Moje małe Zoo...Panowie Szczurkowie i Reszta...

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
ol.

Re: Moje małe Zoo...Panowie Szczurkowie i Reszta...

Post autor: ol. »

Dlaczego ? Pisz o prosiakach też ! Uśmiałam się
i widziałam już to wielkie prosie wgryzające mi się w tętnice szyjną
:D

Korpulentne bezogonowce, ale blask ich sierści wspaniały !
tak się właśnie zastanawiałam kto ma z forum rodzieństwo Rubinka bo tyle ich było a nie mogłam wyłapać u kogo są maluchy:)
jedna szczurka jest u niejakiej Justki z Łodzi, ale z forum jej nie kojarzę; co do innych też nie wiem
Awatar użytkownika
Czerwonaona

Post autor: Czerwonaona »

Niestety ponieważ prosiak Kinguś miał jakiś problem z Borsukiem i wiecznie go gryzł.
Biedny nie mogłam mu ran doleczyć bo miał zaraz nowe znalazłam mu nowy domek.
Ma nowego kolege i super właścicieli...ale tak mi brakuje tego czarnego wężydła,że jasna cholera.
Więc zostali dwaj panowie prośkowie >:(
Frościo po ropniu nie ma ani śladu.Ładnie wszystko się wygoiło i jestem najszczęśliwsza na świecie.
Może uda mi się dzisiaj dorwać aparat to porobie jakieś nowe foteczki ;D
odmienna

Post autor: odmienna »

ale się rozpisałam...przepraszam toż to nie temat świnkowy a
No jakże: przecie pisze jak byk:
Nasi pupile
Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!”
– zatem pisz tutaj, bo ja mam mało czasu i inne działy „po łebkach przeglądam” a świntuchy piękne i szkoda by mi było wieści o nich przegapić .
Cieszę się bardzo, że Frościsko wydobrzało :) .
Przykro pomyśleć, że Ty sama na takie okropieństwa ostatnio narażona byłaś... na ten lęk, to powinnaś jakieś delikatne środki tonizujące dostać, bo on podobno fizjologiczny jest; kiedyś mi to lekarz tłumaczył, że właśnie problemom z sercem takie świństwo towarzyszy i między innymi dlatego, ludzie po zawale, bardzo długo „nie są sobą”... mam jednak nadzieję, że skoro wreszcie Cię leczą „jak trza” to już naprawdę będzie dobrze. Czego życzę Tobie, Twojej Dzieciarni, szczurzarni, świniarni, psiarni i nam- tu na forum, bo zawsze jest szansa, że Ci się ten aparat dorwać uda :P .
Awatar użytkownika
Czerwonaona

odmienna bardzo dziękuje za słowa otuchy bo w takich chwilach wiele znaczą.
Masz racje zmieniłam się straszliwie z osoby pełnej życia(ja nie mogłam w miejscu usiedzieć i zawsze gdzieś coś dziać się musiało)teraz najchętniej nie wychodziła bym z domu i siedziała pod kołdrą.
Gdyby nie dzieciaki i zwierzaki to pewnie zakończyło by się to jakąś ciężką depresją.
Dorwałam aparacik więc foteczki zapraszam.
Spidi mi się na ani jedną fotke nie załapał :o za to dowartościuje go w następnej sesji:)
Frościo...
Dalej najspokojnieszy i naj bardziej miziasty szczurek stadka.Po ropniach nie ma śladu.Pierwszy wpycha się na ręce i można z nim zrobić dosłownie wszystko.Plusiak mój mały:)
Obrazek
Obrazek
Cofi...
Ostoja spokoju.Nie za bardzo przepada za braniem na ręce ale chętnie daje się miziać.
Obrazek
Obrazek
Darkonik...
Wielkolud stadkowy.Misiek nic by nie robił tylko spał w przerwach na jedzienie.Kocha się miziać.Żaden do niego nie podskakuje to pan i król na włościach bez dwuch zdań.
Obrazek
Obrazek
Rubin...
Ehh mamy małe problemy z tym panem.Takiego agresora to ja jeszcze nia miałam.Od początku nie był miziakiem i piszczał jak się go brało na ręce ale teraz to już tragedia.Atakuje każdego jednego szczurka w swoim stadku.Zazwyczaj najbardziej obrywa Frost.Zastanawiałam się ostatnio czy go nie odzielić od reszty do osobnej klatki ale obawiam się,że będzie tylko gorzej gdy tak zrobie.Jak podchodzi do którego-kolwiek chłopaka jest nie miłosierny pisk.Ostatnio pogryzł(niestety się spotkali)Fuksa....tak tak mojego wielkiego kaptura.Fartowi obgryzł dwa palce jak się zapędził na jego klatke...nie mówiąc o moich palcach i biednej Olisi,która boi się podchodzić do klatki.Żaden z chłopaków nigdy nic jej nie zrobił,zawsze dawał im jedzonko a tu nagle szok.
Teraz popatrzy ale już nie chce głaskać.Mam nadzieje,że jej przejdzie moja wina ale nie podejrzewałam,że on tak z niczego podleci i ją ugryzie.
Obrazek
Obrazek
Darkon i Rubin zabawy klockowe:)
Obrazek
Obrazek
Farcio i Fuksio...
Braciakowie się uspokoili.Fuksik zawsze był spokojny,Fart szalał.Teraz obaj biegną do głaskania.Burza mineła i znowu mam moich wspaniałych chłopaków jak kiedyś.O puszeniu i gryzieniu nie ma mowy chyba,że Rubin jest w zasięgu łap:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Panowie prosiaszkowie:)
Borsunio...
Obrazek
Ewaldzik...
Obrazek
No i pochwale się na koniec ,że moja mała perełka 3 listopada skończyła 2 latka:)
Obrazek
odmienna

