Smutnik :(

Tylko tu pogadasz na różne tematy (prawie bez ograniczeń)!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Telimenka

Re: Smutnik :(

Post autor: Telimenka »

lavena pisze:Heh... no ja jestem na skraju samobójstwa, morderstwa albo załamania psychicznego... tylko jeszcze nie wiem na co się zdecydować...
Lavena ja tez...
Nie moge sobie znalezc miejsca. Jeszcze biednemu Emberowi ciagle wiatr w oczy. Az sie poryczałam jak patrze na niego i na jego brata. Tj straszne.. wkladamy tyle sil zeby bylo dobrze, zeby dal rade, ale on sobie jest taka chudzinka, jedzaca tyle co kot napłakał. Ehhh nie mam sił na te wstretne chorobska +codziennosc dosc przytłaczajaca...

Nie moge..
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Awatar użytkownika
Asiulec

Post autor: Asiulec »

Życie jest cholernie niesprawiedliwe... {'}
Awatar użytkownika
Dorotka96

Post autor: Dorotka96 »

I znowu to samo, znowu będę żałować... Dlaczego jestem taka...? :-[
Dorotkowe prosiaki:Kiwający siusiumajtek oraz Kozackie jagniątko plus kot Mufek.
za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
Awatar użytkownika
margott

Post autor: margott »

mam wrażenie, że już nigdy nie znajde pracy...zaczynam coraz bardziej się dołować, nic mi się nie chce, jestem na uitrzymaniu ojca, kiedy widzę jak on charuje to boli mnie serce...nie mogę nic na to poradzić...z wyższym wyksztaceniem siedze w domu, nawet kurna na sprzątaczke mnie nie przyjmą. :'(
"Zapatrzeni w tańcu, zapatrzeni w siebie
Zapatrzeni w słońcu, zapatrzeni w niebie
Wciąż niepewni siebie, siebie niewiadomi
Pytać wciąż będziemy, pytać po kryjomu..."
Awatar użytkownika
lavena

Post autor: lavena »

margott jak dobrze wiedzieć że nie ja jedna tak gnije...
Awatar użytkownika
Magamaga
Starszy Moderator na urlopie

Post autor: Magamaga »

Aga, znasz mnie i nie wiesz?
Obrazek
Ze mną: kotka Luna i kocurek Borys

Za TM- Tuptuś [*] Fiona [*] Milejka [*] Batman [*] Mania [*] Lolek [*] Zefir [*] Bobek [*] Zawsze będę pamiętać....[/size]
Awatar użytkownika
yss

Post autor: yss »

margott: dlaczego nie przyjmą cię na sprzątaczkę?
ten się nie myli, kto nic nie robi
Awatar użytkownika
sr-ola

Post autor: sr-ola »

margott pisze:nawet kurna na sprzątaczke mnie nie przyjmą. :'(
Przyjmą, jeśli ukryjesz, że masz wyższe. Zorientowałam się, gdy sama szukałam pracy. Zdesperowana złożyłam CV m.in. do sklepu zoologicznego. Babka powiedziała, że raczej nie będzie rozpatrywać mojego podania właśnie ze względu na wykształcenie (zapewniali najniższą krajową a zakładają, że z wyższym mam większe aspiracje i raczej się zahaczam tymczasowo aniżeli na stałe, że nie będzie mi się podobać bo trzeba kupy sprzątać, etc.). I tak pracuje teraz za najniższą średnią, na kasie i przy wykładaniu towaru.
margott pisze:zaczynam coraz bardziej się dołować, nic mi się nie chce,
oooj, znam to...
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Awatar użytkownika
Kameliowa

Post autor: Kameliowa »

a mam problem. I nie bardzo wiem jak go rozwiązać
Mój labek jest chory od świąt. Tak, bożego narodzenia. Trzy razy zmieniałam weta, dostawał wszystkie możliwe leki w róznych dawkach. I nic... Nie zdrowieje. Non stop ma problemy z oddychaniem... Nic a nic nie pomaga już. Jest strasznie chudy, ale to chyba normalne, przynajmniej tak mi się wydaje słysząc o szczurach z tego laba...

Co waszym zdaniem powinnam robić, skoro nic nie skutkuje? Dalej leczyć i faszerować lekami czy.... ?
No właśnie. Boję się, że będę musiała podjąć decyzję o uśpieniu, jeśli nic dalej nie będzie pomagać. Bardzo go kocham i chciałabym, żeby był ze mną jak najdłużej, ale skoro on cierpi.. ?
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.

Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

a co mowia lekarze?? czy rokowania sa pomyslne czy on cierpi?? nie ma szans? ja bym posluchala weta
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
Kameliowa

tosiakks pisze:a co mowia lekarze?? czy rokowania sa pomyslne czy on cierpi?? nie ma szans? ja bym posluchala weta
Lekarze nic nie mówią. Ewentualnie mówią, że może, ale bez przekonania. Zdecydowanie nie jest szczęśliwy. Prawie nie je, jes osowiały, a obniżoną temp ciałka... cły czas siedzi/ napuszony.

Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

DK! pisze:Bardzo go kocham i chciałabym, żeby był ze mną jak najdłużej, ale skoro on cierpi.. ?
i właśnie "kochac" w przypadku zwierząt to czasami "pomóc odejśc".
Człowiek podchodzi do tego w ten sposób, że chce byc jak najdłużej itd.. zwierzak tak na to nie patrzy.

Trzymaj się...
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
Awatar użytkownika
Kameliowa

zalbi pisze:
DK! pisze: i właśnie "kochac" w przypadku zwierząt to czasami "pomóc odejśc".
Człowiek podchodzi do tego w ten sposób, że chce byc jak najdłużej itd.. zwierzak tak na to nie patrzy.

Trzymaj się...

No właśnie wiem, tylko podjęcie tej decyzji nie jest łatwe. Jeszcze porozmawiam z weterynarzem i wtedy dopiero się zastanowię.... Chociaż wiem, ze bardzo nie chcę go usypiać, ale z drugiej strony jak pomyślę ile musi jeszcze przecierpieć, to lepiej dla niego żeby juz nie cierpiał. Moje uczucia tak naprawdę tu nie mają znaczenia...

Awatar użytkownika
Kameliowa

Pardon, zapomniałam usunąć jeszcze jednych quotów.

Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

Frania pojechala do nowego domku :( byla u mnie 4dni ale skradla mi kawalek serducha :'( ciesze sie,ze znalazla dom na stale ale ... :'(
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”