Tupot Małych Stóp ^^ - REAKTYWACJA

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Nina
Kontakt:

Re: Tupot Małych Stóp ^^ - Czarne chmury... [*] |łapka Ahayki :(

Post autor: Nina »

Suuuuper.
Ahaya prawdopodobnie złamała łape... Nie wiem czy na pewno, bo jest tak opuchnięta, że nic nie da sie wyczuć. Stopka ze 3 razy taka jak normalnie :-\
Siedzi w chorobówce i jest bardzo nieszczęśliwa... to taki stadny szczur! Chyba dam jej Bąble.
A ja jutro wyjeżdżam :-X Co prawda na krótko, no ale jednak musze to zostawić na głowie mamy...

Zanim zobaczyłam łapke, robiłam zdjęcia bestiom, bo w sumie dawno żadnych nie dawałam. Są na nich wszystkie szczury, prócz Elishki, bo zakamuflowała sie w rurze i nie raczyła wyjść. Chociaż nie, przepraszam, na jednym z Florą i Coco widać jej nos :P
Tak, żeby o nas przypomnieć, żeby nie było, że tylko smutki u nas...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
pin3ska

Post autor: pin3ska »

Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

http://s573.photobucket.com/albums/ss17 ... 0_4671.jpg ::) przepiekna!! i ten kolor śliczny... ::)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
Dorotka96

Post autor: Dorotka96 »

tosiakks pisze:http://s573.photobucket.com/albums/ss17 ... 0_4671.jpg ::) przepiekna!! i ten kolor śliczny... ::)
Taak...

Napisz potem, co z łapką. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Jak to sobie zrobiła?
Dorotkowe prosiaki:Kiwający siusiumajtek oraz Kozackie jagniątko plus kot Mufek.
za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
Nina
Kontakt:

pin, ten czarnuch to Frida ;)
Na fotkach są tak jakby podzielone na stada. Najpierw dzieciaki, później i Kropek i na końcu starszaki :)
A to wielkookie to Łatka :)

To beżowo-rude to Choco - dark phase cinnamon pearl ;) Faktycznie ładna, na żywo ładniejsza :P
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
merch

Post autor: merch »

Trzymam kciuki za Ahajke .

Taltajstwo sliczne , tylko czemu tak malo :P
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Nina
Kontakt:

Dorotka96 pisze:Napisz potem, co z łapką. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Jak to sobie zrobiła?
Przegapiłam. Nie wiem jak, musiała spaść z jakiejś półki...
merch pisze:Taltajstwo sliczne , tylko czemu tak malo :P
Mało, w sensie że zdjęć, czy szczurów? xD Szczurów mało, owszem. A będzie już tylko liczba malejąca. No, może za minimum pół roku wezme ze dwie, trzy dziewczynki. Zobaczy sie jeszcze ;)
Tupot Małych Stóp
Nina
Kontakt:

Re: Tupot Małych Stóp ^^ - Czarne chmury... [*] | Kappa chora

Łapka Ahayki ma sie świetnie :) Kluska jeszcze mieszka z Bąblą w małej klatce, tak na wszelki wypadek. Wczoraj najbardziej szalała na wybiegu, wspinała sie na towera, próbowała sie dostać do Kropka i w ogóle totalnie jej odbijało.
Nie wiem co jest grane, ale pod każdą łapą ma opuchlizne. Przestraszyłam sie, że to guzy, ale nie wygląda toto na gruczolaki. Jest bardziej rozległe, nie uformowane w kulke tak jak to mają w zwyczaju gruczolaki. Na razie łudze sie, że to węzły chłonne...

Kappa ma sie bardzo kiepsko. Gorzej sie poczuła w dzień mojego wyjazdu. Mama chodziła z nią na antybiotyki, sterydy, witaminy, dokarmiała nutri. Niewiele jadła, bardzo schudła. Wczoraj sie dusiła. Znalazłam ją rano z sinym ogonem i łapkami... Po kroplówkach troszke odżyła. Ona bardzo chce żyć, gdyby nie to, wczoraj poprosiłabym o uśpienie jej. Nie wiem ile jej zostało, ale nie potrafie sie przygotować na jej odejście... Małe białe to takie najbardziej wyjątkowe z wyjątkowych szczurków.

Prawdopodobnie w środe pojedziemy do Wrocławia na zabiegi. Cała pozostała bąblowa rodzina pojedzie... Trzy na pewno na zabiegi, no i nie wiadomo co z Ahayą.
Tupot Małych Stóp
merch

Trzymam kciuki za wszystkie.
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Post autor: Anka. »

Wizje niezbyt miłe, biedna Kappa, szepnij Jej w uszko aby się nie poddawała :-*

Kciuki dla Bąblowej rodziny, skoro wet widzi sens zabiegów musi być dobrze, innej opcji nie ma :)
ObrazekObrazek
Nina
Kontakt:

Re: Tupot Małych Stóp ^^ - Czarne chmury wciąż nad nami wiszą...

Poszłam do szczurów jak co wieczór na sprzątanie, wypuszczanie, kontrole zdrowotne, itp codzienne 'zabiegi'.
Missy ma silne objawy neurologiczne :( Wczoraj miała jedynie porfiryne na oku! Jutro z samego rana idziemy na antybiotyk.

Za jakąś godzine będą zdjęcia w sporej ilości.
Tupot Małych Stóp
merch

nIn zrob cos zeby mozna bylo zagladac do Twojego tematu bez stresu.

A poza tym trzymajcie się jakoś.
Obrazek
Nina
Kontakt:

Włączyła mi sie znieczulica. Latam do wetów, robie zastrzyki, daje leki, dokarmiam, itp, ale momentami totalnie sie nie przejmuje, robie to wszystko automatycznie, bez żadnych emocji.
A innym razem mam problem żeby spojrzeć na kolejnego choruta bo łzy same napływają do oczu...

Jednocześnie dzisiaj miałam bardzo dobry szczurzy dzień. Staruszki po przeniesieniu do mniejszej klatki znowu polubiły wybiegi, bardziej garną sie do człowieka. Są przewspaniałe! Odbijało im dzisiaj jakby znowu miały rok :)

zdjęć jest sporo. Wszystkie robione w biegu, takie jednak lubie najbardziej :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dzieciaki:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kropek:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Co do zdjęć staruszków: nic dobrego na rękach nie miałam :P One już tak mają, że ludzka ręka jest suuuuper :D
Tupot Małych Stóp
merch

Fajne foteczki, ale czemu ty się znecasz nad moim szczurem !

http://s573.photobucket.com/albums/ss17 ... 0_4739.jpg
Obrazek
Nina
Kontakt:

merch pisze:ale czemu ty się znecasz nad moim szczurem !
Torturuje ją całusami w brzuch :P
Ona tak sobie może wisieć i wisieć bez ruchu xD Kompletnie jej to nie przeszkadza :D
Tupot Małych Stóp
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”