wysyłka ??????????????????????

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
dj_mefisto

wysy?ka ??????????????????????

Post autor: dj_mefisto »

Chciałbym sie dowiedzieć wszystkiego o wysyłce zwierząt np. patyczków. Prosze o szczegółowe opisy. Czekam na pomoc. :)
pomarańczowy jelcz
Kontakt:

Post autor: pomarańczowy jelcz »

O ile wiem,to poczta nie prowadzi wysylki zywych zwierzat
cale szczescie
['] Kubuś ['] Groszek ['] Gucio ['] Pan Przytulak
Masterton
Kontakt:

Post autor: Masterton »

Można przesyłką konduktorską, wejdź na terrarium.com.pl, tam na forum jest mnóstwo o wysyłkach
i odszedl syjamski kawalek mnie...
przydeszł balijski...
aisha

Post autor: aisha »

Poczta prowadzi przesylki zywych zwierzat... Wiem, bo moja mama tam pracuje :) Zreszta, moj chlopak taka droga dostal 3 zolwie czerwonolice :P
Musisz tylko zwierzatka zapakowac w kartonik (jesli to jest patyczak, bo szczur kartonik przegryzie), ktory jest niewiele wiekszy od zwierzecia... Porobic dziurki i ten kartonik wlozyc w drugi nieco wiekszy od poprzedniego kartonik... Przerwe miedzy jednym a drugim kartonikiem wypelnij gazetami zwinietymi w kulke, szmatkami, badz styropianem - jesli posiadasz... W tym wiekszym kartonie rowniez robisz otwory wentylacyjne...
A jak juz zapakujesz to na kartonie najlepiej napisac duzymi litarami: "uwaga! zywe zwierze!", "ostroznie!" i zaznaczyc gdzie jest dol a gdzie gora przesylki...
Jesli wysylasz priorytetem badz pocztexem to wyslana paczka przed 17 (w mniejszych miastach przed 16, a w jeszcze mniejszych przed 15) dotrze na drugi dzien kolo godziny 6 rano... i o tej godzinie na poczcie juz mozesz odebrac paczke (tak robil moj chlopak) a mozesz czekac az Ci przywioza do domu (powinni do godz 12)
:)

Jakies jeszcze pytania? ;)
www.szczury.republika.pl - strona o moich ogonkach;
www.zoltolicy.xu.pl - strona mojego meza;
www.sandydevils.prv.pl - strona moja i mojego meza o naszych APBT :)
--> ZAPRASZAM !!!
pomarańczowy jelcz
Kontakt:

Post autor: pomarańczowy jelcz »

Ja jednak moich zwierzat w zyciu nie wyslalabym paczka...
['] Kubuś ['] Groszek ['] Gucio ['] Pan Przytulak
maka

Post autor: maka »

jajka patyczakow oraz zywe patyczaki wysyla sie w pojemniczkach po filmie foto,ale nie zima bo jest zbyt zimno.........
ajlii

Post autor: ajlii »

nie pamiętacie sprawy z wysłanym w paczce szczeniakiem o imieniu Frodo...? piesek nie przeżył...
dziołchy: Nona, Kira, Oliwka, Sue, Tika, Fatima, Zulejka, Maszka, Latina, Penelopa, Kasjana

kawalery: Czarnul, Eliasz, Borys, Klimek, Ziemek, Milan, Dylan, Pedro, Cedrik, Maksim
Anita

Post autor: Anita »

No... pamiętam :(
Ale pies i patyczak to co innego...
ech... psa zamknąć w kartonie... :?
Cathycash

Post autor: Cathycash »

Pocztą wysyła się często bezkręgowce. Gryzonia już bym nie wysłała...
żegnam szanowne towarzystwo
Dixi

Post autor: Dixi »

Ja tam mam obiekcje co do wysyłania zwierzaków :( Wolałabym samodzielnie zawieźć czy odebrać zwierzaka.
Pozdrawiam,
Aguśka
Awatar użytkownika
AngelsDream
Kontakt:

Post autor: AngelsDream »

a może tak ludzi zaczniemy wysyłać w kartonach z dziurkami?
Wyjątki i dwa psy.
Dixi

A wiadomo....może i mozna zapakowac człowieka do jakiegoś gigant pudła, okleić je, porobić dziurki i napisać - uwaga pies w środku...albo lepiej- małpa :D
Pozdrawiam,
Aguśka
Dixi

A wiadomo....może i można zapakować człowieka do jakiegoś gigant pudła, okleić je, porobić dziurki i napisać - uwaga pies w środku...albo lepiej- małpa :D
Pozdrawiam,
Aguśka
Awatar użytkownika
AngelsDream
Kontakt:

Post autor: AngelsDream »

Wyslanie dziecka do Tinbiktu wypadłoby taniej niż przejazd do Krakowa:P
Wyjątki i dwa psy.
aisha

Post autor: aisha »

jelcz, ja pewnie tez bym sama nie wyslala swojego zwierzaka poczta, co nie znaczy ze ludzie tak nie robia...
mam do tego pewne obiekcje ale z drugiej strony jesli zwierze do tego dobrze przygotujesz to nic mu sie nie stanie - bo wierz mi poczta na prawde dobrze obchodzi sie z takiego typu paczkami...

z psem, niestety, byl inny problem... po pierwsze byl upal a on byl bez wody (jestem ciekawa jak taka paczke na poczcie przyjeli jak wymogiem jest wlasnie zapewnienie dostepu do picia i jedzenia kazdemu ze zwierzat), po drugie gdyby wlascicielka hodowli od razu przyjela paczke - pies by zyl... to ona ta paczke wrocila i to przez nia, z wyczerpania itp szczeniak zdechl...

a powiedzmy sobie szczerze: wysylajac po poludniu patyczka, zolwia, pajaka czy nawet szczurka nie jest w stanie cos mu sie stac przez 12 godzin! kazde zwierze tyle przezyje w kartoniku jesli bedzie mial dostep do jedzenia i picia...
ale to moje zdanie... nie wiem co bym zrobila gdyby ktos mnie poprosil o wyslanie zwierzaka... musialabym sie zastanowic...
www.szczury.republika.pl - strona o moich ogonkach;
www.zoltolicy.xu.pl - strona mojego meza;
www.sandydevils.prv.pl - strona moja i mojego meza o naszych APBT :)
--> ZAPRASZAM !!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”