś robaki mam jej kupić....łeech....
Bo tak to ona je ze mną kurcaka, indyka, parówkę
Bo tak to ona je ze mną kurcaka, indyka, parówkę

Pozdrawiam,
Aguśka
Aguśka
zjadła muchę......
[quote="Dixi"] Jakieś robaki mam jej kupić....łeech....[/quote]
ja jak kupuje swierszcze dla gekona to czasami daje szczurasom...po prostu piekne polowanie mi urzadzaja...tylko trzebo uwazac zeby swierszcz nie wyszedl z klatki...bylam swiadkiem jak moja siostra o 7 rano tak sie wydzierala, jak zalozyla bluzke i poczula ze cos jej lazi po plecach...brrrr....
---sory ze bez polskich znakow...cos mi sie z klawiatura zepsulo---
ja jak kupuje swierszcze dla gekona to czasami daje szczurasom...po prostu piekne polowanie mi urzadzaja...tylko trzebo uwazac zeby swierszcz nie wyszedl z klatki...bylam swiadkiem jak moja siostra o 7 rano tak sie wydzierala, jak zalozyla bluzke i poczula ze cos jej lazi po plecach...brrrr....
---sory ze bez polskich znakow...cos mi sie z klawiatura zepsulo---
she's got the devil in her heart ...
moje szczurki
moje szczurki
zjadła muchę......
sporo na ten temat jest tu-->http://szczury.org/index.php?topic=3417 jak przeczytałam ten topic, to mi się jeść obiadu odechciało :shock:
zjadła muchę......
Okey Meggy, dzięki, zaraz ppczytam - phehe, już jadłam śniadanie, tak więc spokojnie mogę zabrać się za lekturę 

Pozdrawiam,
Aguśka
Aguśka
zjadła muchę......
eee tak co do muchy... hmmm... to wiecie ostatnio do mojego akwarium wpadla... wylowilam i zyla wiec ja wyposcilam za okno... ale pewnego razu sie patrze... a tu znow mucha... ale nie cala.... czyzby moj rybki sobie muszke zdjadly 
a kiedys siedzialam sobie w pokoju Floyd biega, a ja nagle slycsze chrupanie, jakies calkiem inne niz poprzednie... patrze sie a on wcina cme :lol: starsznie piszczal jak mu ja odbieralam
i tez musze sie wybrac i swierszcza kupic... ale sie zastanawiam wole sie do tego nie przyczyniac... chyba oczekam na wakacje i jak bede w grybowie bede chcodzic na gorke gdzie jest kupe konikow polnnych i niech sobie cos upoluje... :roll:

a kiedys siedzialam sobie w pokoju Floyd biega, a ja nagle slycsze chrupanie, jakies calkiem inne niz poprzednie... patrze sie a on wcina cme :lol: starsznie piszczal jak mu ja odbieralam

i tez musze sie wybrac i swierszcza kupic... ale sie zastanawiam wole sie do tego nie przyczyniac... chyba oczekam na wakacje i jak bede w grybowie bede chcodzic na gorke gdzie jest kupe konikow polnnych i niech sobie cos upoluje... :roll:
zjadła muchę......
Noo... eee... Generalnie robaki to białko.
Osobiście mam nadzieję, że moje nie będą mnie prosiły o takie jedzonko. Miałabym opory z całowaniem ich później.
Ale swoją drogą szczurki lubią polować. Udaje im się złapać muchę, jakąś larwę, pająka [krwiopijka coś o tym wie...]... Jeśli szczurek ma dobrą formę [tj. nie jest za gruby] to zazwyczaj można się z nim bawić w polowanie. Wystarczy przyczepić do sznurka smakołyk i bawić się jak z kotkiem. Głównie samiczki lubią taką zabawę. Wtedy widać prawdziwe oblicze naszych maluchów
Osobiście mam nadzieję, że moje nie będą mnie prosiły o takie jedzonko. Miałabym opory z całowaniem ich później.
Ale swoją drogą szczurki lubią polować. Udaje im się złapać muchę, jakąś larwę, pająka [krwiopijka coś o tym wie...]... Jeśli szczurek ma dobrą formę [tj. nie jest za gruby] to zazwyczaj można się z nim bawić w polowanie. Wystarczy przyczepić do sznurka smakołyk i bawić się jak z kotkiem. Głównie samiczki lubią taką zabawę. Wtedy widać prawdziwe oblicze naszych maluchów
W sprawach jakichkolwiek (transport, pytania itd) proszę WYŁĄCZNIE o kontakt meilowy - ratteria[małpka]gmail.com
RATTERIA.W.INTERIA.PL
RATTERIA.W.INTERIA.PL
zjadła muchę......
Hehe, no ja się tak ze swoją bawiłam...łapała w łapki zdobycz na sznurówce i próbowała sie ze mną siłować...zupełnie jak mój psiak 
Ale żeby dawać jej robale...łeeeehhh, brzydzę się insektów....nie dotknęłabym tego nawet pęsetą.....fuuuj!!!

Ale żeby dawać jej robale...łeeeehhh, brzydzę się insektów....nie dotknęłabym tego nawet pęsetą.....fuuuj!!!
Pozdrawiam,
Aguśka
Aguśka
zjadła muchę......
do usuniecia
Ostatnio zmieniony pn kwie 18, 2005 11:22 am przez nezu, łącznie zmieniany 1 raz.
zjadła muchę......
To na ptaszniki szczurki też polują ? ... przecież takie pająki są duże .... no chyba że hodujesz jakieś inne pajączki 

Pozdrawiam,
Aguśka
Aguśka
zjadła muchę......
do usuniecia
Ostatnio zmieniony pn kwie 18, 2005 11:22 am przez nezu, łącznie zmieniany 1 raz.