Ogonowe ogony: Zosiu ['], Lizak, Rubin

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
ogonowa
Numer GG: 7589945

Re: Ogonowe ogony: Zosiek, Rubin, Lizak

Post autor: ogonowa »

No, i już po. Przepraszam, że tak późno, ale ja ostatnio baaaardzo leniwa jestem.

Niestety nie przyjmował nas dr Piasecki, tylko jakaś pani, oczywiście zapomniałam zapytać o nazwisko. Ale bardzo miła, delikatna, więc nie było problemu. Czekałam z 30 minut za nim w końcu weszłam do tego gabinetu, a jeszcze jakiś dziadek z babką przepuszczali tak ludzi, żeby trafić na Piaseckiego ::). Weszli ze swoim ptaszkiem w końcu, ten dziadek taki zadowolony, och i ach. A wcześniej ta jego żonka podeszła do mojego transporterka, patrzy, patrzy i w końcu mówi "O, chomiczek!'. No myślałam, że mnie sczyści. Widać, że są TRZY SZCZURY, a ona, że chomiczek.

Jak już tam w końcu weszliśmy, to babka pytała co jest z nimi, jak się nazywają, płeć itd. Potem spisała wszystko na kompa, i zaczęła po kolei badać. Wszystkich osłuchała, patrzyła na skórę u każdego. U Zosia słychać świszczenie, u reszty czysto. A ze skórą wszyscy są ok, więc na razie ze strupkami Rubina nic nie robić, jak by się powiększały albo coś się z tym działo to przyjść.

Dała nam 6 tabletek scanomune, i podawać pół codziennie dla każdego :). Wczorajszą porcyjkę ładnie zjedli z jogurcikiem. Ale śmierdzi to straszecznie :P. A ja głupia zamiast to po ludzku otworzyć, po prostu pociągnąć z jednej strony i to się otwiera, to ja to chciałam nożem kroić >.<. W końcu się z czaiłam, że to się otwiera samo ::)...

Mamy się stawić za tydzień na kontrolę. I obserwować kichanie. A, no i się pytała gdzie klatka stoi. A stoi pod oknem :/. Dzisiaj przeprowadzają się koło drzwi. A fotel ląduje pod okno albo na śmietnik. Jak tylko mama przyjdzie z pracy, to się wszystko poprzestawia :).

Obrazek
Babli

Post autor: Babli »

ee? To wygląda jakby z białej dupki wychodziły dwa szczury, Zosiu i Lizak :P
ogonowa

Uff, wróciliśmy nareszcie od weta ::).. Stałam z mamą 2 godziny w kolejce, po prostu padam z nóg..

Rubin dostał tylko i wyłącznie dla niego antybiotyk-syrop. Nie mam pojęcia jaki, ale podobno dobry smakowo i powinien ładnie jeść. Przez jakieś 4-5 dni 2ml dziennie. Przyjemność kosztowała 20 zł, wcześniejszym razem 43. Na następną wizytę stawić się w następny piątek, ze względu na to, że ten antybiotyk ma przedłużone działanie i nie trzeba od razu przychodzić.

Przyjmowała nas pani Królak (ta sama co tydzień temu), bardzo młodziutka babka, ale jakoś nie boję się o jej diagnozy. Wszystko konsultuje z dr Piaseckim, więc powinno być ok ;). Ktoś o niej słyszał?

Następnym razem wezmę ze sobą jakieś składane krzesełko ::)..
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Bardzo fajna wetka :) W tym roku skończyła studia, miała praktyke u Piaseckiego. Ale wiedze na bardzo dużą, podejście też rewelacyjne! Nas przyjmowała jeszcze na praktyce, ale strasznie ją polubiłam po tej chwilowej wizycie ;)
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
ogonowa

Dzisiaj Funia kończy 8 lat :D!

Mama obiecała kupić solenizantce jakieś smaczne mięsko ;)...

Fotki jak mi się baterie do aparatu naładują :P.

Edit//
Antybiotyk to Azithromycinum, a przynajmniej tak pisze na buteleczce :P. Pierwsza dawka już za nami, i nie ma problemu z jedzeniem ;). Najpierw były tylko małe problemy techniczne, bo nie za bardzo wychodziło mi wstrzykiwanie mu tego do pyszczka, ale po chwili już ładnie nam to wszystko szło :).
Awatar użytkownika
Ivcia

Post autor: Ivcia »

Rozwaliły mnie te różowiutkie łapeczki i bruuudny ogonek ;D Ach te szczurzyska :D

Wszystkiego najlepszego da Funi :-*
<:3 )~ Bahama Mama
za TM Rubi ['] Vanilla ['] Arma ['] Gaja ['] Faramuszka ['] Pina Colada [']

Obrazek
ogonowa

Narazie tyle, na zachętę ;). A pies coś no nie ma humoru do pozowania.. :P.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ogonowa

133 fotki, które ładowały się jakieś 3-4 godziny :P:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Następne fotki dopiero kiedy będą nowi domownicy O0 .
Babli

Nowi domownicy, hę ? Czy ja o czymś nie wiem ? I jeśli nie wiem - czemu nie wiem ? :P

A Rubin - ah.. Ty wiesz Rubinie... 8)
Rhenata

Post autor: Rhenata »

ach co za pieszczoszki, co za świntuszki ;)
My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
Awatar użytkownika
Ivcia

Po obejrzeniu ostatnich fotek jestem zdeklarowanym fanem Rubina. Jest przepiękny. Wymiziaj koniecznie :)
Dla całej ekipy przesyłam cmoki :-* ...ale Rubin... ::) Moje pannice oszalałyby na jego punkcie 8)

Obrazek
Babli

Ivcia, patrz ale nie dotykaj. Rubin jest MÓJ 8) :P
Awatar użytkownika
Ivcia

Jak tylko uda mi się dorwać takie cudo, to biorę! :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Akka

Post autor: Akka »

http://s920.photobucket.com/albums/ad50 ... C16121.jpg i nikt nie powie że nie są rozpieszczane :D
Obrazek
Ze mną: ♥ Batasuma, Guernica, Negra, Blixa ♥
Odeszły: Dżuman, Karbonka, Harpi, Yerstina, Indali, Ramona, Hawana, Iskariot, Szpilka, Luna [*]
ogonowa

Akka, no wiesz :D... Na rzecz fotki wszystko, tylko i wyłącznie O0.

A ziewa to nikt nie zauważył 8)?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”