[Transporter] - temat główny
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

-
- Kontakt:
Re: [Transporter] - temat główny
a słuchajcie, jaki transporter byłby dobry na 20 szczurów ?
będę wyjeżdżać na wieś a ogony jada ze mną, nie chcę ich zabierać w kilku transporterach.
przed wyjazdem chcę je zabrać jeszcze do weta wszystkie na 'przegląd' i nie mam pojęcia w czym.
może duży koci/psi transporter i dorobić w środku półkę, żeby nie musiały się wszystkie cisnąć na dole jeden na drugim ?
będę wyjeżdżać na wieś a ogony jada ze mną, nie chcę ich zabierać w kilku transporterach.
przed wyjazdem chcę je zabrać jeszcze do weta wszystkie na 'przegląd' i nie mam pojęcia w czym.
może duży koci/psi transporter i dorobić w środku półkę, żeby nie musiały się wszystkie cisnąć na dole jeden na drugim ?
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
no tak by było dobrze tylko trzeba okratować drzwiczki bo zwykle są duże przerwy między kratkami...
ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
-
- Kontakt:
to wiem wiem. tylko głównie chodziło mi o to, czy taki koci z dwoma poziomami będzie ok dla 20stu ogonów 

bez szczurków...
usztywniony dodatkowo plecak ze stelażem, z półkami, hamakiem, norką i domkiem.
ktokolwiek jechał z 20 ogonami?
ja 7 ogonów pakowałam do torby i jechaliśmy. ale 20 ogonów? chyba, że same ogony zabierzesz, a szczury zostawisz
mój mózg nie przyswaja samej idei 
chyba, że w klatce pojadą po prostu. jakiejś stosunkowo niedużej.
ktokolwiek jechał z 20 ogonami?
ja 7 ogonów pakowałam do torby i jechaliśmy. ale 20 ogonów? chyba, że same ogony zabierzesz, a szczury zostawisz

chyba, że w klatce pojadą po prostu. jakiejś stosunkowo niedużej.
ten się nie myli, kto nic nie robi
-
- Kontakt:
będziemy kombinować. będę jechać na świeże powietrze, więc zabieram je wszystkie. klatka stosunkowo nieduża.. hm, najwyżej pożyczę 

bez szczurków...
- szczurolap
Ja proszę o kolejna poradę
jak już wspomniałam, czeka nas wielogodzinna podróż i chciałabym, byście mi doradzili, co mam wsadzić do transporterka, by ogony jakoś ją przeżyły?
jakie jedzenie (kolby , ogóra, jabłko? ) i co do umilenia im czasu? 

- frommicrowave
a jedziesz samochodem czy pociągiem/autobusem?
dwa półroczne szczurki do adopcji - PILNE!!!!!!!!!!
- szczurolap
Autobusem niestety, ale istnieją maleńkie szanse, że to się zmieni i pojedziemy samochodem. Narazie nastawiam się na pierwszą opcję.
- frommicrowave
ja jak jeździłam z dziewczynami autobusem (1h potem przesiadka i znowu 1h) to mialam w torebce poidło i co jakiś czas otwierałam transporter i im dawałam a co do jedzenia to miały w transporterze kawałek suchego chleba i wstawioną miskę z ziarnami. Jak se wysypały to trudno, wydziobały sobie potem
jakoś dawałyśmy rade
jak jedziesz samochodem to sprawa jest prostsza bo poprostu robisz postój co jakiś czas

jak jedziesz samochodem to sprawa jest prostsza bo poprostu robisz postój co jakiś czas

dwa półroczne szczurki do adopcji - PILNE!!!!!!!!!!
- anathema22
Moje ogony jeżdżą w kocim transporterze pociągiem ok 6 - 7h w jedną stronę. W środku mają swoje szmatki, zawsze suchy chlebek. Do kratki z przodu przyczepiam miseczkę z karmą i poidło, przeważnie śpią, albo wyglądają przez kratki płosząc innych podróżnych ( "ach to nie kotek"
)

Ze mną Itachi Merchowe Pole
z TM Mysza [*] Toro [*] Ozzy [*] Jimmy [*] Chaos [*]Igi [*]Cooki[*]Pedro[*]Itachi (*)

polcam kolby - nie rozsypuja się i ogorek , na postojach podaje poidlo , nistety z wikszosci poidel wytrzasa sie woda jak sie trzesie.
20 sobie nie wyobrazam w zadnym transporterze mysle ze powinnas podzielic na pol i kupic jakis atlas 30 plus osiatkowac drzwiczki przednie. Zycze powodzenia i konicznie porob zdjecia jak juz rozwiazsz problem.
20 sobie nie wyobrazam w zadnym transporterze mysle ze powinnas podzielic na pol i kupic jakis atlas 30 plus osiatkowac drzwiczki przednie. Zycze powodzenia i konicznie porob zdjecia jak juz rozwiazsz problem.
- anathema22
No właśnie z małego ferplastowego poidła mi nie kapie
Takiego z tym plastikiem dodatkowym w rurce,dzięki któremu jest też ciche 

Ze mną Itachi Merchowe Pole
z TM Mysza [*] Toro [*] Ozzy [*] Jimmy [*] Chaos [*]Igi [*]Cooki[*]Pedro[*]Itachi (*)

mi kiedys ni kapalo z takiego kwadratowego drogiego z zoplusa , ale gdzies go posialam w drodze.
- szczurolap
Odswiezam temat, bo ciagle drecza mnie watpliwosci czy na pewno moim ogonom nie stanie sie zadna krzywda psychiczna jak beda 20h siedziec w tym transporterku
mial ktos z Was takie doswiadczenia? Dluga podroz, w czasie ktorej nie bylo mozliwosci wyciagania szczurasow?

Mów do nich, i je uspokajaj. nie wydaje mi się by potem wpadły w depresję.
)