Sołzowy szubrawiec

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
sssouzie
Kontakt:

Re: wolna szczurza szuflandia

Post autor: sssouzie »

Sysa pisze:Nie ma mnie chwilę, a tu takie zdjęcia! I szuflandia nastała! :o
Piękne zdjęcia! Jak tam Kamizelki oswajanie?
oo. KAmizelka to dzika dusza. nie tak łatwo nam idzie. dziś zapędziłam ją w róg szuflady i na siłę początkowo głaskałam.
na początku się amazonce nie podobało, za chwilę jednak się trochę rozprężyłam, stopniowo coraz bardziej, a ja z przyemnością głaskałam jej łepetynę. ona ma całkiem inne futerko... za chwilę przymrużyła oczka, później usłyszałam zgrzyt ząbkami, a po jakimś czasie nawet oczka chwilę zapulsowały.. :o ;D
ręka mi zdrętwiała w szufladzie, musiałam ją zostawić. i to na tyle z czułościami, i wcale się bardziej do ręki nie przekonała.
będziemy jednak starali się na siłę celebrować codzienne mizianie, może jakieś efekty będą ;)
...czyż nie dobija się koni...?
Awatar użytkownika
Sysa

Post autor: Sysa »

Obrałam taką samą strategię w stosunku do Bezy. Codziennie 5 minut obowiązkowego miziania ;)
sssouzie
Kontakt:

no to solidaryzujemy się Sysa z wami w przymusowym codziennym głaskaniu.

dziś dostawa ziaren była. o! o tyle mamy:
Obrazek
i księżniczka na ziarnkach zboża:
Obrazek Obrazek

Enigma : "długo mam jeszcze trzymać pozycję??"
Obrazek

E. "jak będę chciała to i tak cię dorwę!"
Obrazek

Kamizelka- tradycyjnie- zdjęć nie będzie :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Enigma i Mu: "następnym razem jak ona otwiera drzwi to ty skaczesz, a ja patrzę, czy udaje ci się uciec"(tam są drzwi ;) )
Obrazek
Awatar użytkownika
Zyzia

Post autor: Zyzia »

http://img14.imageshack.us/i/dscf0525d.jpg/ genialne :D. Zeby moje chcialy tak pozowac do zdjec.

No i ksiezniczka przesliczna. Tez musze sie chyba rozejrzec i skombinowac im ziarenka. Takie kupne w sklepie nie dosc ze sa strasznie drogie to nie wiadomo ile i w jakich warunkach przelezalo.

Mizianko dla panien.
Angielskie panny - Niunia, Pixie, Luna, Dixie i Freya.
Kiedyś używano znaków interpunkcyjnych, teraz od tego są emoty.
sssouzie
Kontakt:

Zyzia pisze:Zeby moje chcialy tak pozowac do zdjec
one były tak skupione, że nie zauważyły zdjęcia jak podchodzę z aparatem :D
szczerze mówiąc nie wiem ile kosztują ziarna, ja dostaję od ludzi ze wsi za pośrednictwem mojej babci
-babcia zawsze prosi swoich interesantów o jakieś ziarenka dla wnuczki, bo wnuczka lubi kiełki hodować ;D
takim to sposobem jesteśmy zaopatrzone do końca życia, bo ci ludzie tak lubią babcię, że przynoszą chętnie i różne rodzaje,
a my robimy mieszanki ;)
Zyzia pisze:Mizianko dla panien.
z przyjemnością :)
i vice versa, głaski dla angielskich panienek ;)
Awatar użytkownika
bubu

Post autor: bubu »

sssouzie , boski ten film :D .

a my chyba też będziemy musiały przejść na 5 min. dziennie obowiązkowego miziania ,bo dziewuchy nie za bardzo lubią , wolą wariować ,a co będzie jak potem będą miały gdzieś moje miziańsko?..eh,trzeba się wziąć w garść . ;)
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Mi się też filmik bardzo podobał - podkład muzyczny trafnie dobrany ;D
sssouzie pisze:takim to sposobem jesteśmy zaopatrzone do końca życia, bo ci ludzie tak lubią babcię, że przynoszą chętnie i różne rodzaje,
a my robimy mieszanki ;)
Babcie rządzą ;D
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
denewa

tosiakks pisze: jakie śliczne stopki :D ::)
No tak Kamizelka pysia nie da sfotografować, ale stópkami i owszem się chwali ;D
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
sssouzie
Kontakt:

stopy to Kamizelkowe atrybuty 8)
denewa pisze:Babcie rządzą ;D
heh, tak. TAK! :D
moja babcia niesamowicie się zachwyca moimi szczurami, jak do niej wpadam na herbatkę,
to muszę pokazać zdjęcia na forum ;)
bubu pisze:sssouzie , boski ten film :D .
denewa pisze:Mi się też filmik bardzo podobał - podkład muzyczny trafnie dobrany ;D
aktorki dziękują za uznanie ;)
a z podkładem muzycznym..to się nasiedziałam. mam niesamowicie dużo muzyki, a żadna nie chciała się wpasować.
a w tej się nawet słowa wpasowały, chociaż trochę z opóźnieniem Kamizelka ucieka i wraca przy słowach "często się rozjeżdżali lecz zawsze znów się schodzili".
no ale to jej premierowy występ, można przymknąć oko ::)

