kolczykowanie(się)

Dział, w którym zamieszczamy ankiety i organizujemy konkursy.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)

kolczyk w nosie/jezyku/brwi?

Czas głosowania minie ndz lut 07, 2106 7:28 am

dziekuje, posiedze
146
31%
mam juz :)
250
53%
fuuu!
74
16%

Liczba głosów: 470

Sheeruun

Re: kolczykowanie(się)

Post autor: Sheeruun »

Ja sobie parę lat temu wargę sam przekłuwałem, w domu ::) I nic nie czułem, ale to może ze stresu.. :P
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

pewnie ze stresu, bo tak jak ja z septum - pierwszy kolczyk, zespinana ostro byłam i nie poczułam nic, aż się zdziwiłam, że tak szybko. potem warga i bardzo niemiłe uczucie, a jak poszłam przekłuć język to powiedziałam, że tego przekłucia się zawsze obawiałam, a piercer " w sumie masz septum, jedno z najbolesniejszych przekłuć, to nic nie poczujesz" . także stres pewnie wpływa na ból w jakims stopniu :)
teraz już chodzę na lajcie, z piercerem swoim mam kontakt na codziń, więc jak idę coś przekłuć to już nawet nie myślę czy będzie boleć czy nie, bo zawsze się pogada w trakcie i szybko i miło zleci :)
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
matrix360

Post autor: matrix360 »

ja pamiętam jak się uparłam, że chcę mieć dodatkowe dziury w uszach, a że matka mnie wziąć nie chciała to wzięłam igłę i sama sobie przekułam. bolało jak cholercia, ale sobie zrobiłam.. tylko, że zajęło mi to z dwie godzinki..
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

klimejszyn pisze:pewnie ze stresu, bo tak jak ja z septum - pierwszy kolczyk, zespinana ostro byłam i nie poczułam nic, aż się zdziwiłam, że tak szybko. potem warga i bardzo niemiłe uczucie, a jak poszłam przekłuć język to powiedziałam, że tego przekłucia się zawsze obawiałam, a piercer " w sumie masz septum, jedno z najbolesniejszych przekłuć, to nic nie poczujesz" . także stres pewnie wpływa na ból w jakims stopniu :)
teraz już chodzę na lajcie, z piercerem swoim mam kontakt na codziń, więc jak idę coś przekłuć to już nawet nie myślę czy będzie boleć czy nie, bo zawsze się pogada w trakcie i szybko i miło zleci :)

Mnie warga wogóle nie bolała -pewnie dlatego ,ze kłute z zewnątrz , a nie od środka :) O tragusie słyszałem , ze nie boli , bo sie nei przebija chrząstki tylko wolną przestrzeń pomiędzy przegrodą nosową a dolną chrząstką .
Mnie sie bardzo nie podoba tragus.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

ja też od zewnątrz miałam wargę kłutą, nie od wewnątrz.
Paul_Julian pisze: O tragusie słyszałem , ze nie boli , bo sie nei przebija chrząstki tylko wolną przestrzeń pomiędzy przegrodą nosową a dolną chrząstką .
Mnie sie bardzo nie podoba tragus.
ale mówisz o tragusie, czy septumie ? :P
ja septuma uwielbiam, a tragusik mnie olał i wymigrował :(
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Racja, o septum mi chodzi. Nie mam ani tragusa ani septum, więc mi się myli :D
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
Kameliowa

Post autor: Kameliowa »

DK! pisze:
klimejszyn pisze:mnie ze szkoły chca wywalić za kolczyki. ale tata się ostro kłóci, więc jest git :)
Mojej dyrektorce za to prawie się im mnie dało wywalić. Niestety zabrakło paragrafu w statucie pt piercing :D

Vicka: wpisałam w wyszukiwarke Fimo i nic. Ale to dlatego że szukałam na innym dziale :D
To normalne że ta fimo jest taka giętka nawet po 40 min w piekarniku ?
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.

Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
matrix360

Post autor: matrix360 »

nie robiłam nigdy z fimo, ale kilka osób które znam tak. Powinna być twarda jak skała po takim czasie już.. mojej zwykłej modelinie wystarczy 10 minut i jest twarda..
Awatar użytkownika
Vicka211

Post autor: Vicka211 »

DK! pisze:
DK! pisze:
klimejszyn pisze:mnie ze szkoły chca wywalić za kolczyki. ale tata się ostro kłóci, więc jest git :)
Mojej dyrektorce za to prawie się im mnie dało wywalić. Niestety zabrakło paragrafu w statucie pt piercing :D

Vicka: wpisałam w wyszukiwarke Fimo i nic. Ale to dlatego że szukałam na innym dziale :D
To normalne że ta fimo jest taka giętka nawet po 40 min w piekarniku ?
Ja to trzymam jakieś 20 minut i jest już ok... :P
Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
Awatar użytkownika
Kameliowa

Zrobilam spiralki :) Fajoskie jednek wyszły. Stwardniały, ale po prostu musiały poleżeć z pół godzinki.

Mnie się marzy coś takiego bardzo: Obrazek
Nawet planuję sobie tak przedziurawić, tylko zastanawiam się co z ringiem w tunelu, czy mi przejdzie. Bo póki co nie chcę dalej ucha rozciągać..

Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Sheeruun

Post autor: Sheeruun »

Mi też strasznie się ringi w tunelu podobają <3
Muszę sobie w ogóle zrobić spiralkę znowu, bo tamta się pokruszyła :-X Chyba, że ma ktoś z tunelem za małą na zbyciu? :D
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

No to sprawdz :) Najwyzej włozysz mniejsze, albo te otwierane indyjskie(cienki drucik z zawiasikiem i charakterystyczne wzorki na kolczyku)
Ale jak spisz na boku to doradzam bardzo miękką poduszkę . Conch (to kółko w srodku ucha) strasznie sie wbija , a helixy w takiej ilosci i dodatkowo w stożki, też nei są fajne >_<
Conch i industrial to moje ulubione kolczyki ( i jeszcze helix z długą sztangą ) , ale czasem rano mam ich dość.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
Kameliowa

Wiesz co, te indyjskie bardzo mi się podobały, ale w tunelach kiepsko mi się je nosi niestety.
Industrial mój też dawał mi w kość na początku w nocy... To co piszesz, to są właśnie moje powody, dla których tego jeszcze nie zrobiłam. Poza tym, chrząstka mi się zawsze długo bardzo goiła. Co do helixów to raczej mniej bym zrobiła.
Sheeruun pisze:Mi też strasznie się ringi w tunelu podobają <3
Muszę sobie w ogóle zrobić spiralkę znowu, bo tamta się pokruszyła :-X Chyba, że ma ktoś z tunelem za małą na zbyciu? :D
Właśnie kilka dni temu się pozbyłam :(

Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Nie rób sobie chrząstki na zimę, ja robiłem industrial w zime - nigdy więcej. Zdejmiesz czapkę - fajnie chłodzi ucho, a zimno w głowę. Załozysz - to gorąco i pulsowanie rozsadza łeb.

A ja chcę kolczyki tak :
Obrazek

Ucho niemal mam tak samo (przynajmniej to które widać , na drugim mam industrial i inne) , ale nie podoba mi taki duży tunel.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Link :
http://media.photobucket.com/image/aki% ... ID.jpg?o=1

W podglądzie był obrazek, nie wiem czemu po wysłaniu go nei ma :(
Szczursieny :
W szczurzym raju:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ankiety i Konkursy”