5 kuplążków w natarciu

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
ol.

Re: moja kupka szczęścia

Post autor: ol. »

Trzymamy nadal za zdrowie Dżumama.

Zdjęcia świetne: aż słychać chrzęst zębów na Karbonkowym orzechu :)
http://wgrajfoto.pl/pokaz/img1009/dsc_01053503.jpg - a to ciekawe: moje szczury mają wszystie cztery łapki po jednej - tylnej stronie tułowia, a tutaj jakaś nowa odmiana ...
:D
Awatar użytkownika
Akka

Post autor: Akka »

Macie probiotyk ?

Dajemy im teraz codziennie jogurcik naturalny, myślisz Babliś że to wystarczy?
moje szczury mają wszystkie cztery łapki po jednej - tylnej stronie tułowia, a tutaj jakaś nowa odmiana ...
Widzisz Ol. jakie u nas cuda :D

Dzisiaj kolejna wizyta, Dżuman dostał zastrzyk sterydowy, zastrzyk z witamin, i kroplówke... Rokowania niestety nie są pomyślne. Jutro kolejny zastrzyk sterydowy. Cholera nie umiem robić zastrzyku w pupe :( Dzwoniłam do wetki Karbonki i jeszcze tydzień antybiotyku.
Obrazek
Ze mną: ♥ Batasuma, Guernica, Negra, Blixa ♥
Odeszły: Dżuman, Karbonka, Harpi, Yerstina, Indali, Ramona, Hawana, Iskariot, Szpilka, Luna [*]
Babli

Post autor: Babli »

Probiotyk to np lacidofil czy lakcid. Osobiście polecam ten drugi w ampułkach. Antybiotyki niszczą jednak troszkę organizm, a probiotyki mają temu zapobiegać w miarę możliwości :)
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

A ja polecam acidolac, do kupienia na sztuki w saszetkach i nie trzeba tego trzymać w lodówce. Lakcid moje baby jakoś wyczuwały we wszystkim i jadły raczej niechętnie, a to im wchodzi ładnie, np. z soczkiem owocowym :)
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Nue pisze:Lakcid moje baby jakoś wyczuwały we wszystkim i jadły raczej niechętnie
Moja Lakcid je jak deserek - sam - bez konieczności mieszania z czymkolwiek :)
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

oj , biedny Dżumanek...Czy sterydy wystarczą przy takim schorzeniu?
Czy to tylko domniemanie wetki? Na zdiagnozowane stosuje się chyba konkretne leki i choć leczenie faktycznie może potrwać , to warto spróbować, daj Dżumanowi szansę. Buziaczki dla niego i dla Karbonki, kciukam za wyzdrowienie :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Akka

Unipaks badała uszka i osłuchiwała go i nic tam nie było, więc przy takich objawach jedyne co brała pod uwagę to właśnie to zapalenie mózgu. Oprócz sterydu dostaje witaminy z grupy B, i dzisiaj dostał kroplówkę bo w ogóle nie chce pić. Szczerze mówiąc wygląda tragicznie... Przez pierwszy dzień była poprawa a później znowu to samo. Przeczytałam na szczurzym forum o którym nie można pisać że mogę podawać też biseptol, tylko nie wiem czy to lek na receptę? Oczywiście wszystkim dziękuje za porady, są w tym momencie dla mnie bardzo cenne.
Obrazek
Odeszły: Dżuman, Karbonka, Harpi, Yerstina, Indali, Ramona, Hawana, Iskariot, Szpilka, Luna [*]
Awatar użytkownika
denewa

Akka pisze:Przeczytałam na szczurzym forum o którym nie można pisać że mogę podawać też biseptol, tylko nie wiem czy to lek na receptę?
Na receptę - moja Febra ma właśnie połączenie biseptol+lakcid
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
unipaks

Akka , doczytałam że dobrze byłoby zrobić prześwietlenie przed podawaniem sterydu - w razie nowotworu podobno steryd może niekorzystnie zadziałać. No i jednak przy zapaleniem mózgu podają antybiotyk (bodajże Baytril). Steryd jest dobry na pobudzenie , ale ponoć maskuje nieco objawy, no i ma skutki uboczne...
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Awatar użytkownika
Chill

Post autor: Chill »

Boskie ;) A Harpi ma cudny kolor ::)
Ze mną: Vincent, Yuki, Colin ;*
Obrazek
Awatar użytkownika
Akka

Chilli dziękujemy :)
Unipaks chyba w takim razie przejdę się w poniedziałek do innego weta... Chciałam iść do dr. Ingarden w mojej lecznicy ale nie mogła mnie dzisiaj przyjąć dopiero w poniedziałek... Oby dożył do poniedziałku :(
Obrazek
merch

Post autor: merch »

steryd podaje sie takze w nowotworach mozgu

przeswietlenia czaszki u szczura raczej nie wiele da

jesli szczur jest starszy , bardzo prawdopodobne jest , ze jest to gruczolak przysadki - niestety na to nie ma lekarstwa....

Trzymaj się !
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
Akka

Od wczoraj Dżuman nie chciał nic jeść - nawet nutridrinka podawanego prosto do buzi. Wszystko wylewało mu się z pyszczka. W nocy kiedy się obudziłam coraz ciężej oddychał, już od doby nie był w stanie nawet odrobinę się podnieść, cały czas jego ciałko leżało sztywno. Dzisiaj rano serduszko przestało mu bić :( http://szczury.org/viewtopic.php?f=23&t=23820
Obrazek
Awatar użytkownika
denewa

Bardzo współczuje :(
Awatar użytkownika
unipaks

Bardzo ci współpcuję Akka :(
Trzymaj się jakoś...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”