Regulamin forum Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
*Delilah* pisze:
Co do prośby ol. o dziwaczne pulsacje, to z doswiadczenia wiem, ze zapewne ciekżo będzie tego uswiadczyc, patrząc po Kokardzie.
Ja może z 3 razy widziałam jej wyczyny z oczętami.
Częsciej zgrzytają..
Miejmy nadzieję, ze Vilemo ma inaczej
Ja Vilemcio widziałam dwa razy...więc nie ma łatwo Za to zgrzyta ząbkami bardzo często...i tak słodko przy tym kręci pyszczkiem
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
A więc to tak !, dziwoszczury obie zazdrosne o swoje oczy
Wiecie, a może to przychodzi z wiekiem ? Kiedyś gdzieżby Herman zapulsował, a teraz kiedy zaczął praktykować sybarytyzm zdarza mu się coraz częściej. Vilemo i Kokarda jeszcze wciąż bardziej kije włóczykije, ale może kiedy odkryją rozkosze leniuchowania, też im się odmieni ?
W każdym razie tego co na filmie wyprawia Meggy, Herman i za sto lat nie pobije. Niebieski pulsar
denewa pisze:Obejrzałam pulsujące oczy Meggy. Być może mało widziałam w życiu, ale czegoś takiego jeszcze nie miałam okazji oglądać
Z czego takie pulsatory wynikają? Ciśnienie?
jeśli ciśnienie, to napewno nie na szkło bo to trudno uwiecznić... może i dobrze, że dopiero dziś tę Królewnę Maggulę zobaczyłam w akcji- dobry dzień mi się zapowiada
Zupełnie nie pojmuję tych moich paskudków...Szczególnie relacje Fibi i Meggy są dla mnie nie zrozumiałe
Po wypuszczeniu z klatki prawie natychmiast rozpoczynają wojnę. Fibi goni Meggy, chwyta ją łapkami za futerko na zadku, na co diablica odpowiada kopniakami i zwiewa...i tak w kółko! Piski i wrzaski przy tym straszne. Ani trochę nie przypomina to zabawy. Wkładam paskudy do klatki, chwila gonitw i pisków po czym kładą się w jednym hamaku, czule w siebie wtulają i śpią w najlepsze
Jak to tłumaczyć?? "Kto się czubi ten się lubi" ??
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
*Delilah* pisze:Albo dodałabym jeszcze : " trafiła kosa na kamień "
Pewnie masz rację.
Właśnie sobie uświadomiłam, że dzisiaj mija dokładnie rok od kiedy Fibi jest ze mną.
Jak to szybko minęło! To był cudowny rok...i początek wspaniałej przygody.
Jej metrykalne urodzinki były pewnie jakiś miesiąc temu...jak przyniosłam ją z zoologa nie mogła mieć więcej niż 4 tyg, była taką myszką malutką. Dobrze, że wyrosła na piękną i dorodną kluskę.
Zdjęcia Fibaska z pierwszych godzin i dni u mnie
Niebieska diablica wczoraj przegięła! Wytrąciła z równowagi najspokojniejszego szczura - Fibi. Tak się kotłowały, że aż musiałam interweniować.
Meggy skończyła ze szramą na nochalu. Na szczęście to tylko lekkie zarysowanie zębami. Fibi ma małe zadrapanie na zadku.
Po zajściu diablica siedziała ponad godzinę w kanapie i nie chciała wyjść. Była wystraszona, na każde dotknięcie reagowała piskiem. Foch na cały świat. W końcu wyszła...wlazła mi pod bluzę i zasnęła. Reszta dnia była spokojna. Nikogo nie zaczepiała, ale trzymała się raczej na dystans. Gdy wróciły do klatki jak zawsze ulokowały się w jednym hamaku.
Czy wreszcie łaciatka pokazała Meggusi gdzie jej miejsce?? Obawiam się, że to diabelskie nasienie tak łatwo nie odpuści...
Meggy skończyła ze szramą na nochalu. Na szczęście to tylko lekkie zarysowanie zębami. Fibi ma małe zadrapanie na zadku.
Po zajściu diablica siedziała ponad godzinę w kanapie i nie chciała wyjść. Była wystraszona, na każde dotknięcie reagowała piskiem. Foch na cały świat. W końcu wyszła...wlazła mi pod bluzę i zasnęła. Obawiam się, że to diabelskie nasienie tak łatwo nie odpuści...
No i kolejny dowod na to, ze niebieskie=diabelskie !
Ehh, te niebiesciaki zdziwaczałe... Mam deja vu, bo już wczesniej na niebieski pomiot narzekałam w temacie StasiaiMałgosi
Może ta ryska, to był taki specyficzny prezent posturodzinowy ?
<skalp?>
Buziaki dla Krolewien!
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Przyłączam się do życzeń dla Fibi: sto lat w zdrowiu i szczęśliwości niech żyje nam !
Z Meggy to wygląda tak, że odnalazły w sobie koleżanki i do bitki i do szklanki A serio, u mnie też tak jest, że patrząc na szczury śpiące widzi się pełnię zgody i harmonii, ale rogi im rosną kiedy tylko zaczynają się krzątać i jeden drugiemu po piętach deptać Dziwadła i tyle .
Coby nie tylko Fibi spóźnione uściski się dostały, wygłasz też solidnie pozostałą trójcę
Po wczorajszym spotkaniu wrocławskich szczurniętych utwierdziłam się w przekonaniu, że jakiekolwiek doszczurzanie i łączenie będzie nie lada wyzwaniem. Diablica jak tylko poczuła zapach obcych szczurów w pokoju przemieniła się w wielki, niebieski pompon. Kiedy chciałam ją dotknąć, to tak wrzasnęła, że aż się przeraziłam.
Mam nadzieje, że przejdzie jej to z wiekiem...bo jednak chciałabym kiedyś powiększyć stado.
Kilka fotek z wczorajszego wieczora
A Meggy mały wulkan myślę, że trochę okrzepnie z czasem...
Na spotkaniu pewnie pierwszy raz miała okazję poczuć zapach wielu nieznanych szczurków i stąd ta pełna czujności postawa
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Meggy właśnie znowu oberwała...ma dziurę w uchu Nie wiem która jej to zrobiła bo jak dotarłam na miejsce zbrodni, to delikwentka już się oddaliła. Złapałam Diablicę i przeraziłam się widokiem jej krwi na moich rękach Od razu przeprowadziłam oględziny, ale winowajca się nie znalazł...pozostała trójka bez zadrapania. Czy to Fibi? Meggy głównie z nią ma starcia. W końcu alfa..co jak widać Diablicy nie pasuje.
Co raz bardziej mi się to nie podoba Co mam robić? Skoro pojawiła się krew, to już poważniejsza sprawa.
Przede wszystkim wybiegi pod stałą obserwacją...co jeszcze??
Teraz pewnie będzie chwila spokoju...spacerują po podłodze omijając się szerokim łukiem Ciekawe jak długo...
Niech ona wreszcie odpuści. Serce mnie boli jak na nią patrzę. Moje biedne, niepokorne diablątko
Ogoniasta na pocieszenie mogę Ci napisać, że też niestety mam takie uparte osły co cały czas podchodzą i zaczepiają mimo, że obrywają. U mnie też są zadrapania z krwią. Nie mam na to rady - wciąż szukam rozwiązań ale mam nadzieję, że temat sam się rozwiąże, gdy młode wydorośleją. Obserwuj. Wydaje mi się, że niestety trzeba czekać...
Głowa do góry...
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]