Łobuzy moje: Yuki & Vincent.

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Chill

Łobuzy moje: Yuki & Vincent.

Post autor: Chill »

Postanowiłam w końcu założyć temat o moich łobuzach ;D
Niestety oboje pochodzą z zoologicznego więc oswajanie ich nie było i nie jest łatwe.
Nie wiedząc jeszcze, że mogę zaadoptować ciurka z forum przygarnęłam Yukiego ze sklepu. Tak na prawdę nie miałam w planach posiadania dwójki futrzaków, co prawda czytałam tu na forum, że szczury powinny być przynajmniej dwa itd. ale chyba do końca to do mnie nie docierało i łudziłam się, że jak będę się z nim dużo bawić, to nie będzie mu źle. Jednak po przyniesieniu do domu wgl nie chciał wychodzić, wciąż siedział w kącie klatki i wyglądał na prawdę strasznie. Do końca dnia trząsł się okropnie i oddychał jakby zaraz miał dostać zawału, nie zmrużył nawet oka oraz bał się podejść do miski. Na następny dzień nie było poprawy nadal siedział i się nie ruszał jakby nic mu się nie chciało. Tak więc chcąc dla niego jak najlepiej popędziłam do sklepu i przygarnęłam jego braciszka, który dostał imię Vincent. Przemiana jaką przeszedł Yuki jak tylko przyniosłam Vincenta była kolosalna. Z smutnego i przestraszonego stał się nagle rozbiegany i odważny jak na trzeci dzień w nowym domu. Aż skakał z radości. Obecnie mają około 8 tygodni i niedługo dostaną nową, większą klatkę. Wczoraj pierwszy raz biegały po pokoju, bo jak dotąd puszczałam je tylko na łóżku. Wciąż nie lubią chwytania w ręce, ale chętnie przybiegają i wspinają się po mnie oraz siedzą na ramieniu. Czasem nie mogę się od nich opędzić ;) Po cichu liczę też na to, że będę mogła przygarnąć jeszcze jednego maluszka ;D

Yuki zaraz po przyniesieniu do domu:
Obrazek

Kilka zdjęć z biegania po łóżku:
Obrazek (Vincent)

Obrazek

Obrazek

Obrazek (Yuki)

Dzisiejsze Vincenta:
Obrazek

Ale się rozpisałam ;) Niedługo więcej zdjęć :D
Ze mną: Vincent, Yuki, Colin ;*
Obrazek
Awatar użytkownika
Telimenka

Re: Łobuzy moje: Yuki & Vincent.

Post autor: Telimenka »

Sa piekne ;). Yuki-tak mial na imie moj pies. Jezeli Twoj szczurek bedzie tak wspanialy jak moj piesek to juz Ci zazdroszcze.
Ucaluj je ode mnie :P .

Swoja droga jak tak patrze ostatnio na takie male 2-3 ogonowe stadka to zaczynam za takim tesknic, no ale 6 tez jest piekna liczba ;)
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Awatar użytkownika
Chill

Mam nadzieję, jak na razie nie ma z nim problemów ;)

Gdybym mogła to też bym ich miała więcej, ale chyba skończy się na trzech jak na razie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

śliczne okruszki :-*
a wstawiaj miniaturki bądź linki do zdjęć bo takie duże to niezgodne z regulaminem forum (spowalniają jego działanie)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Nieja

Post autor: Nieja »

Vincent wygląda cudownie, a Yuki jak płateczek śniegu :) Śliczne są! Masz może wagę, żeby powiedzieć ile stworki ważą? Wydają się takie maleńkie ! ;)
Za szybko odchodzicie... Do zobaczenia po drugiej stronie kochani.
Awatar użytkownika
Chill

alken: Okej, od teraz tak będę robić ;)

Nieja: No właśnie nie posiadam wagi takiej kuchennej, więc nie mam niestety jak. :( Na pierwszych zdjęciach są malutkie, jedynie ostatnie jest aktualne. Nie są jeszcze duże, ale i tak sporo urosły :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Nieja

Post autor: Nieja »

Wiem, że tylko ostatnie jest aktualne, doczytałam ;) A i tak jak na 8 tygodni wydają się malutkie :P Słodkie takie puszki.
Jak je przyniosłaś to miały 4 tygodnie prawda?
Za szybko odchodzicie... Do zobaczenia po drugiej stronie kochani.
Awatar użytkownika
Chill

hmm tak około, mam je od 25 września ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Śliczne szczurki - rób im dużo zdjęć ;)
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Cyklotymia

Post autor: Cyklotymia »

Zdjęciaaaa!!!!

Jestem fanką Vincenta - nie dość, że lubię to imię, to jeszcze nosi je taki śliczny szczur!
Awatar użytkownika
LaCoka

Post autor: LaCoka »

Daaaj miii :D boże jakie cuda, takie maleńkie ;)
<:3)~ Feta, Koka+Hera, Szu, Banshee, Neytiri, Nanami+Calypso, Balder+Hoder, Zgredki x2, Rosalie AR, Nisha+Amishi, Tamika+Yuki
TM: Kira, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, Zgredka, Tadzio, Fuzja, Enkeli, Pasio, Psiuta, Rubi, Keiko, Chiyo, Agutka,Osama
Awatar użytkownika
Chill

Już nie takie maleńkie bo je podtuczyłam ;D W tym zoologu chyba prawie ich nie karmili bo można było każdą kość wyczuć :-\
Zdjęcia będą niedługo ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Akka

Post autor: Akka »

Ohh jakie słodziaki są z nich :) a z tym karmieniem to na pewno ich nie rozpieszczali :P Ale u Ciebie szybko nabiorą ciałka, i kiedyś będziesz marzyła aby byli szczuplejsi :D
Obrazek
Ze mną: ♥ Batasuma, Guernica, Negra, Blixa ♥
Odeszły: Dżuman, Karbonka, Harpi, Yerstina, Indali, Ramona, Hawana, Iskariot, Szpilka, Luna [*]
Awatar użytkownika
Chill

Kolejne zdjęcia:
Nie chciały pozować i się chowały, więc na krzesło je położyłam ;)
Obrazek (napadły na mnie. widać w tle klatkę tymczasową, nowa już zamówiona ;D )
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
glucjan

Post autor: glucjan »

Ale sa cudowne! Takie malenistwa:D...pozdrowki od moich draniuszkow:)
Obrazek Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=--1E5fyH57c
Kochany Glutek i Donek za TM...a z nami nasza mala Tatianka:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”