Nasza brygada

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Re: Nasza brygada

Post autor: Jessica »

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/db1 ... e023e.html jakie piekne nozki!!! wspaniale zdjecie :) Dziewczyna ma talent,spraw jej kiecke i na balet :)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Dziękuję Wam bardzo! :D
sssouzie pisze:jaaaaaka...pięęęękna baletnica!
Piękna baletnica co to jeden nałóg ma... ;) Jak tylko da radę umoczyć język... to umoczy... ::)
Myślę, że jej kariera staje w tym momencie pod znakiem zapytania... i tyle lat chodzenia w pointach na darmo... ;)

Ol. rzeczywiście ten piwny brzuchal żyje jedynie w mojej wyobraźni - jest tak fajnie wydęty przy piwsku, że samo się kojarzy ;D
tosiakks pisze:Dziewczyna ma talent,spraw jej kiecke i na balet :)
...i puszkę srebrnego napoju - bez tego nie kiwnie palcem w bucie... ;)
ol. pisze:Deli naiwny słodziaczek
To jest dobry opis Deli - widzę więc, że zdjęcia prawidłowo oddają rzeczywistość :D

Wyczytałam u Unipaks, że jej szczurki były bardzo miziaste podczas rujki. Wtedy kiedy Febra pulsowała oczami też miała rujkę, więc chyba to się potwierdza. Ona zazwyczaj się nie zatrzymuje... zawsze w biegu, a tutaj zdołała przez 10 minut poleżeć i poddać się głaskaniu :)
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

u nas podczas to tylko wichry po pokoju latają i uchami trząchają.
i tyle ich widać. więc obwieszczam wszem i wobec, wcale nie wszystkie dziewuchy miziaste w czasie rujki są.
moje za to można sobie powygłaskiwać jak coś dobrego w misce jest.
myślą sobie "a tam, za dobry ten kubuś, nie chce się nosa wyjmować, a ona niech sobie smyra już, od biedy"
denewa pisze:Myślę, że jej kariera staje w tym momencie pod znakiem zapytania... i tyle lat chodzenia w pointach na darmo... ;)
mój tata mówił- "złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy"
tej dobrej baletnicy nie przeszkodzi brzuch piwny, którego ni ma ;) :D
...czyż nie dobija się koni...?
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

sssouzie pisze:tej dobrej baletnicy nie przeszkodzi brzuch piwny, którego ni ma ;) :D
:D ak ja uwielbiam czytac to co piszecie :)
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
denewa

;D

Myślałam, że z takimi ciągotami do złotego napoju to ona na karierę szans nie ma, bo kto będzie chciał oglądać potykającą się baletnicę...
denewa pisze:i puszkę srebrnego napoju...
Co ja tu wypisuję... jakiego srebrnego... złotego oczywiście ::) Jeszcze pomyślicie, że nie wiadomo jakim turbo napojem można ją przekupić... ;) ;D

Tak w ogóle to ja dzisiaj dzień wolny mam, co chyba zresztą widać po mojej spamerce ;)
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
AiB
Kontakt:

Post autor: AiB »

Wyobraziłam sobie szczura tańczącego "Jezioro Łabędzie" (hmm... a może "Szczurzą norkę") z takim wielkim brzuszkiem, że aż po podłodze się ciągnie... Oj oj oj... Potrzebuje psychiatry!
Dawniej: Szary ['], Dżeko ['], Pirat ['], Ogryzek [']
Obrazek
Awatar użytkownika
denewa

Nie jest tak źle - mi też wyobraźnia czasem za bardzo chodzi, więc całkowiecie rozumiem, tymbardziej, że kusi w wyobraźni domalować jej taką baletową kieckę wokół brzuchala... ;D
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Obrazek

urocza! :-*
I nie sądzę , żeby miała jakieś problemy z potykaniem się... ::) po tej kropelce wzrok ma taki jakby bardziej ...wyostrzony! :D
denewa pisze:

Wyczytałam u Unipaks, że jej szczurki były bardzo miziaste podczas rujki. Wtedy kiedy Febra pulsowała oczami też miała rujkę, więc chyba to się potwierdza. :)

