Co jeszcze podajecie szczurom aby ochłodzić trochę ich temperaturkę

Mój szczur w szczególności lubi soki z Kubusia i Tymbarku :lol:
Moderator: Junior Moderator

) .
 ) . 
to się zgadza, szczury same syntezują kwas askorbinowyOgoniaste nie potrzebują witaminy C w ogóle
chyba hiperwitaminozą??? a może się mylę - i podniesiony poziom tego kwasu powoduje jego wypłukiwanie z organizmu, co faktycznie mogłoby prowadzić do awitaminozy? ale z kolei wtedy szczur by sobie dosyntezował tego ile mu trzeba... rozwiej Aniu moje wątpliwościtak więc podawanie CZEGOKOLWIEK, co zawiera jej stosunkowo dużą ilość jak np. soki cytrusowe, pomidorowe, rutinoscorbin grozi awitaminozą

tylko w rozsądnych granicach. gospodarka witaminowa u szczurów jest nieco inna, ale czy nie potrafią one pozbyć się w ten sam sposób nadmiarów kwasu askorbinowego? no, brakuje mi takich informacji, bo w sieci ciężko znaleźć, chyba, że na jakiś specjalistycznych stronach, na które też niełatwo trafić. no i jak ma się nadmiar witaminek do nowotworów o których pisał Wodzu??
 tylko w rozsądnych granicach. gospodarka witaminowa u szczurów jest nieco inna, ale czy nie potrafią one pozbyć się w ten sam sposób nadmiarów kwasu askorbinowego? no, brakuje mi takich informacji, bo w sieci ciężko znaleźć, chyba, że na jakiś specjalistycznych stronach, na które też niełatwo trafić. no i jak ma się nadmiar witaminek do nowotworów o których pisał Wodzu?? . Hiperwitaminozą.
. Hiperwitaminozą.

) ?
 ) ? Wiec tym bardziej nie sadze, by mogly zaszkodzic fusy.
 Wiec tym bardziej nie sadze, by mogly zaszkodzic fusy.