Szczurobajki (mało)polskie

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Babli

Re: Mój oddział - Gruba.. (*) Śpij promyczku.

Post autor: Babli »

Dzięki :)

A teraz...Szczurobajki małopolskie :P wersja xs ;)

Dawno dawno temu...dobra, bez ściemy.. jeszcze raz. Dzisiejszego ranka dwie pannice z małopolskiego Makowa, z dworu Oddziałowców postanowiły zniknąć ze swojej nowo wybudowanej wili "Casita". Pozostałe dwie panie pozostały w willi, siedząc na swym tarasie i wypatrując współtowarzyszek. Zajmująca się pannicami - Marta vel Babli z sercem w gardle przypomniała sobie, iż nie domknęła okna! Księżniczki mogły uciec! Przecież tak im się garnęło do świata poza murami willi.. Po wielu godzinach poszukiwań, zrezygnowana M. ujrzała zza drzwi willi mały miały łebek.. To pannica Klee, tuż obok Babli! Jakże szczęśliwa pobiegła wraz z chipsami bananowymi [nadworny przysmak panien] do środka willi. Znalazła je w ogródku, tuż pod skalną szczeliną, nieopodal drapacza chmur i sadzawki. Potem wszyscy żyli długo i szczęśliwe, poza niewyżytymi pannicami :P

Objaśnienie:
Znalazła je w ogródku
- Obszar poza klatką
tuż pod skalną szczeliną
- półka
nieopodal drapacza chmur
- drapak
sadzawki
- gadzi basenik, dość płytki

;D
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Dobrze, że się bajka szczęśliwie skończyła ;)
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
Dorotka96

Post autor: Dorotka96 »

Świetne :D Sie uśmiałam. ;)
Dorotkowe prosiaki:Kiwający siusiumajtek oraz Kozackie jagniątko plus kot Mufek.
za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
Awatar użytkownika
Vicka211

Post autor: Vicka211 »

Babli, napisz książkę o swoich ogonkach hahaha :D Świetne ;D
Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
Awatar użytkownika
Ivcia

Post autor: Ivcia »

Babli bajkopisarz :D Dobre zakończenie, tylko brakuje mi ilustracji... ::)
<:3 )~ Bahama Mama
za TM Rubi ['] Vanilla ['] Arma ['] Gaja ['] Faramuszka ['] Pina Colada [']

Obrazek
Babli

Obrazek

Cieszę się, że się podoba :)
Ivcia pisze:tylko brakuje mi ilustracji... ::)
mówisz masz :P
Babli

Re: Mój oddział - szczurobajki (mało)polskie

szczurowy pokój działa... :) A między kastratami i samicami - pokój.. Czyż to nie piękne ? Sama nie wiem czy prawdziwe.
Rhenata

Post autor: Rhenata »

ciii, nie zapeszaj
napisz jeszcze jedna bajkę ;D
My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
Babli

Z cyklu szczurobajki (mało)polskie.

Myślę, że już słyszeliście o dwóch pannach z dworu Oddziałowców, co to zamarzył im się wielki świat. Poprzedniego wieczoru, miało miejsce niezwykłe wydarzenie. Niemalże cud. Służba nie domknęła drzwi willi, i wszystkie 4 panny opuściły mieszkanie. Nieopodal, mieszkali dwaj panowie.. skazani za bójki z pannicami. Jako, że jedno więzienne okno było felerne, zostało zabezpieczone. Tej nocy, panowie postanowili uciec, i rozpiłowali zabezpieczenie - uciekając. Do pierwszego spotkania doszło prawdopodobnie w okolicach drapaka chmur ;) Widać było ślady nie wielkiej szamotaniny, mianowicie kępkę włosków oraz rozkruszony orzech włoski. Przerażona widokiem służba, pomyślała "kto kogo zamordował?", przecież wiadome dla całego dworu było, iż te dwie grupy są do siebie wrogo nastawione. Jednak zamiast znaleźć krwi, i martwych powłok, służba odnalazła w niewielkim domku na północ od zamku - wtulone w siebie panny i panów D. i M... Jakiż to szok był! Pozytywny rzecz jasna.. ;) Zakończenie nie miało miejsca. Bo historia wciąż się ciągnie.. :)
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Babli, napisz cały cykl, wydaj drukiem i prześlij mi jeden egzemplarz z autografem za to, że podsunęłam Ci dobry pomysł ;D

Udziału w tantiemach od sprzedaży ostatecznie mogę się zrzec...
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
ol.

