Louis & Lennon

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
zoltankowate

Louis & Lennon

Post autor: zoltankowate »

Wieczorem 6 kwietnia odebrałam albinoska Lennona z Krakowa i pojechaliśmy do Lublina. Podróż przebiegała bardzo spokojnie, małemu niezbyt podobało się w transporterku i połowę drogi przesiedział mi pod kurtką. Tam się uspokoił i zasnął.

Łączenie przebiegło bardzo spokojnie, choć Panowie nawzajem przerazili się swoim widokiem. Louis poszedł na najwyższą półeczkę, Lennon zaszył się w kąciku na samym dnie, a ja przez całą noc oka nie zmrużyłam gapiąc się na szczury, w obawie, ze się zagryzą.

Do niczego podobnego nie doszło, rano panowie odrobinkę się ośmielili – tzn Louis zaczął piszczeć z góry na małego, jakieś 2h próbował go przywołać, (chyba, bo w szczurzym jestem kiepska) bezskutecznie oczywiście. Popołudniu doszło do pierwszego kontaktu, panowie stanęli oko w oko, po czym mały bezceremonialnie założył przyjaźnie nastawionemu Louisowi chwyt i przewrócił go na plecki. I to by było na tyle jeśli chodzi o walkę szczurów. Wstyd mi za Louisa, bo jest sporo większy i grubszy od małego. Gdyby chciał załatwił by go jedną łapką, ale chyba jest szczurzym pacyfistą i przemocą się brzydzi ;P

Lennon to taki mały diabełek w porównaniu ze spokojnym i przyjacielskim Louisem, choć kiedy się oswajamy, to traci całą szczurzą pewność siebie, ale mam nadzieje, że się przyzwyczai i chociaż do mnie zapała miłością, bo Louisa albo olewa, albo wywraca na plecy. Louis na widok Lennona płaszczy się jak może i udaje że go nie ma, aż mi go żal. Chyba nie jest zachwycony nowym lokatorem, choć wyraźnie podoba mu się nowa, większa klatka ;)
Awatar użytkownika
alken

Re: Louis & Lennon

Post autor: alken »

zdjęcia! ;) :D
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Astry

Post autor: Astry »

Na pewno się do siebie przekonają i niedługo będą spać wtulone w siebie! :D
Zdjeciaaaa! :)
Ze mną: już żaden szczurek... :(
Oraz piesek Czika, tymczas Antoś, tymczas kotek Oczko :)
Za TM [*]: Schizia, Tequila, Ciapek, Nina, Sepsa, Kokaina, Heroina, Emi, Sonic, Juna, Filiżanka, Jacky
I dwa skoki Kleopatra i Nefretete [*]
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

zdjecia prosimy :) napewno sie zżyja ze soba
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
cavunia

Post autor: cavunia »

Na pewno będzie dobrze :) ale że Lennonek spokojny ugodowy labiś kogoś zdominował....... muszę przyznać że jestem dumna z mojego dzieciaka :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Dorotka96

Post autor: Dorotka96 »

No i co z tymi zdjęciami? ;)
Dorotkowe prosiaki:Kiwający siusiumajtek oraz Kozackie jagniątko plus kot Mufek.
za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
zoltankowate

Post autor: zoltankowate »

Hej! Przepraszam za brak zdjęć (zepsuty aparat) i przerwę w pisaniu o moich chłopcach, ale mam aktualnie urwanie głowy na studiach.

Louis i Lennon już się zaprzyjaźnili. Wszystko robią razem i Lennon troszkę się już ośmielił dzięki starszemu Louisowi.
Wprawdzie ma mnie totalnie w nosie kiedy jest wypuszczany (- w przeciwieństwie do Louisa, który co jakiś czas przychodzi się meldować i prawie zawsze przybiega kiedy go wołam), ale lubi siedzieć mi na ramieniu i być głaskany, o co Louis jest czasem zazdrosny, bo przybiega wtedy do mnie i usiłuje odepchnąć małego. Ale obywa się bez bójek. Władza została podzielona sprawiedliwie: dominuje Lennon, ale jeśli chodzi o głaskanie czy jedzonko - Louis nie dał się zdetronizować, i zawsze musi być pierwszy.

Generalnie wszystko jest ok. Jak tylko będę miała więcej czasu zajmę się zdjęciami i będę pisać częściej, obiecuję! ;)
Awatar użytkownika
Dorotka96

Post autor: Dorotka96 »

A kiedy naprawisz swoje robiące zdjęcia cudo? ::)
Dorotkowe prosiaki:Kiwający siusiumajtek oraz Kozackie jagniątko plus kot Mufek.
za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”