yss, wstaw zdjęcia, chętnie się pośmieję

Moderator: Junior Moderator
nie daje? jeśli udokumentujesz, że np wysłałaś kasę [dowód wpłaty] chociaż mściciel twierdzi, że nie, to może dostac po głowie. tylko to trzeba napisać, opisać, wysłać taki powiedzmy dowód wpłaty - i np zdjęcia otrzymanego towaru.Paul_Julian pisze:Allegro nie daje ochrony przed tzw. negatywem z zemsty . Wiec wiele osób nie daje negatywu, bo boi sie dostac zwrotny.matrix360 pisze:Popieram Tili, kiedyś tak nie było.. A dzisiaj to norma, że kupując u kogoś niezaufanego można dostać pudełko, a w środku kartofle albo cegły :/
DOkładnie w ten sposób koleżanka dostała książkę (jakiś totalny badziew) z rachunkiem.. ciężko było jej to potem wyjaśnić..matrix360 pisze:Ale żal.. :/ Zaczęłam z nudów wypełniać jakąś ankietę odnośnie jakiegoś wygrania czegoś tam w loterii (nie wierzę w to, ale pouzupełniać zawsze mogę), sobie uzupełniłam wszystko, tam oczywiście, że wygram nagrodę, ble, ble, ble, w końcu dochodzi do strony w której jest napisane, że dostaję darmowo jakąś książkę z przepisami, więc klikam dalej i daję wyślij. I wiecie co? Na końcu komunikat : "Dziekujemy za zamówienie książki (...)" No szlag mnie jasny trafi :/
A po co odsyłac? Po prostu nie odbierajmatrix360 pisze:Na razie znalazłam emial i do nich napisałam, że nigdzie nie pisało, że za tą książkę trzeba płacić i nie życzę sobie, żeby cokolwiek zostało wysłane na mój adres. Jak mi ją przyślą to powiem matce, że ma odesłać, bo nic nie zamawiałam i już.
Miałam na myśli, że nie odbierzepin3ska pisze:A po co odsyłac? Po prostu nie odbierajmatrix360 pisze:Na razie znalazłam emial i do nich napisałam, że nigdzie nie pisało, że za tą książkę trzeba płacić i nie życzę sobie, żeby cokolwiek zostało wysłane na mój adres. Jak mi ją przyślą to powiem matce, że ma odesłać, bo nic nie zamawiałam i już.
No właśnie, to jest bardzo dziwny sposób na sprzedaż książek.. pewnie mają więcej zwrotów niż zysku. Naiwni ludzie myślą, że muszą płacić? Koleżanki nie było w domu i odebrał kto inny. Odesłała ją z powrotem i nikt się więcej nie odezwał..Tili pisze:Oczywiscie, tak mysle przynajmniej. Mozna powiedziec, ze na stronce nie bylo napisane, ze to platna ksiazka, a jesli nawet to bardzo dobrze ukryte i ze to wyglada na wyludzanie.