Mozart - gwiazda z małego zwierzyńca :)
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Mozart - gwiazda z małego zwierzyńca :)
Dziś tak sobie siedziałam i zastanawiałam się po co mi tak wielka klatka, po co ja się wysilałam i z TZ'tem pracowaliśmy nad projektem i wykonaniem? Parter plus dwa po więcej niż pół klatki, i jedno takie jak klatka pienterko, kiedy chłopcy ładują się do jednego domku i uwielbiają ścisk?? Po co im tyle miejsca ??:>:P
- Krejzoolek
No tak to jest..one wolą na ściska niż luuz.
Ale duża klatka zawsze się przyda.Ja moją chce powiększyc bo uważam,że Dusia ma za mało i teraz jeszcze Kiki chyba.

Ale duża klatka zawsze się przyda.Ja moją chce powiększyc bo uważam,że Dusia ma za mało i teraz jeszcze Kiki chyba.
Kiki, Dusia [*][/color][/size]
No ja musiałam myśląc o 3 ogonie
I nagle pojawiły się 4 zamiast 3 ;P całe szczęście Filip i Edgar od razu zakumplowali się z chłopakami. Bo jak przyniosłam Chopina to Mozart był 2 razy większy i ustawiał małego równo. Nie raz w nocy spać się nie dało bo tak sobą rzucali 

- Krejzoolek
No.U mnie Dusia tez Kiki ostatnio rzucała i je oddzieliłam. 

Kiki, Dusia [*][/color][/size]
Na początku tez oddzielałam, ale to efektu nie dawało. Więc postanowiłam zostawić obserwując, krwi nie było więc nie ingerowałam i się szybciej dogadali.
Dzisiaj urodzinki Edzia
Wymiziajcie go tam ode mnie

Wymiziajcie go tam ode mnie

Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
Musieliśmy troszkę odsapnąć bo niestety się podziało. Skusiliśmy się na ściółkę i jaka się okazało to był bardzo zły wybór. Jednego dnia wstałam, wyszłam z Dołkiem, potem w trakcie śniadania puściłam ogony na pokój. Wszystko było ok. Kiedy wróciłam z pracy Mozart był bardzo osłabiony. Obejrzałam go dokładnie. Żadnych podrapań nic. Przeprowadziłam oględziny reszty ogonów i było ok. Szybka akcja, ale do weta już nie zdążyliśmy Oczywiście wprowadzone zostały obserwacje. Podczas mojego pobytu w pracy prowadziła je siostra. Wszystko było ok. Po kilku dniach wróciłam z pracy, standardowo oględziny - wszystko ok, poszłam z dołkiem na 2 godz spacer, po powrocie Edgar nie żył. Reszta ogonów miała jakieś maciupeńkie robaczki w sierści. Ekspresowa wizyta u weta, stwierdzenie- wszawica (właśnie ze ściółki ;( ) i dodatkowo guz na nerce u Chopinka... Chłopaki dostali leki. Były pod stałym nadzorem. W planie było usg, jednak postęp choroby i osłabienie dziadostwem zrobiło swoje. Obecnie został Filipek. Właśnie kończy mu się okres "kwarantanny" i wszystko jest w najlepszym porządku. Więc zaczęliśmy się zastanawiać się nad towarzystwem. Jednak po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw nie podjęlismy się kolejnego szczuraska. Te maleństwa żyją stanowczo za krótko. Ich małe organizmy są stanowczo za słabe. Poza tym braliśmy pod uwagę spacery i ewntualne wyjazdy. Zwierzątko które nie potrzebuje stada. Kolejny pies byłby idealny, jednak nie mamy możliwości na kolejnego psa. I tak po długich namysłach padło na fretkę. W ten sposób do naszego domu trafił mały terrorysta Taj. Przez taki skład domowej paczki spacerki wyglądają następująco: Shadow, Filip, a potem Taj.
Oczywiście o Filipku nie zapominamy Dziś dostał nawet 2 nowe hamaczki mały kocykocy
http://www.youtube.com/watch?v=rKhkTQrdnKs
Oczywiście o Filipku nie zapominamy Dziś dostał nawet 2 nowe hamaczki mały kocykocy
http://www.youtube.com/watch?v=rKhkTQrdnKs
Boże... w życiu bym się nie spodziewała.. żeby ściółka...
Edzio miał teraz roczek.. Filipek ma 9 miesięcy, jeśli będzie zdrów to może on jeszcze trochę pożyje...ehh... szkoda ogonków, takie młode jeszcze były
(*) dla Chopinka (*) dla Mozarta (*) dla Edzia
one żyją stanowczo za krótko
Taj śliczny
cholewka, rozryczałam się

Edzio miał teraz roczek.. Filipek ma 9 miesięcy, jeśli będzie zdrów to może on jeszcze trochę pożyje...ehh... szkoda ogonków, takie młode jeszcze były

(*) dla Chopinka (*) dla Mozarta (*) dla Edzia

one żyją stanowczo za krótko

Taj śliczny

cholewka, rozryczałam się

Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
Wet wyjaśnił, że najlepszy jest żwirek koci. Jedynie jego można podgrzać do 90 stopni i w ten sposób pozbyć się jaj, które są ponoć bardzo częstym zjawiskiem. Powiedział nam też że żwirek i inne rzeczy zapachowe nie są tak naprawdę tesowane i bardzo często wywołują raka. Już nigdy nie kupię jakiegoś badziewia 
My zawsze mięliśmy żwirek, raz się skusiłam

My zawsze mięliśmy żwirek, raz się skusiłam

nie zastanawialiście się nad oddaniem Filipa? w końcu, jeżeli dobrze pójdzie, ma przed sobą jeszcze rok, może ponad, zycia.. to kupa czasu i szkoda, żeby spędzil ten czas samotnie.. to też może go zabic..
fredki sa śmieszne.. biegają tak bokiem, i bawią sie ze stopą. ale niewykastrowane samce śmierdzą niemiłosiernie..
ja bym nie wytrzymała tego ciągłego gryzienia krat.. wystarczy, że mój TŻ miał fredke przez jakis czas i w nocy trzeba było dziada wynosic żeby nie hałasowal.. bo cała klatka aż chodziła.
fredki sa śmieszne.. biegają tak bokiem, i bawią sie ze stopą. ale niewykastrowane samce śmierdzą niemiłosiernie..
ja bym nie wytrzymała tego ciągłego gryzienia krat.. wystarczy, że mój TŻ miał fredke przez jakis czas i w nocy trzeba było dziada wynosic żeby nie hałasowal.. bo cała klatka aż chodziła.
Nie zastanawialiśmy się. Nie chciałam nic mówić, ale skoro padło to pytaniem to powiem
Zastanawiamy się nad kumplem dla młodego
jednak to za kilka dni , po ostatecznej wizycie u weta. Nie chcemy by coś wyszło nie tak, dlatego nic w pośpiechu.