Teraz mogę powiedzieć , że im to już zostało :D rujka - nie rujka, rozpłaszczają się jak naleśniki i głaskania czekają :) Myślę , że to po prostu z wiekiem przychodzi i się nasila ;D
To dobrze , że problem jawi się tylko jako tłuszczak; fajnie by było , gdyby w ogóle sam zniknął , czego ogonkowi z serducha życzę; pozostałym członkom brygady również przekaż życzenia zdrówka i buziaczki od nas :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Awatar użytkownika
denewa

Bardzo dziękuję Uni! :)
unipaks pisze:po tej kropelce wzrok ma taki jakby bardziej ...wyostrzony! :D
:D ... i przenikliwy... 8)
tosiakks pisze:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/db1 ... e023e.html to bedzie moja nowa tapeta 8) moge? ;D
Pewnie ;) Bardzo nam miło a szczególnie Febraczkowi... :D

---
Tym bardziej a nie
denewa pisze:...tymbardziej...
Co to pisanie na kompie robi z człowiekiem... :-X
Babli

Post autor: Babli »

A ja tu chyba jeszcze nie byłam.. :D Ale przebrnęłam przez temat, wiem sporo i mogę spokojnie śledzić dalej.. :)

Febra mnie urzekła zdecydowanie!

A zdjęcie uciekającego ogona - świetne :D
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/998 ... 9118c.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1ff ... b92ff.html <- i too!
Awatar użytkownika
denewa

No aż przejrzałam parę stron i znalazłam com szukała ;) byłaś Babli ale bardzo króciutko - jednozdaniowo :D ;)
W każdym cieszę się na tę wizytę :D

Febraczek kruszyna rzeczywiście łamie wszystkie serca... ;)

Zrobiłam dziś parę zdjęć... ale malutko... te śpiochy cały czas gdzieś się bunkrują po kątach... susły a nie szczurki :P
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

Post przez denewa » 15 Lut 2010 21:02 :
denewa pisze:Zrobiłam dziś parę zdjęć... ale malutko... te śpiochy cały czas gdzieś się bunkrują po kątach... susły a nie szczurki :P

aaaa! to się nazywa...śpiesz się powoli? sama nie wiem, ale wać panna się kiepsko z wrzucania zdjęć wywiązuje :P

czekamy na foty brygadzistek
...czyż nie dobija się koni...?
Awatar użytkownika
denewa

sssouzie pisze:aaaa! to się nazywa...śpiesz się powoli? sama nie wiem, ale wać panna się kiepsko z wrzucania zdjęć wywiązuje :P
Jak to przeczytałam to zmobilizowana od razu zabrałam się do roboty 8)
Już ze 3 godziny wgrywam foty na fotosika... ja chyba po prostu takie mam tempo... ;D
Wkleję je tutaj jutro bo dziś to już padam z nóg... ;)
Awatar użytkownika
denewa

To jest zdecydowanie sesja Diesel, która pozowała jak najęta :D

Diesel - nasz piękny, dostojny szczurek indywidualista :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Deli (hmmm... ta morka plama na sofie... coś mi zaczyna świtać... ::) )
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Febra trzpiot podczas wcinania gerberka ::)
Obrazek

Ziewek Febry (niestety niewyostrzony) 8)
Obrazek

A tutaj kartonowe zamczysko - królestwo szczurze ;)
Obrazek
Przez ostatni tydzień nasze szczurki były szczurkami żyjącymi kompletnie poza klatką i większą część doby spędzały w zamczysku ;D Zdjęcie ziewającego Febraka zostało właśnie tam zrobione. Są tam wszelkie udogodnienia, bez których nie może się obejść nowoczesny szczurek: coś na ząb, ścierki, szmatki, koce, kawałek odgryzionego prześcieradła :-X koszyki, plastikowe kratki do gryzienia (kupione w innym celu :P)... Sypiają oczywiście w największej melinie - czyli pod koszykiem wiklinowym.
Zamczysko zajmuje prawie pół naszej kawalerki... ale co tam... ::)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”