KRÓLEWNY OGONIASTEJ! <:3 )~~

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Re: KRÓLEWNY OGONIASTEJ: Fibi, Jawa-Pampuszek i ucholinka Vilemo

Post autor: Ogoniasta »

Uszaty dziwoląg doprowadza mnie ostatnio do palpitacji serca!! ::) Urządza sobie skoki w dal ze wszystkiego na co wlezie i na wszystko co jej pasuje!! Nie ważne czy są to meble, grzejnik, biurko, Pampuszek...moje plecy, nogi i głowa! ::)
Łobuziary wygryzły dziurę w torebce no i na dywan wysypała się karma...schlam się i zbieram bałagan, nagle PLASK!..i już mam czarnego ucholca na plecach! Na dodatek w takim miejscu, że ręką nie dało się sięgnąć. Zaraza uczepiła się koszulki pazurkami i za żadne skarby nie chciała zleźć. :D Dopiero jak położyłam się plackiem na łóżku raczyła przemieścić się na moją głowę a potem w okolice ukochanego przez nią nosa. ;)
Wieczorem siedzę sobie przy biurku i "studiuje" forum. Obok biurka stoi klatka, więc królewny wchodzą po niej na biurko a następnie tą samą drogą z niego schodzą. Ucholinka oczywiście nie schodzi normalnie tylko zeskakuje na pręty. Wczoraj niestety TŻ wypuszczał je przez górne drzwiczki i zostawił je otwarte... ::) Vilemo zaliczyła susa prosto w dziurę...(wystraszając mnie przy tym niemiłosiernie :o !!)...zwinnie złapała się prętów ogonkiem unikając upadku po czym jakby nigdy nic wspięła się ponownie na biurko. ;) Pokręciła się chwile i przymierzyła do ponownego skoku. ;D Tym razem na zamkniętą i bezpieczną już klatkę. Głuptasek mój kochany!! :D
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

Hehe uszoloty widze rozbestwiaja sie w jednym czasie, jak na rodzenstwo przystalo:)
W koncu co dumbo, to dumbo, latac sie uczą ;)
Moja jeszcze nie skacze, ale za to sie wspina :/ Teraz mam kolejną delikwentke do zdejmowania z szafy. Ah, ze tez zle nawyki sa łatwiej przyswajalne niz te dobre :)
Mizianstwa dla towarzycha!
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
glucjan

Post autor: glucjan »

Slicznosci:)
Obrazek Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=--1E5fyH57c
Kochany Glutek i Donek za TM...a z nami nasza mala Tatianka:)
Awatar użytkownika
Dorotka96

Post autor: Dorotka96 »

Hahaha! A to się ubawiłam! :D :D :D
Ucholinka nieźle ci daje popalić, nie ma co!
Zawsze miałam słabość to dumbolków, ale jakoś nie było okazji do stania się mamą takiego cudeńka...

Ucałować proszę uszatą pchłę! :-*
Dorotkowe prosiaki:Kiwający siusiumajtek oraz Kozackie jagniątko plus kot Mufek.
za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Jejciu...jak gorąco!!!! :( Królewny plackiem leżą na kafelkach...a Andrzej w łazience, tam najchłodniej..biedne te nasze zwierzaczki teraz. Już wolę żeby było chłodno i deszczowo...
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Awatar użytkownika
Dorotka96

No, starsznie... Pomyślmy jak się czują starsze, słabsze szczurki. :-\
Chyba sobie zamątuję jakiś wiertalot z chłodnym powietrzem. :D
Dorotkowe prosiaki:Kiwający siusiumajtek oraz Kozackie jagniątko plus kot Mufek.
Żółwik Tuptuś u Muchy.
Awatar użytkownika
glucjan

Post autor: glucjan »

Ogoniasta pisze:Jejciu...jak gorąco!!!! :( Królewny plackiem leżą na kafelkach...a Andrzej w łazience, tam najchłodniej..biedne te nasze zwierzaczki teraz. Już wolę żeby było chłodno i deszczowo...
Przyslij dziewczyny do mnie na wakacje, zapewniam Cie ze nie bedzie im tu goraco:D, leje i wieje juz prawie miesiac, i podobno tak ma byc jeszcze przez najblizsze dwa tygodnie:/ istny koszmar...
Obrazek Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=--1E5fyH57c
Kochany Glutek i Donek za TM...a z nami nasza mala Tatianka:)
Awatar użytkownika
Akka

Post autor: Akka »

