Powiekszajacy sie brzuszek ;) - czyli o ciazy tym razem ludz

Tylko tu pogadasz na różne tematy (prawie bez ograniczeń)!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Nina
Kontakt:

Re: Powiekszajacy sie brzuszek ;) - czyli o ciazy tym razem

Post autor: Nina »

doreczka82 pisze: Nina oj tak maluszki są słodkie, ale roboty przy takim bobasie jest co niemiara,
Mi nawet nie chodzi o to, że słodkie. Ja od zawsze bardzo lubiłam dzieci, później mi przeszło i wręcz znielubiłam. A teraz wróciło jak szalone i o ile kiedyś przerażało mnie np przewijanie, nocne karmienie, nieprzespane noce, itp, tak teraz myśle o tym jak o czymś cholernie 'przyjemnym'... Instynkt macierzyński mam cholernie silny. Oglądam sie za dziećmi i wózkami, za brzuchatymi kobietami to już w ogóle jak jakaś durna ::) I coraz bardziej chciałabym mieć takiego swojego małego, najważniejszego człowieka.
Swoje na pewno robi też to, że trafiłam na faceta, który byłby idealnym ojcem.
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Rhenata

Post autor: Rhenata »

Swoje na pewno robi też to, że trafiłam na faceta, który byłby idealnym ojcem
to jest priorytet , jak sie w związku układa kobieta od razu ma instynkt, jak sie psuje instynkt zanika ;) ja tak chyba mam

yss a czy ty Jonatanka juz uczysz? ;)
http://www.youtube.com/watch?v=H6UI2qkZ ... re=related
My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
Awatar użytkownika
pin3ska

Post autor: pin3ska »

Rhenata, to raczej niekoniecznie tak jest :P Mi sie układa, a instynktu nie mam za grosz :P
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Awatar użytkownika
yss

Post autor: yss »

Rhenata: nijak. wyniki jak na tak szybką ciążę po ciąży mam dobre, nie ma się do czego przyczepić. :)

a moje dziecko mięsko je. nawet sporo go je ;)
ten się nie myli, kto nic nie robi
Nina
Kontakt:

yssku, ile miesięcy po urodzeniu Jonatana zaszłaś w ciąże?

pin3ska pisze:Rhenata, to raczej niekoniecznie tak jest :P Mi sie układa, a instynktu nie mam za grosz :P
Widocznie należysz do kobiet które albo w ogóle nie chciałyby mieć dzieci, albo mają je z tak zwanego 'rozsądku', bo instynktu nie odczuwają ;) Jedna moja bratowa (lat 27) też należy należy do tej grupy. Chciała sie starać o dziecko jak będą kończyli budowe domu, właśnie kończą. Ale ostatnio gdy był u nas drugi brat z dwoma córkami, padł tekst do męża: może my jednak jeszcze nie chcemy dziecka?
Na dzieci patrzy z przerażeniem i czasami wręcz odrazą. Dla mnie to niepojęte :P
Za to druga bratowa po drugiej ciąży powtarzała, że nigdy więcej, a teraz chce syna :P Tylko ciąża ją przeraża, bo stwierdziła, że te dwie zrobiły w jej organizmie pogrom xD
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
lavena

Post autor: lavena »

Ja mam nadzieję że z momentem zajścia w ciążę czy też urodzenia dziecka, coś się w mózgu załącza... bo mnie dzieci wku... denerwują... Bawiłam czasami synka koleżanki, mniej więcej od 6tego miesiąca życia, lada chwila mu roczek trzaśnie... i szczerze mówiąc były chwile że miałam ochotę wsadzić go do łóżeczka i zamknąć za nim drzwi byle już nie słyszeć tego kwękania... byle już mi się na ręce nie pchał... Ni cholery nie mogłam dojść czego chce i o co mu chodzi... Owszem te chwile kiedy jeszcze był mniejszy i zasypiał lulany są bezcenne, ale nie osładzało mi to tych chwil kiedy płakał jak oszalały...
Podobno do swoich dzieci podchodzi się inaczej i ma się więcej cierpliwości... mocno na to liczę bo inaczej będę kiepska mamą...
Awatar użytkownika
Magamaga
Starszy Moderator na urlopie

