[Transporter] - temat główny

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
klimejszyn
Kontakt:

Re: [Transporter] - temat główny

Post autor: klimejszyn »

a słuchajcie, jaki transporter byłby dobry na 20 szczurów ?
będę wyjeżdżać na wieś a ogony jada ze mną, nie chcę ich zabierać w kilku transporterach.
przed wyjazdem chcę je zabrać jeszcze do weta wszystkie na 'przegląd' i nie mam pojęcia w czym.
może duży koci/psi transporter i dorobić w środku półkę, żeby nie musiały się wszystkie cisnąć na dole jeden na drugim ?
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

no tak by było dobrze tylko trzeba okratować drzwiczki bo zwykle są duże przerwy między kratkami...
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
klimejszyn
Kontakt:

to wiem wiem. tylko głównie chodziło mi o to, czy taki koci z dwoma poziomami będzie ok dla 20stu ogonów ;)
bez szczurków...
Awatar użytkownika
yss

Post autor: yss »

usztywniony dodatkowo plecak ze stelażem, z półkami, hamakiem, norką i domkiem.

ktokolwiek jechał z 20 ogonami?
ja 7 ogonów pakowałam do torby i jechaliśmy. ale 20 ogonów? chyba, że same ogony zabierzesz, a szczury zostawisz :P mój mózg nie przyswaja samej idei :)

chyba, że w klatce pojadą po prostu. jakiejś stosunkowo niedużej.
ten się nie myli, kto nic nie robi
klimejszyn
Kontakt:

będziemy kombinować. będę jechać na świeże powietrze, więc zabieram je wszystkie. klatka stosunkowo nieduża.. hm, najwyżej pożyczę :)
bez szczurków...
Awatar użytkownika
szczurolap

Post autor: szczurolap »

Ja proszę o kolejna poradę :) jak już wspomniałam, czeka nas wielogodzinna podróż i chciałabym, byście mi doradzili, co mam wsadzić do transporterka, by ogony jakoś ją przeżyły? :) jakie jedzenie (kolby , ogóra, jabłko? ) i co do umilenia im czasu? :)
Awatar użytkownika
frommicrowave

Post autor: frommicrowave »

a jedziesz samochodem czy pociągiem/autobusem?
dwa półroczne szczurki do adopcji - PILNE!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
szczurolap

Autobusem niestety, ale istnieją maleńkie szanse, że to się zmieni i pojedziemy samochodem. Narazie nastawiam się na pierwszą opcję.
Awatar użytkownika
frommicrowave

Post autor: frommicrowave »

ja jak jeździłam z dziewczynami autobusem (1h potem przesiadka i znowu 1h) to mialam w torebce poidło i co jakiś czas otwierałam transporter i im dawałam a co do jedzenia to miały w transporterze kawałek suchego chleba i wstawioną miskę z ziarnami. Jak se wysypały to trudno, wydziobały sobie potem :) jakoś dawałyśmy rade

jak jedziesz samochodem to sprawa jest prostsza bo poprostu robisz postój co jakiś czas :)
dwa półroczne szczurki do adopcji - PILNE!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
anathema22

Post autor: anathema22 »

Moje ogony jeżdżą w kocim transporterze pociągiem ok 6 - 7h w jedną stronę. W środku mają swoje szmatki, zawsze suchy chlebek. Do kratki z przodu przyczepiam miseczkę z karmą i poidło, przeważnie śpią, albo wyglądają przez kratki płosząc innych podróżnych ( "ach to nie kotek" ;))
Ze mną Itachi Merchowe Pole :) z TM Mysza [*] Toro [*] Ozzy [*] Jimmy [*] Chaos [*]Igi [*]Cooki[*]Pedro[*]Itachi (*)
merch

Post autor: merch »

polcam kolby - nie rozsypuja się i ogorek , na postojach podaje poidlo , nistety z wikszosci poidel wytrzasa sie woda jak sie trzesie.

20 sobie nie wyobrazam w zadnym transporterze mysle ze powinnas podzielic na pol i kupic jakis atlas 30 plus osiatkowac drzwiczki przednie. Zycze powodzenia i konicznie porob zdjecia jak juz rozwiazsz problem.
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
anathema22

Post autor: anathema22 »

No właśnie z małego ferplastowego poidła mi nie kapie ;) Takiego z tym plastikiem dodatkowym w rurce,dzięki któremu jest też ciche :)
Ze mną Itachi Merchowe Pole :) z TM Mysza [*] Toro [*] Ozzy [*] Jimmy [*] Chaos [*]Igi [*]Cooki[*]Pedro[*]Itachi (*)
merch

Post autor: merch »

mi kiedys ni kapalo z takiego kwadratowego drogiego z zoplusa , ale gdzies go posialam w drodze.
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
szczurolap

Odswiezam temat, bo ciagle drecza mnie watpliwosci czy na pewno moim ogonom nie stanie sie zadna krzywda psychiczna jak beda 20h siedziec w tym transporterku :P mial ktos z Was takie doswiadczenia? Dluga podroz, w czasie ktorej nie bylo mozliwosci wyciagania szczurasow?
Izold

Post autor: Izold »

Mów do nich, i je uspokajaj. nie wydaje mi się by potem wpadły w depresję. :))
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyposażenie / akcesoria”