Sołzowy szubrawiec

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
*Delilah*

Re: wolna szczurza szuflandia

Post autor: *Delilah* »

Jesteśmy ,jesteśmy i przesyłamy słodkiej Mu duuuuzo wzmacniającej energii :-*
Trzymajcie się w tych ciężkich chwilach....
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

jestem z Wami. Sołzik, będzie dobrze. trzymam kciuki za Mu :-*
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Sołziku kochany,przesyłam wirtualne pocieszacze,trzy kilo czekolady na poprawę humoru,zalane winem gardło dla zapomnienia,słońce o poranku dla uśmiechu...Cóż jeszcze mogę...Delikatne smyranko za uszkiem dla małej MUćki,oby kolejna dawka sterydu ją choć na chwilę podniosła i oby wreszcie któraś wizyta u weta przyniosła dobre efekty na stałe...Lub choć na trochę dłużej...Trzymajcie się dziewczynki,obie!
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Biedna Mu :( Musi być dobrze , muszą znalesc cos co pomoze w koncu !

Ciezko mi napisać wiecej, bo nie wiem nawet co. Przecież Mu nie jest staruszką ... A jednak boję sie o nią cały czas, jakby była moja całkiem całkiem.

Sołza, smysnij do mnie czasem, nie musi być z fotką , bo ja ciagle o Was myslę i sie martwię :(
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

oby przybyło jej sił i energii; trzymamy ciągle kciuki za wyzdrowienie Mu , a ty przytul od nas kruszynkę bardzo serdecznie :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ol.

Post autor: ol. »

I ja też moc energii ślę dla małej Mu i myśląc o niej zaciskam kciuki.
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

wykonałam dwa ważne telefony.
nie wiem czy już się chwaliłam?

1 telefon- do Elwetu do dra. kurskiego- umówione jesteśmy na 22 maja na godzinę bodajże 20.30.
2 telefon, właśnie przed chwilą do dr. Jałonickiej- umówione jesteśmy na dziś o godzinie 15.

więc zaraz wyruszam :)

teraz byle dotrzeć do dr. Jałonickiej, duch walki we mnie wstąpił ::)
...czyż nie dobija się koni...?
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

teraz byle dotrzeć do dr. Jałonickiej, duch walki we mnie wstąpił ::)
Prawidłowo :D
Zdaj relację jak było.
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
odmienna

Post autor: odmienna »

Bless i Stefek z Blokowiska "na intencję" Mu, całkiem grzecznie wytrzymali pełne 20 minut w nebulizatorze. To się zdarzyło po raz pierwszy, żeby wrzasków przy tym nie było, więc liczę, że los zaliczy ich "ofiarę" mocniej, niż moje kciuki nawet ;)
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Też czekam na Waszą wizytę u dr Jałonickiej jak na zbawienie...
3maj się, jutro sie widzimy, mam nadzieję, że już wtedy będzie wiadomo jak leczyć Mu
A zresztą już przecież jesteście po wizycie...
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

odmienna pisze:Bless i Stefek z Blokowiska "na intencję" Mu, całkiem grzecznie wytrzymali pełne 20 minut w nebulizatorze. To się zdarzyło po raz pierwszy, żeby wrzasków przy tym nie było, więc liczę, że los zaliczy ich "ofiarę" mocniej, niż moje kciuki nawet ;)
O rety, to powazna sprawa ! Całe 20 minut ! Musi być dobrze!
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
sssouzie
Kontakt:

jesteśmy po.
*Delilah* pisze: Prawidłowo :D
;D musimy skądś czerpać tą energię- w moim przypadku świadomość, że jadę do osoby kompetentnej daje mi moc szczurzych ząbków niemalże ;)
odmienna pisze:Bless i Stefek z Blokowiska "na intencję" Mu, całkiem grzecznie wytrzymali pełne 20 minut w nebulizatorze. To się zdarzyło po raz pierwszy, żeby wrzasków przy tym nie było, więc liczę, że los zaliczy ich "ofiarę" mocniej, niż moje kciuki nawet ;)
chłopców wyściskać proszę więc ode mnie.

los jednak ma swoje plany, i nierzadko kpi z naszych kciuków. jakże ja bym się mu odwdzięczyła, no!

no ale wieści.
nieciekawe, ale jedyne jakie mamy.

