moje szczupaki kochane

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Babli

Re: moje szczupaki kochane

Post autor: Babli »

Jakie noski! Jakie łapki! Wszystko to co Bablisiowe lubią najbardziej 8) Te pazureczki! Młaah :>
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Post autor: Anka. »

O jacie, jacie!
Jakie rozkoszne, rozespane mordeczki :-*
http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C05354.jpg i ta furteczka :-*

Rozpłynęłam się, prosze o więcej.
ObrazekObrazek
odmienna

Post autor: odmienna »

jejku ;D superrrrr :P pysie, łapencje (a Misiowe gdzie? :-\ )i te niewymowne elementy szczurzego organizmu :P
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Ojojoj :D co za słodkość :D
http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C05216.jpg
I to przymrużone oczko... :-*
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

...czyż nie dobija się koni...?
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Wpadłam tu poprawić sobie humor i to był wyśmienity pomysł! :D
Cudne pyszczki oraz poszczególne elementy układanki wąsatego szczęścia! :)
Bardzo mi się też podobała gotowość do tanecznego pas w wykonaniu Dżuma - prawa nóżka wyraźnie "na kropce" ;D
Obrazek
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ol.

Post autor: ol. »

Dziękują, dziękują :)

Misiowych łapek nie ma, bo wyjątkowo żwawo dziś przebierały i wychodziły jako nieokreślone rozmazańce,
ale jest reszta Misiaczka

Obrazek

:)
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Misiaczkowi tak poczciwie i dobrotliwie z oczek patrzy - słodziak :D
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

piękne Ogony, rozpływam sie z zachwytu!
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Noooooo! One wszystkie są urocze, co do jednej.
Hmm, ol., a zamierzacie świętować szczurzy Dzień Kobiet ;)? Pytam, bo z jednej strony - stadko babskie, jakby nie było, a z drugiej - imiona wybitnie męskie ;D
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
AiB
Kontakt:

Post autor: AiB »

unipaks pisze:Wpadłam tu poprawić sobie humor i to był wyśmienity pomysł! :D
Rzeczywiście działa.

Ja chcę! Ja chcę! Ja chcę! umieć takie śliczne fotki robić!
Dawniej: Szary ['], Dżeko ['], Pirat ['], Ogryzek [']
Obrazek
ol.

Nue pisze:a zamierzacie świętować szczurzy Dzień Kobiet ;)?
Świętować zawsze można, tylko okazję przemilczę, żeby im w głowach nie mieszać ;)

Herman dziś do południa oprotestowywał wysprzątaną klatkę, śpiąc na półce zamiast w hamaku i już myślałam, że przez resztę dnia będzie zagniewany.
Na szczęście uratował nas bób i marchewki.
Szczupaki, każdy w swoim kącie, jeszcze w skupieniu jadły, kiedy czub dawał popis zarazem zaradności, fantazji i wyśmienitego humoru.
Talerz stał w odległości może 30 cm od magazynu Hermana – dystans, na którym trudno nabrać prędkości, jeszcze trudniej zrobić to w podskokach. Grzmocisko dokonało jednego i drugiego :P . Kicając !
Nogi rozjeżdżające się na chipsi, karkołomne zakręty, susy wyliczone zbyt niefortunnie, żeby wskczyć do domku bezurazowo (nieraz podskakując zawadzał głową o wylot) – nic go nie zrażało kiedy obracał w tę i z powrotem z marchewką lub bobem w zębach. Ułożył całkiem pokaźny stosik.
Zając jak malowany, czarny wariat ! (Hermańskie źdźbło - to jego nowe przezwisko :D )

Potem na wybiegu, ufny w swoją szczęśliwą gwiazdę, zaczaił się na pomarańczę. I też by ją zaciągnął pod tapczan na pewne zmasakrowanie przez piranie, gdyby nie to, że nie zmieściła się w dziurze :D Zdążyłam mu ją odebrać i wydzielić po ćwierć ząbka każdemu.

