Koniec szczurzej historii. Trzódki ciąg dalszy.
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Koniec szczurzej historii. Myszy harcują.
jaki piekny widok
śliczna kotka!

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
To jest kot w moim ulubionym kolorze 
a myszory są cudne

a myszory są cudne

Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
To się nazywa wejść komuś na głowę
Obojgu burzycielom stereotypów cześć !

Obojgu burzycielom stereotypów cześć !
Cudne to zdjęcie z kocurkiem

Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
Miałam takie plany...
Miały byc szczurki. Minimum dwóch chłopców. Z hodowli. Dwa dumbo rexy i może dwa z adopcji. W wszystko było ustalone, już przyszłościowo myślałam.
A tu co?
Myszki są bardzo pocieszne. Ale dla mnie, przyzwyczajonej do biegających po podłodze pół kilogramowych woreczków z uszkami, myszki są za małe. Oczywiście dziewczynki biegają po łóżku, po biurku itd, ale to nie to samo. To nie szczur, który będzie wskakiwał na łóżko za każdym razem, gdy go z niego zdejmę..
Nie twierdzę, że myszki są gorsze. Nie. Opieka nad tymi stworkami, karmienie, czyszczenie klatki i zabawa z nimi sprawia mi wielką radośc ale.. no właśnie.
Czasem, gdy jestem sama, robi mi się cholernie smutno i tak bardzo tęsknię.. Chciałabym chociaż na chwilę móc zobaczyc, jak taki woreczek kica przez pokój.. I najbardziej brakuje mi Emana.. Tego wrednego, cwanego szczura, który pozbawił mnie czucia w dłoni..
Miały byc szczurki. Minimum dwóch chłopców. Z hodowli. Dwa dumbo rexy i może dwa z adopcji. W wszystko było ustalone, już przyszłościowo myślałam.
A tu co?
Myszki są bardzo pocieszne. Ale dla mnie, przyzwyczajonej do biegających po podłodze pół kilogramowych woreczków z uszkami, myszki są za małe. Oczywiście dziewczynki biegają po łóżku, po biurku itd, ale to nie to samo. To nie szczur, który będzie wskakiwał na łóżko za każdym razem, gdy go z niego zdejmę..
Nie twierdzę, że myszki są gorsze. Nie. Opieka nad tymi stworkami, karmienie, czyszczenie klatki i zabawa z nimi sprawia mi wielką radośc ale.. no właśnie.
Czasem, gdy jestem sama, robi mi się cholernie smutno i tak bardzo tęsknię.. Chciałabym chociaż na chwilę móc zobaczyc, jak taki woreczek kica przez pokój.. I najbardziej brakuje mi Emana.. Tego wrednego, cwanego szczura, który pozbawił mnie czucia w dłoni..
wiem jak to jest. u mnie było to spowodowane tym,że chcąc nie chcąc porównywałam inne gryzonie do szczurów, np szczur by pewnie zrobił to,tamto, zachowywał by się tak itd. kochałam te chomiki i myszki ale... właśnie było ale. przebywanie z nimi nie dawało mi aż takiej satysfakcji bo ciągle porównywałam. to było po wyprowadzce mojej siostry zabrała szczurki a ja nie mogłam wytrzymać i sprawiłam sobie własne
-
- Kontakt:
Żaden inny gryzoń nie powoduje syndromu GM,wiadomo jakiego...To tylko ogonki mogą zrobić "to coś" z nami...Nie jest tak???
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
jest takiwonakoziarska pisze:Żaden inny gryzoń nie powoduje syndromu GM,wiadomo jakiego...To tylko ogonki mogą zrobić "to coś" z nami...Nie jest tak???

-
- Kontakt:
Ale i tak myszki są kochane! 

TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
mysie GM da się opanowac. nie tak jak szczurze.
dwie maleńkie myszki robią więcej hałasu niż pięc wielkich, szczurzych samców.
sesja futerkowa:
Osika

Bounty

to śliczne modelki ale bardzo trudne. dla mojego aparatu. bez dobrego światła i nawet w trybie sportowym nie robi ostrych zdjęc.
no cóż.. może kiedyś, w bardzo odległej przyszłości będę miec dobry aparat..
dwie maleńkie myszki robią więcej hałasu niż pięc wielkich, szczurzych samców.

sesja futerkowa:
Osika

Bounty

to śliczne modelki ale bardzo trudne. dla mojego aparatu. bez dobrego światła i nawet w trybie sportowym nie robi ostrych zdjęc.
no cóż.. może kiedyś, w bardzo odległej przyszłości będę miec dobry aparat..
- Paul_Julian
- Kontakt:
Ale one są smieszniutkie 
A fotka z kocurkiem jakbym ja zobaczył gdzie indziej to bym myslał , ze to fotoszop. Bounty jaka zadowolna

A fotka z kocurkiem jakbym ja zobaczył gdzie indziej to bym myslał , ze to fotoszop. Bounty jaka zadowolna

Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
A tak z innej beczki, jeśli można 
Powiedz mi, ty swoje mini-ogonki trzymasz w dunie czy klatce odpowiedniej? Bo rzuciło mi się w oczy, że Twoje mychy mają taki fajny niehałasujący kołowrotek. A ja mojemu myszowi chcę sprawić taki, tylko nie wiem jak się taki mocuje
I nie wiem czy się nadaje przez to.

Powiedz mi, ty swoje mini-ogonki trzymasz w dunie czy klatce odpowiedniej? Bo rzuciło mi się w oczy, że Twoje mychy mają taki fajny niehałasujący kołowrotek. A ja mojemu myszowi chcę sprawić taki, tylko nie wiem jak się taki mocuje

George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
klatka to imac yoyo. dostałyśmy ją od pewnej dobrej duszyczki. wymiary ma identyczne jak mini duna, tylko zamykanie jest nie fajne bo z plastiku i brak przewiewu. dlatego u nas górne drzwiczki są cały czas otwarte.DK! pisze:A tak z innej beczki, jeśli można
Powiedz mi, ty swoje mini-ogonki trzymasz w dunie czy klatce odpowiedniej? Bo rzuciło mi się w oczy, że Twoje mychy mają taki fajny niehałasujący kołowrotek. A ja mojemu myszowi chcę sprawić taki, tylko nie wiem jak się taki mocuje![]()
I nie wiem czy się nadaje przez to.
kołowrotek rzeczywiście fajny. dobrze się myje i moim zdaniem jest bezpieczny. kołowrotek ma swoją podstawkę, ze specjalnie wyprofilowanego drutu, z tyłu plastikowej części są specjalne dziurki i tak się to mocuje. można postawic a można powiesic - ma haczyki. gdy miałam klatkę z prętami kołowrotek wisiał, w imac stał. ale odkąd dziewczynki zaczęły korzystac z dużego wybiegu, nie interesują się już kołowrotkiem i stoi w szafce. muszę się go pozbyc, a drogie cholerstwo było okrutnie.
Napatrzeć się na te myszolki nie mogę, takie fajne
A Osika to już w ogóle kosmos
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 7b69ceb737 wow! Kociak nie miał chrapki na smakowitą Bounty?

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 7b69ceb737 wow! Kociak nie miał chrapki na smakowitą Bounty?

Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
dzięki za informacje 

George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.