Jedyne co można zrobić to podążyć za ich śladem i też rozpłaszczyć się na kafelkach :P
Obrazek
Ze mną: ♥ Batasuma, Guernica, Negra, Blixa ♥
Odeszły: Dżuman, Karbonka, Harpi, Yerstina, Indali, Ramona, Hawana, Iskariot, Szpilka, Luna [*]
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Nasza szczurza rodzinka znowu się powiększyła. ;D Od wczoraj jest u nas tymczasowiczka Poli. :) Śliczna, drobniutka i płochliwa kapturka. :)
Dzisiaj biegała razem z moimi królewnami. :) Ciocia Fibi przyjęła maluszka oczywiści bardzo ciepło. Wyiskała, wylizała...a potem ukradła jej coś z miski i zwiała do spiżarni pod łóżkiem. ;D
Pampuszek również okazał się bardzo gościnny i przyjaźnie nastawiony. :) Poli szybko wybrała ją na swoją najlepszą przyjaciółkę i chodziła za nią jak cień. :)
Najmniej przyjacielska okazała się Vilemo...czarna terrorystka bardzo natarczywie dominowała maleńką. ehhh...jak będę chciała kiedyś powiększyć stadko, to z nią będą największe problemy przy łączeniu. Szczególnie jak trafi na kogoś mniej uległego. :-\
Dziwoląg ma ambicje na alfę. Jak Fibasek mój ukochany "osłabnie", to pewnie ona będzie rządzić w stadzie. Na razie wywraca Fibi na plecki tylko w zabawie...Uchaty stwór pewnie sobie "grunt" szykuje. ;)

Wszystko wskazuje na to, że Andrzej pojedzie w czwartek do nowego domku. :D W Rybniku czeka na niego samotny szczurek - również husky. :) Z jednej strony cieszę się ogromnie, że będzie miał towarzystwo i kochający dom...ale z drugiej, troszkę mi smutno...Młody jest u mnie zaledwie kilka dni, ale zdążył już podbić moje serce. :) Jest kochanym szczurkiem, mimo tego, że nie przytulaskiem. ;) A dzisiaj znowu pulsował oczkami!! :D Wyciągnął się na półeczce i plumkał... ;D Robi to naprawdę często. :)
Mam nadzieje, że wszystko pójdzie dobrze...podróż, łączenie...Trzymajcie kciuki za Andrzejka!! ;)
Awatar użytkownika
Dorotka96

Dasz jakieś fotki małej? Jestem ciekawa jak wygląda...
Super, że szczurzaki specjalnie się nie kłócą, masz spokój. Vilemo wydawała mi się miziastą kluską, a tu się uszasta alfa szykuje! :D
Żółwik Tuptuś u Muchy.
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Dorotka96 pisze:Dasz jakieś fotki małej? Jestem ciekawa jak wygląda...
Fotki wrzucę koło 23:00 dopiero, jak wrócę do domku. :)
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

Najmniej przyjacielska okazała się Vilemo...czarna terrorystka bardzo natarczywie dominowała maleńką. ehhh...jak będę chciała kiedyś powiększyć stadko, to z nią będą największe problemy przy łączeniu. Szczególnie jak trafi na kogoś mniej uległego. :-\
Dziwoląg ma ambicje na alfę. Jak Fibasek mój ukochany "osłabnie", to pewnie ona będzie rządzić w stadzie. Na razie wywraca Fibi na plecki tylko w zabawie...Uchaty stwór pewnie sobie "grunt" szykuje. ;)
Haha, a takie niewiniątko zgrywa no :) Eh te nasze dziwolągi, co im w duszy gra :)?
Kokarda też jest nieprzenikniona:D
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
odmienna

Post autor: odmienna »

e, Ucholinka młoda, rozpuszczona- to i w łebku przewrócone ma ;) . miejmy nadzieję, że zanim zdetronizuje Fibaska, przejmie od niej nieco wiedzy na temat właściwego rządzenia :)

Mocno trzymam, by Andrzejek znalazł w nowym domku swoje miejsce na ziemi.
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Obiecane fotki tymczasowiczki Poli :)

Z ciocią Fibi ;)
ObrazekObrazekObrazek

Z uchatą terrorystką ;)
Obrazek
ObrazekObrazek

Jeszcze Andrzejek :D
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Andrzejek już się pakuje do wyprawy. Jutro o godzinie 9:00 wyrusza. Jestem strasznie przez to zestresowana.
Martwię się wszystkim...podróżą, nowym domem, nowym towarzystwem, łączeniem. :-\ Młody nie jest "łatwym" szczurem.
ehhh...mam nadzieje, że to tylko przywiązanie i troska o tego stwora każe mi się martwić na zapas. ;)
Wszystko będzie dobrze! Musi być.....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”