Post autor: ol. »

hmmm hmm.. panny, kawalerowie, domek pod lasem ... bajka nabiera rumieńców, jeszcze trochę w tym kierunku a nie będzie się już nadawać dla dzieci :D
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

Ale tu baśniowo się zrobiło :)
Ja poproszę jakiś romans, bo coś moj romantyzm zyciowy ulotnił sie na rzecz neurotyzmu ;)

http://s562.photobucket.com/albums/ss68 ... 00x800.jpg
a to zdjecie mnie rozbroiło - jest wszystko czego człowiek potrzebuje do szczęścia :
nóżki, zombie i pyszczeczek.
:D
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Babli

Nue, dzięki :)

ol, aj tam znowu...

Deli, na romans.. ? Romans mam już nawet gotowy. Ale to nie na niego pora.

Szczurobajki małopolskie..

Na dworu oddziałowców panuje niespokojna atmosfera. Pomimo radości, szykuje się wiele smutku i wylanych łez. Kiedy w końcu przyjaźń zakwitła, kiedy zapanował rozejm.. kiedy rodziła się miłość. Panowie Milo i Dżino opuszczają oddział Makowski. Zawitają do Krakowa, do nairdy. Wiem, że dom ten będzie domem dobrym, kochającym i dobrym. Panowie nic nie wiedzą. Ale wierzę, że obie strony zaakceptują się, zaufają sobie i pokochają się - jak my. Kiedy jako służba - patrzę na nich.. czuję dumę. Tak, właśnie.. czuję dumę z mojego Dżindżera, który pomimo przykrych początków, wyrósł na pięknego mężczyznę.. pomagał wychowywać Klee, Babli.. ha! Nawet Aluzję, Tajgę, Terakotkę i Kyuu.. Fruzię też. Jest szczurem cudownym, opiekuńczym, kochającym, pełnym uczucia, zaufania.. Oczy ma cudowne. Ufne. Nie brakuje mu gracji i elegancji.. pomimo tej rozczulającej głupoty. Milo.. szczur równie niesamowity. Pomimo, że jesteśmy razem krócej niż z Dżindżerem.. też go kocham bardzo. Jest szczurem z charakterem, tajemniczym.. nie okazującym bliżej uczuć. Jednak czasami przychodzi taka chwila, kiedy się wtuli we włosy, kiedy zapragnie odrobiny uczucia i uwagi ze strony 'tej dużej'. Jest piękny. Mądrość i inteligencja tryska na wszystkie strony. On się nigdy nie bawi, wszystko jest jedynie grą ruchów. Każda rzecz jest przestudiowana, przemyślana, zrobiona z premedytacją. Nie boli kiedy myślisz o złych chwilach. Boli kiedy zła chwila przychodzi. Boli kiedy z chwilą oderwą Ci kawałek serca. Ale w tej pustej przestrzeni, zawsze będzie miejsce dla innych. Jednak, tuż obok tych co były. Tych, które Cię zafascynowały, które zaczęły wszystko. Dla nich stawałaś na głowie, ściągałaś gwiazdki z nieba. Dla następnych też pewnie się poświęcimy, na pewno. Ale czy nie czujemy, że są szczury które potrafią zawojować nami ? Są takie, których nigdy nie zapomnimy. Nigdy. Będziemy je wspominać, uśmiechać się widząc podobne.. Tego nie da się określić. Każdy kto stracił, albo świadom jest straty takiego przyjaciela, zrozumie i mnie.

i się rozkleiłam.
odmienna

Post autor: odmienna »

i się rozkleiłam.
- dobrzecitak ;) - bo ja też...Obrazek
ol.

Post autor: ol. »

Przykro tak ...

Ale ja nie mogę się równocześnie nie cieszyć, że znalazły dobry, wspólny dom :) Że cokolwiek by nie było będą mieli siebie nawzajem, to im dajesz na nowy początek, a nairda zadba o resztę.

Poza tym Kraków to nie znowu tak daleko, prawda ? Czuję, że jeszcze ich nie raz zobaczysz :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”