dziś wpadłam na pomysł nawilżenia powietrza w pokoju..czajnikiem elektrycznym..przytrzymałam włącznik kamieniem
(nie wiem sama skąd się on u mnie wziął w pokoju) woda się gotowała do pusta, a pokój wyglądał tak:
Obrazek
przez dogrzewanie dziewczyn dmuchawą miałyśmy okropne powietrze, tak więc czajnik będzie u nas do wiosny częstym gościem.
wiem, że to dużo prądu, ale nie mamy nawilżacza,a zresztą on pewnie też niedużo mniej prądu pobiera.

a dziewczyny w tym czasie pozowały a słońce było ładne, niewiele myśląc złapałam za aparat, i niektóre z nich są rozmazane ;D ;D
przedstawiam Mu w saunie:
Obrazek Obrazek
reszta po opadnięciu oparów:
koń by się uśmiał, czyli stracony ziew:
Obrazek
śpioch:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kamizelka czyli z serii limitowanej z pycholkiem:
Obrazek

Enigma vel szubrawiec nad szubrawce vel pogromczyni kaktusów, wyjątkowo bez kaktusa ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

i od razu mówię: te oczy mogą kłamać!!
;)
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

jeejku.. prześliczne są ::)

a my chyba też pomyślimy nad czajnikiem i kamieniem, bo dogrzewamy i suche to powietrze takie.. :D
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
denewa

Pysiek się wreszcie dał uchwycić na fotce, jaki ładny :D
http://img51.imageshack.us/i/dscf0567.jpg/
A minkę ma taką zaskoczoną ciut przestraszoną ;D

Dobrze, że uprzedziłaś sssouzie bo w tych słodkich, niewinnych oczach ja rzeczywiście nie widzę cienia grzeszku:
http://img714.imageshack.us/i/dscf0577.jpg/
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

http://img94.imageshack.us/i/dscf0555u.jpg/ ,gdzie piękne szczurze stopeczki ,tam i ja;)
http://img20.imageshack.us/i/dscf0580wr.jpg/ mina całkowicie rozbrajająca... ta piękna żółć .... sweterka;)
http://img137.imageshack.us/i/dscf0534k.jpg/ ehhh, nie ma jak niemal tarzać się w dobrobycie;)
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
sssouzie
Kontakt:

klimejszyn pisze:jeejku.. prześliczne są ::)

a my chyba też pomyślimy nad czajnikiem i kamieniem, bo dogrzewamy i suche to powietrze takie.. :D
dziewczyny z chęcią wciągały mokre powietrze, zauważyłam tez wcześniej, że Mu ciężko oddycha suchością, więc to w zasadzie specjalnie dla niej. po tej kuracji z ulgą zauważyłam, że oddech wrócił do normy. niestety mam metalowy czajnik i ciekawskie baby do kompletu, i muszę pilnować, żeby na łapkach bąble nie powyskakiwały ::)
denewa pisze:A minkę ma taką zaskoczoną ciut przestraszoną ;D

ma to po mnie:) też nie lubię zdjęć:]
wiesz, jakby Ciebie ciągle głaskać chcieli, też byś była przestraszona :P
denewa pisze:Dobrze, że uprzedziłaś sssouzie bo w tych słodkich, niewinnych oczach ja rzeczywiście nie widzę cienia grzeszku:
właśnie wiedziałam, że nikt nie uwierzy! ona potrafi sprawiać dobre wrażenie ;)
witamy Delilah w naszych skromnych progach :)
*Delilah* pisze:gdzie piękne szczurze stopeczki ,tam i ja;)
to zrobimy specjalnie for ju powtórkę Enigmowych stópek:
Obrazek

gdzieś na forum ktoś kiedyś założył temat, ze z jego obserwacji wynika, ze szczury nie lubią koloru żółtego.
szkoda, ze się nie sprawdza, bo owy sweterek i ja lubiłam. do pierwszej potężnej dziury ::)
no cóż, przynajmniej mam pewność, ze w wełence nie zmarzną ;) ;)

przy okazji powtórki stópkowego zdjęcia przypomniałam sobie coś, o czym nie wspomniałam:
z wielkim żalem serca niedawno pożegnałyśmy się z siankowym domkiem,
upodobania Kamizelkowe do gryzienia okazały się być śmiertelne dla domku.
może kiedyś kupimy kolejny, na razie nie będzie, bo 14 zł na krótki okres czasu podarowany przez ząbki kamizelkowe zdecydowanie nie kalkuluje się. wolę wydać na lepszą karmę, albo zrobić zapas bułek do suszenia ;)
Awatar użytkownika
denewa

sssouzie pisze:upodobania Kamizelkowe do gryzienia okazały się być śmiertelne dla domku.
Zszamała tą wielką chałupę z siana?? Jestem pod wrażeniem jej możliwości. Zaprawdę wielka siła drzemie w Kamizelce O0
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”