Koniec szczurzej historii. Trzódki ciąg dalszy.

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Re: Koniec szczurzej historii. Myszy harcują.

Post autor: Jessica »

jaki piekny widok :) śliczna kotka!
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
pin3ska

Post autor: pin3ska »

To jest kot w moim ulubionym kolorze :)

a myszory są cudne :)
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
ol.

Post autor: ol. »

To się nazywa wejść komuś na głowę :D

Obojgu burzycielom stereotypów cześć !
Awatar użytkownika
Vicka211

Post autor: Vicka211 »

Cudne to zdjęcie z kocurkiem :D :D
Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

Miałam takie plany...
Miały byc szczurki. Minimum dwóch chłopców. Z hodowli. Dwa dumbo rexy i może dwa z adopcji. W wszystko było ustalone, już przyszłościowo myślałam.
A tu co?

Myszki są bardzo pocieszne. Ale dla mnie, przyzwyczajonej do biegających po podłodze pół kilogramowych woreczków z uszkami, myszki są za małe. Oczywiście dziewczynki biegają po łóżku, po biurku itd, ale to nie to samo. To nie szczur, który będzie wskakiwał na łóżko za każdym razem, gdy go z niego zdejmę..
Nie twierdzę, że myszki są gorsze. Nie. Opieka nad tymi stworkami, karmienie, czyszczenie klatki i zabawa z nimi sprawia mi wielką radośc ale.. no właśnie.

Czasem, gdy jestem sama, robi mi się cholernie smutno i tak bardzo tęsknię.. Chciałabym chociaż na chwilę móc zobaczyc, jak taki woreczek kica przez pokój.. I najbardziej brakuje mi Emana.. Tego wrednego, cwanego szczura, który pozbawił mnie czucia w dłoni..
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

wiem jak to jest. u mnie było to spowodowane tym,że chcąc nie chcąc porównywałam inne gryzonie do szczurów, np szczur by pewnie zrobił to,tamto, zachowywał by się tak itd. kochałam te chomiki i myszki ale... właśnie było ale. przebywanie z nimi nie dawało mi aż takiej satysfakcji bo ciągle porównywałam. to było po wyprowadzce mojej siostry zabrała szczurki a ja nie mogłam wytrzymać i sprawiłam sobie własne
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Żaden inny gryzoń nie powoduje syndromu GM,wiadomo jakiego...To tylko ogonki mogą zrobić "to coś" z nami...Nie jest tak???
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

iwonakoziarska pisze:Żaden inny gryzoń nie powoduje syndromu GM,wiadomo jakiego...To tylko ogonki mogą zrobić "to coś" z nami...Nie jest tak???
jest tak :) i nie da sie z tym walczyc ,albo ja nie umiem (i nie chce) O0
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Ale i tak myszki są kochane! ;D
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
zalbi

mysie GM da się opanowac. nie tak jak szczurze.

dwie maleńkie myszki robią więcej hałasu niż pięc wielkich, szczurzych samców. ::)

sesja futerkowa:

Osika
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Bounty
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

to śliczne modelki ale bardzo trudne. dla mojego aparatu. bez dobrego światła i nawet w trybie sportowym nie robi ostrych zdjęc.
no cóż.. może kiedyś, w bardzo odległej przyszłości będę miec dobry aparat..
Obrazek
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Ale one są smieszniutkie :)
A fotka z kocurkiem jakbym ja zobaczył gdzie indziej to bym myslał , ze to fotoszop. Bounty jaka zadowolna :D
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
Kameliowa

Post autor: Kameliowa »

A tak z innej beczki, jeśli można :)
Powiedz mi, ty swoje mini-ogonki trzymasz w dunie czy klatce odpowiedniej? Bo rzuciło mi się w oczy, że Twoje mychy mają taki fajny niehałasujący kołowrotek. A ja mojemu myszowi chcę sprawić taki, tylko nie wiem jak się taki mocuje ::) ::) I nie wiem czy się nadaje przez to.
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.

Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Awatar użytkownika
zalbi

DK! pisze:A tak z innej beczki, jeśli można :)
Powiedz mi, ty swoje mini-ogonki trzymasz w dunie czy klatce odpowiedniej? Bo rzuciło mi się w oczy, że Twoje mychy mają taki fajny niehałasujący kołowrotek. A ja mojemu myszowi chcę sprawić taki, tylko nie wiem jak się taki mocuje ::) ::) I nie wiem czy się nadaje przez to.
klatka to imac yoyo. dostałyśmy ją od pewnej dobrej duszyczki. wymiary ma identyczne jak mini duna, tylko zamykanie jest nie fajne bo z plastiku i brak przewiewu. dlatego u nas górne drzwiczki są cały czas otwarte.

kołowrotek rzeczywiście fajny. dobrze się myje i moim zdaniem jest bezpieczny. kołowrotek ma swoją podstawkę, ze specjalnie wyprofilowanego drutu, z tyłu plastikowej części są specjalne dziurki i tak się to mocuje. można postawic a można powiesic - ma haczyki. gdy miałam klatkę z prętami kołowrotek wisiał, w imac stał. ale odkąd dziewczynki zaczęły korzystac z dużego wybiegu, nie interesują się już kołowrotkiem i stoi w szafce. muszę się go pozbyc, a drogie cholerstwo było okrutnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
kulek

Post autor: kulek »

Napatrzeć się na te myszolki nie mogę, takie fajne :D A Osika to już w ogóle kosmos :-*
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 7b69ceb737 wow! Kociak nie miał chrapki na smakowitą Bounty? :P
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
Awatar użytkownika
Kameliowa

Post autor: Kameliowa »

dzięki za informacje ;)
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.

Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”