wysyłka ??????????????????????
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

-
wysy?ka ??????????????????????
Chciałbym sie dowiedzieć wszystkiego o wysyłce zwierząt np. patyczków. Prosze o szczegółowe opisy. Czekam na pomoc. 

-
- Kontakt:
O ile wiem,to poczta nie prowadzi wysylki zywych zwierzat
cale szczescie
cale szczescie
['] Kubuś ['] Groszek ['] Gucio ['] Pan Przytulak
Można przesyłką konduktorską, wejdź na terrarium.com.pl, tam na forum jest mnóstwo o wysyłkach
i odszedl syjamski kawalek mnie...
przydeszł balijski...
przydeszł balijski...
Poczta prowadzi przesylki zywych zwierzat... Wiem, bo moja mama tam pracuje
Zreszta, moj chlopak taka droga dostal 3 zolwie czerwonolice 
Musisz tylko zwierzatka zapakowac w kartonik (jesli to jest patyczak, bo szczur kartonik przegryzie), ktory jest niewiele wiekszy od zwierzecia... Porobic dziurki i ten kartonik wlozyc w drugi nieco wiekszy od poprzedniego kartonik... Przerwe miedzy jednym a drugim kartonikiem wypelnij gazetami zwinietymi w kulke, szmatkami, badz styropianem - jesli posiadasz... W tym wiekszym kartonie rowniez robisz otwory wentylacyjne...
A jak juz zapakujesz to na kartonie najlepiej napisac duzymi litarami: "uwaga! zywe zwierze!", "ostroznie!" i zaznaczyc gdzie jest dol a gdzie gora przesylki...
Jesli wysylasz priorytetem badz pocztexem to wyslana paczka przed 17 (w mniejszych miastach przed 16, a w jeszcze mniejszych przed 15) dotrze na drugi dzien kolo godziny 6 rano... i o tej godzinie na poczcie juz mozesz odebrac paczke (tak robil moj chlopak) a mozesz czekac az Ci przywioza do domu (powinni do godz 12)

Jakies jeszcze pytania?

Musisz tylko zwierzatka zapakowac w kartonik (jesli to jest patyczak, bo szczur kartonik przegryzie), ktory jest niewiele wiekszy od zwierzecia... Porobic dziurki i ten kartonik wlozyc w drugi nieco wiekszy od poprzedniego kartonik... Przerwe miedzy jednym a drugim kartonikiem wypelnij gazetami zwinietymi w kulke, szmatkami, badz styropianem - jesli posiadasz... W tym wiekszym kartonie rowniez robisz otwory wentylacyjne...
A jak juz zapakujesz to na kartonie najlepiej napisac duzymi litarami: "uwaga! zywe zwierze!", "ostroznie!" i zaznaczyc gdzie jest dol a gdzie gora przesylki...
Jesli wysylasz priorytetem badz pocztexem to wyslana paczka przed 17 (w mniejszych miastach przed 16, a w jeszcze mniejszych przed 15) dotrze na drugi dzien kolo godziny 6 rano... i o tej godzinie na poczcie juz mozesz odebrac paczke (tak robil moj chlopak) a mozesz czekac az Ci przywioza do domu (powinni do godz 12)

Jakies jeszcze pytania?

www.szczury.republika.pl - strona o moich ogonkach;
www.zoltolicy.xu.pl - strona mojego meza;
www.sandydevils.prv.pl - strona moja i mojego meza o naszych APBT
--> ZAPRASZAM !!!

--> ZAPRASZAM !!!
-
- Kontakt:
Ja jednak moich zwierzat w zyciu nie wyslalabym paczka...
['] Kubuś ['] Groszek ['] Gucio ['] Pan Przytulak
jajka patyczakow oraz zywe patyczaki wysyla sie w pojemniczkach po filmie foto,ale nie zima bo jest zbyt zimno.........
nie pamiętacie sprawy z wysłanym w paczce szczeniakiem o imieniu Frodo...? piesek nie przeżył...
dziołchy: Nona, Kira, Oliwka, Sue, Tika, Fatima, Zulejka, Maszka, Latina, Penelopa, Kasjana
kawalery: Czarnul, Eliasz, Borys, Klimek, Ziemek, Milan, Dylan, Pedro, Cedrik, Maksim
kawalery: Czarnul, Eliasz, Borys, Klimek, Ziemek, Milan, Dylan, Pedro, Cedrik, Maksim
No... pamiętam 
Ale pies i patyczak to co innego...
ech... psa zamknąć w kartonie... :?

