Alkenowe nieznośne fifioły

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
*Delilah*

Re: Moje babole przebrzydłe :)

Post autor: *Delilah* »

witamy nowego sikajca:)
Przypomina mi Kokarde;)

A ten sztokholmski szczuras, to przynajmniej do zdjec ladnie pozuje ;)
Wiadomo, zagramaniczny;)
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

Odbyło się dziś łączenie podejście pierwsze. Najpierw kanapa. Lilka wywróciła małą na plecy a ta się darła. Potem położyłam je na pufie w przedpokoju- totalny neutral. Lilka przestała na małą zwracać uwagę a wytrzeszczałka latała za nią krok w krok i podgryzała pięty na co Lilka reagowała zachowawczymi kopniakami w twarz ;D i piskami. Chcieliśmy też dołączyć Ziutę ale Ziuta zaraz zeskoczyła na dół (przy okazji zwiedziła sobie spokojnie cały dom a my lataliśmy za nią z kocem i duszą na ramieniu żeby nie wlazła gdzieś za meble- królowa odbyła na luzie spacer i wróciła do punktu wyjścia :P) W końcu wsadziliśmy wszystkie trzy do wanny gdzie Ziuta wyiskała dziecko a potem wyskoczyła z wanny :P daliśmy spokój z łączeniem i baby biegały po pokoju a wytrzeszczałka po łóżku- potem Lilka wlazła na łóżko i zaczęła znęcać się nad dzieckiem, gonić i wywracać, oczywiście bezkrwawo.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
alken

Ble wcisnęłam wyślij przez pomyłkę :P
No dokańczając moją wypowiedź - dziecko się darło a Lilka wściekała przez te wrzaski - czyli tak łatwo nie bęzie.

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Uważaj - moja Tchibo stawia się starszym szczurzycom i mocno w związku z tym obrywa. One ją obwąchują, a gó*** staje na dwóch łapkach i pokazuje zęby ;D
Pozdrawiamy siostrzyczkę!
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
ol.

Post autor: ol. »

Wytrzeszczałka :D
A to nie miała być Ronja ?
::)
Awatar użytkownika
alken

A tak, to jest Ronja, ale na razie jest za mała żeby nazywać ją tak zobowiązującym imieniem ;) więc jest przezywana wytrzeszczałką, popierdółką, dzieckiem albo pritipunką (nieistniejące słowo oznaczające coś małego ładnego i bojącego się). Teraz właśnie lata po biurku i obsikuje mi rękę :P

Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

Hhehe siostrzyczka mojego Flosa :P
Przez Nue mowie do niego Pietrek! Co za zaraza..
Ale sliczna jest... pozazdroscic
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
ol.

alken pisze: jest przezywana wytrzeszczałką, popierdółką, dzieckiem albo pritipunką (nieistniejące słowo oznaczające coś małego ładnego i bojącego się)
no tak, przed pasowaniem na Babola Przebrzydłego, trzeba przejść przed odpowiednią inicjację ;)

Wyczochraj małą Ronję, skoro już Cię obsikuje, to chyba pieszczty też przyjmie ? :)
Awatar użytkownika
alken

Czochranie na razie zbyt inwazyjne dla niej ;) lepiej paluchem podrapać po łebku
A wszystkie babole rzadko są nazywane właściwymi imionami. Ziuta najczęściej zwana jest Zutilkiem i Stroszkiem a Lili - Lilakiem, Wielkim Białym Szczurem, Bulterierem i Potworem. Co do bulteriera to ona naprawdę wygląda jak bulterier ;D

Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Jak Lilka tylko małą wywraca, to jeszcze żadna tragedia :P gdyby się puszczyła, waliła ogonem i atakowała do krwi, to by było problematyczne łączenie :P

Tak czy siak trzymam kciuki :)
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
Awatar użytkownika
alken

Dziecko już tak nie wrzeszczy gdy Lilka je rozkłada na łopatki. Wczoraj Ronja wsadziła się w dziurę w którą Lilka chciała wejść i Lilka ją wciągała zębami za nogę ;D A Ziuta ma małą w głębokiej d... :P wejdzie na kanapę, poliże Ronję po plecach, poiska, zajrzy jej w tyłek i sobie idzie. Ronja zachęcona takim przyjęciem leci za nią i podgryza w pięty a Ziuta kopie ją w ryjek i zwiewa z łóżka.

Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

A one już mieszkają razem?

Jak nie, to mam nadzieję, że zamieszkają już niedługo. :) Skoro nie ma jakiejś specjalnej agresji, pewnie za kilka dni można by spróbować ;)
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
Awatar użytkownika
alken

na razie nie :) dziś będę ostro szorować klatkę i spróbuję wpuścić malucha bo fakt, Lilka odstawia szopkę z praniem i fukaniem ale nawet nie zadrasnęła ani nie wyrwała małej żadnego futra więc powinno być bezpiecznie.

Awatar użytkownika
alken

Klatka wyszorowana, baby wsadzone i siedzą. Lilka i Ziuta razem a maluch sam w rurze.
Lilka jest wielce obrażona co widać na tym zdjęciu : :P
Obrazek
Piszczy jak ją podnoszę i ogólnie nabzdyczona jak balon chodzi.

A tu trochę więcej Ronji niż ostatnio ;)
ObrazekObrazekObrazek

ol.

Ha, mina Likli w podkówkę :D
Mam nadzieję, że agutek Ci te chwilowe dąsy dumbolca wynagradza w dwójnasób :)
Miło, że Ziuta przyjęła małą tak naturalnie, jedna bolączka z głowy, Lilce też przejdzie, kto wie może rano zastaniesz je wszystkie razem zwinięte w hamaku :) . Młode mają wrodzoną umiejętność pozyskiwania akceptacji w nowym stadzie, niezrażania się mimo otrzymywanych razów. Mnie w podziw wprawiała ich cierpliwość kiedy ledwo co odtrącane już za chwilę wracały, jeszcze niżej przy ziemi. Ale uporczywie, niezmiennie.

Za Ronję !
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”