Post autor: Magamaga »

Podobno dzieci są jak bąki - najlepiej znosi się własne :D.
Mi jakoś instynkt maleje z wiekiem i stopniem ustabilizowania życia osobistego.
Obrazek
Ze mną: kotka Luna i kocurek Borys

Za TM- Tuptuś [*] Fiona [*] Milejka [*] Batman [*] Mania [*] Lolek [*] Zefir [*] Bobek [*] Zawsze będę pamiętać....[/size]
Awatar użytkownika
RattaAna

Post autor: RattaAna »

na swoje się inaczej patrzy - u mnie się to sprawdziło w zupełności; ani specjalnie nie lubiłam nigdy dzieci, ani nie czułam potrzeby posiadania; i jakoś nie chciałam zmieniać tego ładu, jaki zapanował w moim życiu; miałam nawet wątpliwości czy będę w stanie "oddać" jeden pokój dla dziecka; aż tu nagle... a teraz mam niezłego fiołka:) i pokłady cierpliwości się nagle znalazły:) zrobiło się kolorowo i jest super:) po wakacjach zabieram się za kolejne:p

marcowa Ninka: http://www.imagic.pl/files/14973/marzec ... 20337a.jpg
mój cały babiniec już za TM...
[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]
Awatar użytkownika
yss

Nina pisze:yssku, ile miesięcy po urodzeniu Jonatana zaszłaś w ciąże?
niecałe 4.

lavena: bo kwękanie wkurza. na szczęście mój praktycznie w ogóle nie kwęka :) i na ręce też mi się nie domaga. grzecznie się bawi. :) pokazuje różne rzeczy paluszkiem i mówi "o!" i trzeba objaśniać co to albo mu to pokazać z bliska. albo robi pfff. albo robi aaadadada babababa papapa i wdzięczy się. i daje swój smoczek ludziom, żeby sobie też possali.
jemu trudno by było kogoś wkurzyć ;)
merch

Post autor: merch »

Nina napisał(a):yssku, ile miesięcy po urodzeniu Jonatana zaszłaś w ciąże?

niecałe 4
to tylko czekalas miesiac dłuzej niz zalecana przerwa dla szczurzyc :P między miotami
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Nina
Kontakt:

merch pisze:
Nina napisał(a):yssku, ile miesięcy po urodzeniu Jonatana zaszłaś w ciąże?
yss pisze:niecałe 4
to tylko czekalas miesiac dłuzej niz zalecana przerwa dla szczurzyc :P między miotami
Teraz to po prostu padłam :D

Tak pytam, bo ja bym chciała podobnie ::)
Tupot Małych Stóp
merch

Post autor: merch »

a bo tak mi sie skojarzylo :P
zwlaszcza z czas trwania ciazy, odchowu mlodych trudno porownac , a tu prosze jaka zbieznosc ;D, szybko zyjesz Yssku ;D
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Rhenata

Post autor: Rhenata »

, szybko zyjesz Yssku ;D
chyba się raczej szybko chce wykończyć :P
My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
Awatar użytkownika
Ania
Kontakt:

Post autor: Ania »

merch pisze:to tylko czekalas miesiac dłuzej niz zalecana przerwa dla szczurzyc :P między miotami
I na całe szczęście nie idzie 15 sztuk za jednym porodem, bo by się chyba kobieta załamała ;)
¡oɹƃǝןן∀ ɐu ʎɹnʇɐıʍɐןʞ ǝıdnʞ ǝıu ʎpƃıu znſ
Awatar użytkownika
yss

zapomnieliśmy poinformować, że przyszłe rodzeństwo Jonatana będzie jednak dziewczynką :o

^-^
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”