Ale pies i patyczak to co innego...
ech... psa zamknąć w kartonie... :?
Pocztą wysyła się często bezkręgowce. Gryzonia już bym nie wysłała...
żegnam szanowne towarzystwo
Ja tam mam obiekcje co do wysyłania zwierzaków
Wolałabym samodzielnie zawieźć czy odebrać zwierzaka.

Pozdrawiam,
Aguśka
Aguśka
- AngelsDream
- Kontakt:
a może tak ludzi zaczniemy wysyłać w kartonach z dziurkami?
Wyjątki i dwa psy.
A wiadomo....może i mozna zapakowac człowieka do jakiegoś gigant pudła, okleić je, porobić dziurki i napisać - uwaga pies w środku...albo lepiej- małpa 

Pozdrawiam,
Aguśka
Aguśka
A wiadomo....może i można zapakować człowieka do jakiegoś gigant pudła, okleić je, porobić dziurki i napisać - uwaga pies w środku...albo lepiej- małpa 

Pozdrawiam,
Aguśka
Aguśka
- AngelsDream
- Kontakt:
Wyslanie dziecka do Tinbiktu wypadłoby taniej niż przejazd do Krakowa:P
Wyjątki i dwa psy.
jelcz, ja pewnie tez bym sama nie wyslala swojego zwierzaka poczta, co nie znaczy ze ludzie tak nie robia...
mam do tego pewne obiekcje ale z drugiej strony jesli zwierze do tego dobrze przygotujesz to nic mu sie nie stanie - bo wierz mi poczta na prawde dobrze obchodzi sie z takiego typu paczkami...
z psem, niestety, byl inny problem... po pierwsze byl upal a on byl bez wody (jestem ciekawa jak taka paczke na poczcie przyjeli jak wymogiem jest wlasnie zapewnienie dostepu do picia i jedzenia kazdemu ze zwierzat), po drugie gdyby wlascicielka hodowli od razu przyjela paczke - pies by zyl... to ona ta paczke wrocila i to przez nia, z wyczerpania itp szczeniak zdechl...
a powiedzmy sobie szczerze: wysylajac po poludniu patyczka, zolwia, pajaka czy nawet szczurka nie jest w stanie cos mu sie stac przez 12 godzin! kazde zwierze tyle przezyje w kartoniku jesli bedzie mial dostep do jedzenia i picia...
ale to moje zdanie... nie wiem co bym zrobila gdyby ktos mnie poprosil o wyslanie zwierzaka... musialabym sie zastanowic...
mam do tego pewne obiekcje ale z drugiej strony jesli zwierze do tego dobrze przygotujesz to nic mu sie nie stanie - bo wierz mi poczta na prawde dobrze obchodzi sie z takiego typu paczkami...
z psem, niestety, byl inny problem... po pierwsze byl upal a on byl bez wody (jestem ciekawa jak taka paczke na poczcie przyjeli jak wymogiem jest wlasnie zapewnienie dostepu do picia i jedzenia kazdemu ze zwierzat), po drugie gdyby wlascicielka hodowli od razu przyjela paczke - pies by zyl... to ona ta paczke wrocila i to przez nia, z wyczerpania itp szczeniak zdechl...
a powiedzmy sobie szczerze: wysylajac po poludniu patyczka, zolwia, pajaka czy nawet szczurka nie jest w stanie cos mu sie stac przez 12 godzin! kazde zwierze tyle przezyje w kartoniku jesli bedzie mial dostep do jedzenia i picia...
ale to moje zdanie... nie wiem co bym zrobila gdyby ktos mnie poprosil o wyslanie zwierzaka... musialabym sie zastanowic...
www.szczury.republika.pl - strona o moich ogonkach;
--> ZAPRASZAM !!!

--> ZAPRASZAM !!!