Regulamin forum Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
U mnie, są dwa zoologi gdzie nie sprzedają zwierzaków, ale w jednym sprzedają, mimo to obsługa jest bardzo mila. o wiele milsza niż w tamtych dwóch. na pytanie "kiedy najpóźniej Versele Laga rat nature będzie w sprzedaży?" otrzymałam spojrzenie w stylu "co zawracasz mi tyłek", i odpowiedź "nie wiem. jakoś szczury nie są specjalnie tu popularne, więc możliwe że w ogóle." za to tam gdzie sprzedają zwierzaki jest przemiła pani, która jest właścicielką. wystarczy jedno słowo na temat karmy której nie ma, a ona potrafi przywieźć specjalnie dla mnie, już na następny dzień. popytam jednak, może gdzieś znajde.
Izold, spokojnie mozesz zamowic w zooplus.pl
jesli chodzi o cene/jakosc to w sumie jak na mój gust jest adekwatna patrząc na ilości zjadanej karmy z miski
oczywiście dla dużego stada/hodowcy jest to karma raczej jako dodatek ..bo faktycznie sprzedają ja tylko w 600 g workach
poszukiwałam czegoś bardzo dobrego i jednocześnie zjadanego chętnie i prawie w całości, po kilku workach rożnych drogich karm ktore sie zmarnowały zalegając w misce az do stanu gdzie szczury zaczęły do niej sikać ale nie zjadły mogę z ręką na sercu stwierdzić ze to jedyna karma jaka udało mi się wdrożyć do szczurzego systemu szybko i sprawnie...właśnie wpierdzielają az sie uszy trzesa
niestety nie jest tania ale myślę ze można ja zmieszać z własnymi składnikami lub tima ratima i wyjdzie z tego niezłe żarełko
Izold a rodzic nie może ci pomoc zamówić? bo w sklepach trudno ci będzie ja dostać, chyba ze od Oleczki ale jej tez kasę musisz przelać a jak nie masz jak zrobić przelewu to tylko w sklepie szukać
a czy w zooplusie jest ta promocja- zamów za 100 zł, przesylka gratis? a tak normalnie ile przesylka? poczekam na większą gotówkę, i zamówię więcej towaru.
Izold pisze:a czy w zooplusie jest ta promocja- zamów za 100 zł, przesylka gratis? a tak normalnie ile przesylka? poczekam na większą gotówkę, i zamówię więcej towaru.
tak, jest taka promocja, a poniżej 99zł przesyłka to 15zł niezależnie od wagi (bo to kurier)
ogólnie nie opłaca się kupować w sklepach zoologicznych stacjonarnych, straszne zdzierstwo, to już jest ostateczność jak się w porę nie zamówi a karma się skończy.
u mnie akurat wellness został źle odebrany i nawet głodówka nie pomogła ale tima jest pożerana w całości do ostatnich śmieci (też im trochę zajęło przyzwyczajenie się ale przeszło jakoś) czyli ogólnie popróbować trzeba, możesz wziąć na przykład obie a jak któraś nie podejdzie to zmieszasz i zjedzą (ja tak wsypałam nielubianego wellnessa do timy i go zjadły w końcu)
To że on nie chce karmy jest bardzo dziwne. Ale musisz jakoś zareagować gdyż po pierwsze to szczury ścierają sobie zęby właśnie jedząc ziarna a po drugie to od jedzenia tylko warzyw twojego szczura może bolec brzuszek.
Moja rada. Może kupisz inną karmę.
Lub możesz także dawać mu karmę z ręki by się dowiedział że to nie jest nie do zjedzenia.
Jeżeli to nie pomoże to musisz ograniczać mu dietę a najlepiej dawaj mu różnego rodzaju smakołyki które są twarde i moze o to będzie sobie ścierał zęby .
Mam pytanie : Skąd wziełaś tego szczura
Czy to samiec czy samica?
Jak długo go masz?
Ile ma lat?
Może gdy odpowiesz mi na te pytania będzie mi łatwiej tobie pomóc.
Odpowiedz szybko
Kinga.