to nie serce. ani płucka.
coś czego rtg wykazać nie mogło ( czemu więc dr. Puławski po obejrzeniu zdjęcia od razu tą możliwość wykluczył?)
Mu ma NAJPRAWDOPODOBNIEJ guza przysadki mózgowej. dr. Jałonicka powiedziała, że na to dowodu zdjęciowego mieć nie można, wykazałaby go jedynie tomografia- a tego się w Polsce szczurkom nie robi.
na szczęście u Mu "choroba" ta przebiega dość łagodnie i dość w sumie powoli, także możemy żyć sterydem z tygodnia na tydzień przedłużając istnienie. na razie chyba Mu nie cierpi.
serce p. Jałonicka wykluczyła, mówi, że wtedy steryd dużo by nie pomógł, a przecież Mu on pomaga na tyle, że robi stójki przecież i je twarde rzeczy.

tak więc...ja chyba jestem przygotowana, ale nie poddajemy się i cieszymy każdą chwilą wspólną.
dostałam steryd na wynos- nauczę się robić zastrzyki w razie gwałtownego osłabnięcia i gdybym nie mogła od razu wskoczyć w autobus.

i chyba nie powinnam tyle się smucić. bo ona przecież widzi :-[

tak więc nie chcę więcej się smucić, bo teraz i tak wiem, jak to wygląda, mogę jedynie czekać.. i prosić o więcej czasu.

a w ogóle stałam tak po raz pierwszy w poczekalni w animie na podleśnej, i stoję, słyszę że ktoś w gabinecie jest, ale jakoś dziwnie znajomy głos mi się wydawał. nie wytrzymałam zajrzałam- a tu Stasiu :D
no takiego spotkania się nie spodziewałam :)

Była również Susu, którą sobie zupełnie inaczej wyobrażałam
dziękujemy za pomoc wszelką, bardzo potrzebna była obecność tylu ciepłych osób naraz :)

Staś poczekał na mnie i wyprowadziła mnie na jakiś tajemniczy autobus :P który nieznanymi mi zawijasami dotarł wreszcie do ronda Degola.
po wysiąściu Stasia podeszła do mnie starsza pani ( Stasiu ta co siedziała na przeciwko w szarym prochowcu) i się pytała czy to do dziecka tyle czułych uśmiechów ślę. oczywiście, że do mojego dziecka!
nawet nie wiedziałam, że tak wyglądam z boku ::) ::) ::)

byłam również na sggw. dotarłam już na musztardę po obiedzie, ale spotkałam Isiaczka, poznałam Mal i kilka miłych osób.
to było mi potrzebne w tym dniu :)

dopiero po dotarciu do domu Mu stanęła na nóżki i pokazała, że steryd na coś się przydał
( pod drodze tego stwierdzić nie mogłam, bo ona zawsze w podróży rozkosznie śpi i przelewa się przez palce- co oczywiście napawało mnie przerażeniem, bo wiem, że JEST chora.- nie reagowała nawet na chodzenie po niej dwóch przeuriczych szczurydełek Malowych).
tak więc Mu szama teraz sobie spokojnie płatki owsiane, czyli delikatesiki sołzowych szczurów,a ja wyskakuję sobie na trochę polatać po nocy, żeby wykorzystać choć w jakiejś części ten bilet dobowy- jak już w końcu kupiłam, to niech się na coś przyda 8) )
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

nie smuć się. Mu jeszcze długo będzie brykać po Szuflandii :-*
teraz najważniejsze żeby okazać jej jak najwięcej miłości. wycałuj Ją porządnie od nas :-*
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
sssouzie
Kontakt:

zapomniałam dodać- kolejnym dowodem wg.dr. Jałonickiej na guza przysadki mózgowej jest to, że Mu produkuje mleko- czyli zaburzenia hormonalne. jak również obserwuję u niej czasami dezorientację całkowitą - nie wie gdzie jest, nie poznaje różnych osób, i kiedy nigdy nie była agresywna- potrafi mocno dziabnąć, mnie też czasem przygryzie, a może raczej "ostrzega" trochę mocniej niż delikatnie szurając zębem. to chyba kwestia tego, że naprawdę jest ze mną silnie związana, a z innymi nie aż tak.
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Ojaaa , tyle przygód mieliście ! Nie smuć się, no !

DObrze, ze macie diagnozę. Nawet jesli to niedobra diagnoza, to przynajmniej wiadomo , co to jest.
Mu Cie kocha przeciez!
Szczursieny :
W szczurzym raju:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”