[Klatka] - Wasze klatki
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: [Klatka] - Wasze klatki
wys 80 szer 40 dl 70 a dlaczego?
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
A z ciekawości, na zdjęciu widać (mi się widzi
) że klatka nie wygląda na wielką, a jest bardzo ciekawie urządzona.

Cheedarek [*]
moze dlatego ze "namiot" ma podstawe 35x35 i zaslania polowe kuwety:) nie jest wielka ale nie az taka mała:)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
Fotki nowej klaciorki, wyposażenia i oczywiscie lokatorów 
http://www.szczury.org/viewtopic.php?f= ... 56#p648556

http://www.szczury.org/viewtopic.php?f= ... 56#p648556
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Tiaaa, a moj szanowny malzonek stwierdzil ( szkoda, ze dopiero po 3 dniach przekopywania internetu i w momencie kiedy w koncu znalazlam niby ta idealna klateczke), ze woli kupic taka dla ptakow czyli o ile pamietam wym wys 100, dl 50-60, szer 40, bo chce do niej wlozyc galaz, jakies tam poleczki, hamaki itp. Spoko, ciesze sie, bo taka klatka jest drozsza i wieksza, a ciesze sie, ze to on postanowil, ze wydamy wiecej kaski, ale mogl sie dziadyga jeden szybciej zdecydowac:)
Tili pisze:Tiaaa, a moj szanowny malzonek stwierdzil ( szkoda, ze dopiero po 3 dniach przekopywania internetu i w momencie kiedy w koncu znalazlam niby ta idealna klateczke), ze woli kupic taka dla ptakow czyli o ile pamietam wym wys 100, dl 50-60, szer 40, bo chce do niej wlozyc galaz, jakies tam poleczki, hamaki itp. Spoko, ciesze sie, bo taka klatka jest drozsza i wieksza, a ciesze sie, ze to on postanowil, ze wydamy wiecej kaski, ale mogl sie dziadyga jeden szybciej zdecydowac:)
ja tylko podpowiem, że fajniejsza byłaby większa kuweta
Tili pisze:...ze woli kupic taka dla ptakow czyli o ile pamietam wym wys 100, dl 50-60, szer 40, bo chce do niej wlozyc galaz, jakies tam poleczki, hamaki itp.
do innych klatek tez sie da wkladac takie rzeczy nie tylko do tych dla ptakow;]]
Z pierwszego linka dobra tylko pierwsza klatka, na ok. 3 normalne szczury albo 4 małe samiczki. Miałam ją i jest całkiem spoko, ale ma bardzo małe drzwiczki i trudno się ją przez to urządza, trzeba się nieźle namęczyć i mieć przy tym pomoc drugiej osoby. Drewniane pięterka trzeba wywalić albo zaimpregnować, żeby nie nasiąkały moczem. Drabinki nie są szczurom potrzebne, doskonale sobie radzą wspinając się po prętach
Z drugiego 1,8 cm odstępu między prętami może być za duże dla bardzo młodych szczurków, dla starszych ok.
Trzecia ok. Czwarta niby też, ale jakoś wydaje mi się dziwnie wąska w porównaniu do wysokości. 37 cm powinno wystarczyć dla samiczek, ale dla samców zaleca się minimum 40.
Z drugiego 1,8 cm odstępu między prętami może być za duże dla bardzo młodych szczurków, dla starszych ok.
Trzecia ok. Czwarta niby też, ale jakoś wydaje mi się dziwnie wąska w porównaniu do wysokości. 37 cm powinno wystarczyć dla samiczek, ale dla samców zaleca się minimum 40.
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
-
- Kontakt:
wysuwana kuweta nie jest dobrym rozwiązaniem. sama miałam taką i ściółka, kupki, siuśki lądowały w szparze między kuwetą a tą szufladką
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
ja mam klatkę taką jak ta pierwsza z pierwszego linku. i jest ok:)
ta z ostatniego linku ma jakieś takie nieciekawe wymiary więc odradzam.
no a druga i trzecia w porządku, to już musisz sama wybrać:]
ta z ostatniego linku ma jakieś takie nieciekawe wymiary więc odradzam.
no a druga i trzecia w porządku, to już musisz sama wybrać:]
Dzieki za podpowiedzi teraz bede ogladac, przegladac, debatowac, porownywac i wybrzydzac hehe czyli typowa baba na zakupach:)
Tili ja mam tą z 3go linku (Ara z otwieranym dachem). Jest świetna, a odstępy wcale nie są takie duże- 8 tygodniowa samiczka nie potrafiła się przecisnąć, a była wpadkowym maleństwem
Ma dużo plusów:
+ wysoką kuwetę z porządnego plastiku (twardy, ale elastyczny)
+ dwie pary dużych drzwi (zero problemów żeby meblować lub sprzątać)
+ jest składana (łatwiej ją wrzucić pod prysznic i wyszorować)
+ wyższa niż dłuższa (dzięki temu nie zajmuje za dużo miejsca- jak na tak dużą klatkę)
+ na swoje rozmiary jest całkiem lekka
Szczerze Ci ją polecam, bo dodatkowym atutem Ary jest cena. Sklep zresztą też mogę polecić- szybka wysyłka i dobry kontakt ze sprzedawcą (na moje maile odpowiadał po paru godzinach od wysłania).

Ma dużo plusów:
+ wysoką kuwetę z porządnego plastiku (twardy, ale elastyczny)
+ dwie pary dużych drzwi (zero problemów żeby meblować lub sprzątać)
+ jest składana (łatwiej ją wrzucić pod prysznic i wyszorować)
+ wyższa niż dłuższa (dzięki temu nie zajmuje za dużo miejsca- jak na tak dużą klatkę)
+ na swoje rozmiary jest całkiem lekka
Szczerze Ci ją polecam, bo dodatkowym atutem Ary jest cena. Sklep zresztą też mogę polecić- szybka wysyłka i dobry kontakt ze sprzedawcą (na moje maile odpowiadał po paru godzinach od wysłania).
ja bym sie bał że szczury znajdą przepis jak uciec przez te dziury na karmniki.
- Paul_Julian
- Kontakt:
Można zadrutowac, albo np. sypać ziarenka
Niech sobie dziobą
No chyba , ze ryjka nie zmieszczą.

Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha