Dzisiaj kupilem szczurka xD i co dalej? || Pytania laików.
Moderator: Junior Moderator
Re: Dzisiaj kupilem szczurka xD i co dalej? || Pytania laików.
Szczur jest zwierzęciem stadnym. Trzyma się je w jednopłuciowych stadach. Przestudiuj sobie forum. Jaki wymiary ma klatucha?
Stworzenie bezszczurowe.
dł:25 szer:38 Wys: ok:50
Twoja klatka jest za mała nawet dla jednego ogonka. tu masz kalkulator, wpisujesz wymiary i wychodzi Ci ile szczurów może tam mieszkać 

Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
Dla dwóch szczurków minimum to coś takiego, oczywiście bez kołowrotka 

Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
A właśnie że z kołowrotkiem! Wyciągasz kółko, robisz z drutu podogę, podwieszasz poziomo i napychasz czymś ciepłym i miłym...Moich ciapków nie da się stamtąd wypędzić.
A do tego bardzo przyjemniutko się to sprząta, bo "klasyczne" hamaki u mnie są zasikiwane w przeciągu 15 minut na zasadzie "kto pierwszy". 

Nasza Mafia: Wafelek-kafelek (Szef wszystkich Szefów), Zakrętka (Tajna broń: Przedstawiciel ds wyłudzeń żywieniowych) i Ćwirka (Jednostka Specjalna o profilu zaczepnym).
agat, ale 20 cm to trochę mało dla szczura... może mu się w końcu coś stać z kręgosłupem.. Minimum średnicy takiego kołowrotka to jakieś 25, ale najlepszy byłby jakieś 30 cm.
Yyy...szczerze mówiąc to nie skupiłam się na wymiarach.

Nasza Mafia: Wafelek-kafelek (Szef wszystkich Szefów), Zakrętka (Tajna broń: Przedstawiciel ds wyłudzeń żywieniowych) i Ćwirka (Jednostka Specjalna o profilu zaczepnym).
ogon, one w tym śpią, a nie biegają 

[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Re: rodzinka
jak mamy to rozumiec?KrAUZxD pisze: bo nie chce miec zbytnio młodych bo pozniej sie ich nie pozbede![]()

klatka jest za mala nawet na jednego szczurka.. przejrzyj dzial z klatkami
Ach..Nue pisze:ogon, one w tym śpią, a nie biegają

Bo ja zrozumiałam, że ona coś z tym robi takiego, że zapycha dziury, tj. przerwy między prętami

Zwracam honor

kurcze dobry pomysl, ja mam zbedny kolowrotek, i za malo miejsca w klatkach, juz maja tyle roznych rurek, lezanek i hamakow...ale sprobuje wcisnac tez i kolowrotek, moze bedzie mniej awantur. Zawsze jak Glutek zajmie miejsce na hamaku lub rekawie, to Donek tez chce w tym samym czasie tam lezec, wlazi na Glutka, kladzie sie na nim i zaczyna go iskac, po niemozliwych jekach i kwikach Glutek ucieka jak najdalej,i tak w kolko heh. Moze do kolowrotka Doniarz juz nie wlezie, bo jest min na jedengo cielaczka:)agat pisze:A właśnie że z kołowrotkiem! Wyciągasz kółko, robisz z drutu podogę, podwieszasz poziomo i napychasz czymś ciepłym i miłym...Moich ciapków nie da się stamtąd wypędzić.A do tego bardzo przyjemniutko się to sprząta, bo "klasyczne" hamaki u mnie są zasikiwane w przeciągu 15 minut na zasadzie "kto pierwszy".
Pomysle o tym....

http://www.youtube.com/watch?v=--1E5fyH57c
Kochany Glutek i Donek za TM...a z nami nasza mala Tatianka:)
Porzuć nadzieję. Wlezie.Moze do kolowrotka Doniarz juz nie wlezie

Ja musiałam moim tę poprzeczkę na której normalnie jest "oś obrotu" uciąć, bo się tak kokosiły że żal było patrzeć.
Porzucam zatem!:D:D:Dagat pisze:Porzuć nadzieję. Wlezie.Moze do kolowrotka Doniarz juz nie wlezie
Ja musiałam moim tę poprzeczkę na której normalnie jest "oś obrotu" uciąć, bo się tak kokosiły że żal było patrzeć.

http://www.youtube.com/watch?v=--1E5fyH57c
Kochany Glutek i Donek za TM...a z nami nasza mala Tatianka:)
Re: Dzisiaj kupilem szczurka xD i co dalej? || Pytania laikó
Właśnie, kołowrotek. Mój szczur nie bardzo chciał w nim biegać, myślałam, że może potrzeba czasu, ale od miesiąca nie widziałam, żeby biegał w nim.
-
- Kontakt:
Re: Dzisiaj kupilem szczurka xD i co dalej? || Pytania laikó
szczury są zbyt inteligentne żeby biegać w miejscu 

bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..