http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8fe ... b0f2b.html jejejejejej ! słodkości !
Moja trzoda
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: Moja trzoda
Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
- Anka.
- Kontakt:
Ol., Pohybelek pokaże swą uroczą mordeczkę, jak już znów będzie śliczny i gładki
Napiemu faktycznie wszystko wolno, rozpuszczony gorzej jak dziadowski bicz. Taka popierdułka mała, fochy strzela aktorskie. Nawet wet się nim zachwycał,że tak ładnie zbudowany, sierść, zachowanie, pełnojajeczny a nie protestuje przy badaniu.Cudo.Udał się Marcie, nie ma co, i ciesze się przeokrutnie,że zdecydowała się ona powierzyć go akurat mi
Tak jak agutki mnie nigdy nie ruszały,tak to brązowe futro mogę miętosić i mietosić.
Też zastanawia mnie jedno, na zdjęciach może za bardzo nie widac,ale on ma wyjątkowo lśniącą sierść, wyróżnia się z pośród moich kundli, tylko nie wiem czy to jego cecha osobista czy normalne u rasowców?
Tego nie da się opisac, to trzeba zobaczyć: szczury łazikują, ja siedze przy kompie i jakieś jedzenie obok , podchodzi spokojnie Napi:"Co tam masz? Noo daj, tylko popatrze, no zobacz jaki mały, śliczny, słodki jestem, czy wyglądam na złodziejaszka? Tylko popatrze, zabierz ręce,dajjj popatrzeć chwilkę" Patrzy na mnie, domaga się pieszczot, i powoli , powoli podchodzi bliżej, delektuje się wonią i nagle ciach! Łapie zdobycz i zanim się człowiek obejrzy tylko brązowa smuga gdzieś w drugim końcu pokoju śmiga
Mysia jest przesłodka i przerozkoszna, te łapeńki ma malutki, palca w ząbki też bierze delikatnie, jedzenie bierze delikatnie, nie to co moje dzikusy.
Napiemu faktycznie wszystko wolno, rozpuszczony gorzej jak dziadowski bicz. Taka popierdułka mała, fochy strzela aktorskie. Nawet wet się nim zachwycał,że tak ładnie zbudowany, sierść, zachowanie, pełnojajeczny a nie protestuje przy badaniu.Cudo.Udał się Marcie, nie ma co, i ciesze się przeokrutnie,że zdecydowała się ona powierzyć go akurat mi
Tak jak agutki mnie nigdy nie ruszały,tak to brązowe futro mogę miętosić i mietosić.
Też zastanawia mnie jedno, na zdjęciach może za bardzo nie widac,ale on ma wyjątkowo lśniącą sierść, wyróżnia się z pośród moich kundli, tylko nie wiem czy to jego cecha osobista czy normalne u rasowców?
Tego nie da się opisac, to trzeba zobaczyć: szczury łazikują, ja siedze przy kompie i jakieś jedzenie obok , podchodzi spokojnie Napi:"Co tam masz? Noo daj, tylko popatrze, no zobacz jaki mały, śliczny, słodki jestem, czy wyglądam na złodziejaszka? Tylko popatrze, zabierz ręce,dajjj popatrzeć chwilkę" Patrzy na mnie, domaga się pieszczot, i powoli , powoli podchodzi bliżej, delektuje się wonią i nagle ciach! Łapie zdobycz i zanim się człowiek obejrzy tylko brązowa smuga gdzieś w drugim końcu pokoju śmiga
Mysia jest przesłodka i przerozkoszna, te łapeńki ma malutki, palca w ząbki też bierze delikatnie, jedzenie bierze delikatnie, nie to co moje dzikusy.
Ależ on wcale nie musi czekać tak długo, gustowny zarost też ma swój urokPohybelek pokaże swą uroczą mordeczkę, jak już znów będzie śliczny i gładki
Aguty rządzą nie bez powodu. Niebanalny charakter i naturalna uroda.
Kiedy się na nie patrzy, można się choć na chwilę poddać złudzeniu, że to zwierzę, którego ze strony człowieka nic złego nie spotkało: nie było karmówek, nie było laboratoriów, nie było ferm... Wolny byt zeszedł ze strychu, złagodził nieco dzikość w spojrzeniu i oto jesteśmy na początku wspólnej historii. Złudzenie, ale miłe
A propos, Dżum ma też najbardziej lśniącą sierść ze wszystkich, dosyć sztywną i bardzo gładko leżącą. Nie wiem czy to jest związane z tym akurat ubarwieniem czy cecha indywidualna. Każdy ze szczupaków ma inne futro i na sam dotyk śmiało można każdego zidentyfikować, ale w przypadku reszty sierść jest bardziej miękka i już nie tak lśniąca.
- Anka.