I tylko Dżum smutny jakiś był :-[ .
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Post autor: Ogoniasta »

ol. pisze:Talerz stał w odległości może 30 cm od magazynu Hermana – dystans, na którym trudno nabrać prędkości, jeszcze trudniej zrobić to w podskokach. Grzmocisko dokonało jednego i drugiego :P . Kicając !
Nogi rozjeżdżające się na chipsi, karkołomne zakręty, susy wyliczone zbyt niefortunnie, żeby wskczyć do domku bezurazowo (nieraz podskakując zawadzał głową o wylot)
:D Wyobraziłam sobie scenkę i śmieję się w głos. ;D Niezły ubaw musisz mieć z łobuziaków. :)
Mi takie głuptaskowe sytuacje zawsze poprawiają nawet najczarniejszy humor. :D

Mizianko i całuski w brzusie dla wszystkich rozrabiaków! :-*
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
ol.

Głuptaskowe jak głuptaskowe, mi wystarczy kilka susów Hermańskiego i humor poprawiony, co by się nie działo :) .
Dziś też miałam ochotę go wycałować. Ale od początku.

Nue zasiała wątpliwość – należy się babskie święto szczupakom czy się nie należy ?
Rozstrzygnięcie nie mogło być inne – należy się ! (we wrześniu zawsze możemy robić powtórkę ;) ) Tylko gdzie znaleźć wiechcia na miarę ich marzeń, kiedy jedyne co w domu jest, to mrożony koperek (co też dostały na koniec) ?
Postanowiłam stanąć na wysokości zadania i powstały pieguski: http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C05549.jpg

Degustacja miała odbyć się tradycyjnie na komodzie, ale szybko się okazało, że szczupaki mają inną koncepcję. Opychać się na widoku i narażać, że ktoś będzie im liczył kalorie ? (co i prawda) - czym prędzej ewakuowały się z wysokości z ciastkami w zębach i do zaułka :P .
Tropiłam ich jak się dało, żeby zobaczyć czy smakuje, ale jest tylko kilka fotek, bo nie chciałam trzaskaniem lampy po oczach psuć im komfortu spożywania, które (zaszczytnie dla mojego amatorskiego kucharzenia) trwało i trwało :D .
Aż strach brał, że grzmoty przesadzą i się pochorują, bo wszystko świeże, popołudniowe zaledwie.

Na szczęście od czegoś się Zakład Oczyszczania Pokoju w osobie Hermana ma ! On zadbał, żeby się resztki wypieków nie walały po kątach i wszystkie pięknie do klatki poznosił :-* .
Ułatwiło mi to znacznie konfiskatę nadmiaru zapasów, co gdyby nie żarłoczność trójki Misiu-Dżum-Pistol, wcale nie byłoby konieczne, a tak czyni ze mnie kutwę żerującą na naiwności drogiego czuba :-\ Ale cóż, ważne, że jakaś atrakcja była, a ciastek starczy jeszcze na wiele imprez :) .
Potem szczupaki popiły mięty, zszamały koperek i buraka. Na zdrowie !

każdy łapie co może i zmyka:

Obrazek Obrazek Obrazek

w swoich kątach:

Obrazek Obrazek

dojadanie resztek, już bardziej na luzie, ale oczy i tak mówią "WARA ! MOJE !"

ObrazekObrazek - się zapieramy :D Obrazek Obrazek

a tutaj Herman przedwcześnie uznał, że Dżum już skończył ::) ; i kiedy się upierał przy swoim piski dzikusa były takie jakby go ze skóry obdzierali; zdeterminowany walił z kopyta każdemu, kto próbował się zbliżyć: jujki w górę wylatywały jak piłeczki, a i Herman wreszcie musiał odpuścić Obrazek

i chrupanie gałęzi:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

:D :D :D
Jak zwykle zresztą! :)
tylko niech już nie chorują szczupaki a wszystko będzie dobrze!Dużo całusków dla was :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”