No, patrzcie państwo, jakie zuo wylazło z Rubina! Taki Grafol-Gacenty w czerwonookim wydaniu ;) . I śmiał na tą Dwuletnią Złotowłosą Księżniczkę zębiska wyszczerzyć! :o Ej! bo zwątpię w szczurzy rozum.
A dla Olisi wielkie sto lat! Obrazek
:-*
Awatar użytkownika
RattaAna

Post autor: RattaAna »

oooooo, chyba do Ciebie przyjadę ucałować córcię a przy okazji ukradnę Ci Darkona i prośki... taki plan mi się uknuł w łepetynie, o!
mój cały babiniec już za TM...
[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Cieszę się, że z Frościem już lepiej :)

Nie myślałaś nad kastracją agresora?
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
ol.

Post autor: ol. »

Ale tutaj kolorystycznie utrafiłaś http://images39.fotosik.pl/223/22389f5884c0aba0med.jpg. Oby mu szybko nerwy przeszły, tak jak Fartowi, a jak nie to go daj pod kuratelę temu czarnemu nochalowi co się ku niemu wyciąga :P
Piękne szczurki masz ! (ja wpadnę po Cofiego :-* )
Awatar użytkownika
Czerwonaona

No tak Darkon zostanie uprowadzony jak się dowiaduje Cofi też...to ja nie chce takich wizyt bo zostane goła i wesoła:)
Nakasha myślałam ale Spidkowi przeszło i nawet Frościo się uspokoił(u niego to trwało baardzo długo)i mam nadzieje,że Rubinkowi też przejdzie.
On ostatni został z tą swoją burzą.Po koli ich łapało i tylko tyle szczęścia mam bo jak by się złożyło na raz to chyba wielka krwawa plama by była w klatce.
Oj przepraszam nie wszyscy mieli...Darkona,Frosta i Cofika omineło.
Awatar użytkownika
Czerwonaona

Tam pomyłka jest nie Frościo a Farcik miało być...takie szczurka jak Frościo to ja nie widziałam toż to łagodność sama w sobie jak mogłam taką gafe walnąć.Pewnie dlatego,że wszyscy na "F":)
Cyklotymia

Post autor: Cyklotymia »

To ja w takim razie ukradnę Frosta, skoro na Darkona już jest chętny złodziej xD

Śliczne zdjęcia, ucałuj córcię!!!
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Czerwonaona , prawdopodobnie za dwa tygodnie będzie transport z Wrocka do Krakowa :) szczegóły podam jak tylko będą wiadome. Napisz mi na PW swój GG
urocza ta twoja córcia :-* i ogonki też :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Czerwonaona

Pw wysłane.
unikaps serdeczne dzięki za pomoc i zajęcie się tą sprawą.
odmienna

Prawdę mówiąc, mnie się gęba śmieje do Ich Kapturzastych Eminencji ;D , ale powstrzymałam się przed zdradzaniem niecnych zamiarów; Wasza szczerość jednak, obliguje mnie do przyznania, że jak się Fart i Fuks „zawieruszą”, to ani chybi „na Kurdwanowie” są... :P
Awatar użytkownika
Czerwonaona

odmienna to już wiem gdzie ich szukać w razie czego ;D
No a już miałam ochote zaprosić cię na kawe,sok,herbatke,cole(nie potrzebne skreślić) a tu prosze teraz to się boje ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”