- Kontakt:
ol. pisze: A propos, Dżum ma też najbardziej lśniącą sierść ze wszystkich, dosyć sztywną i bardzo gładko leżącą. Nie wiem czy to jest związane z tym akurat ubarwieniem czy cecha indywidualna. Każdy ze szczupaków ma inne futro i na sam dotyk śmiało można każdego zidentyfikować, ale w przypadku reszty sierść jest bardziej miękka i już nie tak lśniąca.
To to dokładnie! Każdy jest inny, i dodatkowo Napidło świeci się jak psu...
Napi też jak dziskusek śmiga wszędzie i wciąż: do góry na psią klatkę, hop na parapet, "pożyczenie" czegoś z biurka, w dół za kaloryferem, i ziuuu, za króliczą klatkę zająć się łupem
A docelowo chciałabym wrócić do czarno-białego stada,ale chyba jednak i jakiś agut się zaplącze
najlepiej wychodzi to przy rexie, fuzzie i standardzie =P nawet laik raczej sie nie pomyli.. =] tak myślę.ol. pisze: Każdy ze szczupaków ma inne futro i na sam dotyk śmiało można każdego zidentyfikować.
a cóż ty tego Pohybelka tak ukrywasz.. uroku nie dostanie, my tu wszystkie łagodne stwory jesteśmy.
- Anka.
- Kontakt:
zalbi pisze: najlepiej wychodzi to przy rexie, fuzzie i standardzie =P nawet laik raczej sie nie pomyli.. =] tak myślę.
to jasne, ale i standardy są tak różne jedne od drugich: szczecinowate lub delikatne, sztywne - miękkie, grubsze - cieńsze, bujne lub rzadkie, swoje - się zna
a co będziesz się ograniczaćAnka. pisze: A docelowo chciałabym wrócić do czarno-białego stada,ale chyba jednak i jakiś agut się zaplącze
No i mamy Pohybelka naszego jedynego i niepowtarzalnego
- Anka.
- Kontakt:
Biedny pohybelek , duzo zdrowka dla niego.
A te H malenstwa , to jakies rodzenstwo jest?
A te H malenstwa , to jakies rodzenstwo jest?
trójka ?!
Niech Pohybelek ładnie się goi, żeby dzieci nie straszył i niech obejmuje dowodzenie
.
Lubię to zacięcie z jakim szczury dokonują swojej toalety:
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 6ececd3206
- bo to bardzo ważna rzecz, żeby lśniące futro mieć !
Niech Pohybelek ładnie się goi, żeby dzieci nie straszył i niech obejmuje dowodzenie
Lubię to zacięcie z jakim szczury dokonują swojej toalety:
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 6ececd3206
- bo to bardzo ważna rzecz, żeby lśniące futro mieć !
Dorotkowe prosiaki:Kiwający siusiumajtek oraz Kozackie jagniątko plus kot Mufek.
za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
- Anka.
- Kontakt:
Bardzo dziękujemy za miłe słowa
Pohybelek już zaczyna lepiej wyglądać i jak przedtem ładnie wracał, tak teraz odmówił stanowczo powrotu do transportera i znów wyleguje się w swoim szmaciannym domku. Za kilka dni powinien już wyglądać jak należy to się zaprezentuje chłopak
Maluchy są z miotu H AR,
miał być jeden, ewetualnieee dwa, są czy , a każdy inny
Pohybelek już zaczyna lepiej wyglądać i jak przedtem ładnie wracał, tak teraz odmówił stanowczo powrotu do transportera i znów wyleguje się w swoim szmaciannym domku. Za kilka dni powinien już wyglądać jak należy to się zaprezentuje chłopak
Maluchy są z miotu H AR,
miał być jeden, ewetualnieee dwa, są czy , a każdy inny
Piękności!!
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 0c7d16f123 Buuuzi w nochala!
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... fec9c52c24 słodki plastuś
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 84c1df4d86 Cóż za przystojny kawaler!!
Wolny?? Po świętach będę miała dla niego wirtualną narzeczoną!

Wycałować wszystkie brzuchale!
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 0c7d16f123 Buuuzi w nochala!
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... fec9c52c24 słodki plastuś
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 84c1df4d86 Cóż za przystojny kawaler!!
Wycałować wszystkie brzuchale!
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
- Anka.
- Kontakt:
Ogoniasta, pewnie że wolny, tylko przyjedź i go złap
Szybszy niż aparat, wciąż gdzieś się śpieszy,przemyka pod ścianą. Tylko czy okaże się godny Narzeczonej..., bo aktualnie za wzór wybrał Konsika, więc razem zrywają tapety, wspinają sie po psiej klatce i melinują w różnych dziwnych miejscach razem z wykradzionymi zapasami jedzenia
Szybszy niż aparat, wciąż gdzieś się śpieszy,przemyka pod ścianą. Tylko czy okaże się godny Narzeczonej..., bo aktualnie za wzór wybrał Konsika, więc razem zrywają tapety, wspinają sie po psiej klatce i melinują w różnych dziwnych miejscach razem z wykradzionymi zapasami jedzenia