Ol. następnym razem obiecuje więcej zdjęć mojego małego dziwadełka - Szpilki!
A co do Harpi właśnie wyskrobała mi się na kolana, i chyba chciała coś dodać od siebie

płucka wydają mi się lepsze, ale słyszałam rano, na półśnie że coś mi chrumkało w klatce, ale która to ciężko ustalić. Co do humoru, to całkiem jej dopisuje, widać lekki ząb czasu - częściej przystaje na odpoczynek. Ale zwinna jest jak zwykle, z aprobatą grzecznie zjada leki (nie żeby same, oczywiście mieszane z nutri

) i nawet nie denerwuje się na małą martwice, która pozostała jej po zastrzyku. Ma ostatnio niestety jedna wade - jak jej coś nie pasuje to potrafi wysunąć ząbki.
A co Indali to racja, prawdziwa z niej modelka - pozowała chyba z pół godziny, zazdrośnie odganiając każdą inną, która która weszła w jej rewir

Opowiem coś jeszcze o moich najmłodszych podopiecznych. Szpilka to największy głupeczek z nich wszystkich

Z każdą chwilą zaskakuje mnie bardziej. Jej ulubionym zajęciem jest chowanie po kątach, gdy przebiega z jednego na drugi robi to niezwykle tajniacko - rozgląda się, cały czas obserwuje czy mój wzrok spoczywa na niej. No chyba że drzwi są uchylone to pcha się pierwsza

Przybiega dopiero ośmielona przez inne szczury, i wtedy potrafi też okazać zaufanie - poliże po palcach, da się podrapać za uszkiem, czy schowię się za bluzką. Gdy siedzi pod łóżkiem to prawie non stop podskakuje do góry

A gdy zapoznawałam ją z małą to złapała ją ząbkami za kark (ale tak że jej nie zraniła) i skakała po jej pleckach

Ciężko ją rozgryźć

Yerstina natomiast jest takim ciekawskim glutkiem, po Harpi chyba najodważniejsza. Wszędzie jej pełno, a najbardziej lubi pchać się do ust i bawić z ręką. Chyba jako jedyna w stadzie do wszystkich szczurów podchodzi ufnie.
No i na koniec moja mała kluseczka - Devona vel Krówka vel Łupanka vel Kreda

Na razie nie wiele o niej wiem, trochę boi się rąk ale powoli oswajam ją z dotykiem, natomiast strasznie pragnie kontaktu ze stadem, które jeszcze jej nie polubiło (no oprócz Yersti) gdy jest przerażona mocno wtula się całym ciałkiem. I do złudzenia przypomina małą Karbonkę.
Pozdrawiamy serdecznie z buziakami

Unipaks odwzajemniamy :*
może jednak się zakumplują stadka dwa piękne
Arrisum na razie kumplują się tylko Shirin z Yerstiną

próbowaliśmy też zapoznać Sandijke ze Szpilką i było ok
Niech Was podgryzają ile wlezie- byle nie chorowały

Odmienna dziękujemy, oczywiście podgryzać nie przestają
Dużo zdrowia i beztroski w każdym dniu Nowego Roku dla rudego lisa w szczególności, ale nie mniej i młodszym koleżankom

Ol. dziękujemy i życzenia odzwzajemniamy, szczególnie ruda lisica
Wycałuj pyszczki!

Cyklotomia wycałowane

Ze mną: ♥ Batasuma, Guernica, Negra, Blixa ♥
Odeszły: Dżuman, Karbonka, Harpi, Yerstina, Indali, Ramona, Hawana, Iskariot, Szpilka, Luna [*]