Sołzowy szubrawiec
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: wolna szczurza szuflandia
to pod paszkami to mogą być też powiększone węzły chłonne. sterydy dość sobie świrują z układem immunologicznym.
ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
aaah.. nie pomyślałam o węzłach chłonnych. szybko przejrzałam tu tematy o węzłach chłonnych i doedukowałam się. tak , jak to było opisane tu jako:
nawet chciałam zapytać dziś, czy to nazbierane mleko może w jakiś sposób powodować ból, bo uciekała od mojej ręki, gdy chciałam dotknąć.
nie mam niestety dużo czasu teraz na czytanie od deski do deski- czy ktoś z was może mnie oświecić jak teraz mam jej pomóc?
chociażby ulżyć w bólu
nie ma wprawdzie ran, ale rzeczywiście wczoraj myślałam o tym mleku tylko a czułam jakieś guzki.Węzły chłonne w okolicy rany powiększają się i są wyczuwalne jako niewielkie, twarde, bolesne i tkliwe guzki (najczęściej na szyi, pod pachą lub w pachwinie)
nawet chciałam zapytać dziś, czy to nazbierane mleko może w jakiś sposób powodować ból, bo uciekała od mojej ręki, gdy chciałam dotknąć.
nie mam niestety dużo czasu teraz na czytanie od deski do deski- czy ktoś z was może mnie oświecić jak teraz mam jej pomóc?
chociażby ulżyć w bólu
...czyż nie dobija się koni...?
wiesz, to chyba nie boli za bardzo jeśli się nie dotyka, o ile u szczurów objawia się to jak u ludzi... ja nie wiem co to za sterydy co Mu przyjmuje i czy one są winne, ale niektóre sterydy właśnie powodują powiększenie węzłów. no ale wy i tak nie możecie ich odstawić.
tu jest o działaniu sterydów w kontekście ludzi chorych na stwardnienie rozsiane: http://www.idn.org.pl/gdansk/ptsr/html/32-stery.htm wszelkie skutki uboczne.
tu jest o działaniu sterydów w kontekście ludzi chorych na stwardnienie rozsiane: http://www.idn.org.pl/gdansk/ptsr/html/32-stery.htm wszelkie skutki uboczne.
ze mną: leszek, kendrick
Guzki jesli nie osiagaja monstrualnych rozmiarow raczej nie bola
Szczurki mruza oczy jak je boli, ale mruza oczy takze jak ogolnie sa w kiepskiej ormie takze trudno zgadnac. Jesli mu bierze juz steryd to dodanie typowego p bolowego z grupy tzw NLPZ moze zwiekszyc ryzyko uszkodzenia zoladka , znowu leki tzw narkotyczne czesto zwiekszaja cisnienie srodczaszkowe , ktoreprzy guzach i tak jest podwyzszone... Takze przyznam ,ze za bardzo nie wiem co robic. Mozna pewnie sprobowac wychamowac ta przzysadke np Galastopem, na spsie takie postepowanie bylo opisane
Szczurki mruza oczy jak je boli, ale mruza oczy takze jak ogolnie sa w kiepskiej ormie takze trudno zgadnac. Jesli mu bierze juz steryd to dodanie typowego p bolowego z grupy tzw NLPZ moze zwiekszyc ryzyko uszkodzenia zoladka , znowu leki tzw narkotyczne czesto zwiekszaja cisnienie srodczaszkowe , ktoreprzy guzach i tak jest podwyzszone... Takze przyznam ,ze za bardzo nie wiem co robic. Mozna pewnie sprobowac wychamowac ta przzysadke np Galastopem, na spsie takie postepowanie bylo opisane
Myśmy dostały tolfedin do podawania w razie potrzeby, ale to dopiero po jakimś czasie od podania sterydu, który sam w sobie działa przeciwzapalnie i też w pewnym stopniu przeciwbólowo, jak mnie poinformowała wetka. Na forum pisze się też o podawaniu paracetamolu dla dzieci (kropelka), sama podawałam, ale wetka mi to odradziła - podobno ciężko dobrać dawkę dla szczura.
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Co tam słychac u szczurzych dziewczynek? Myslałam dziś o Mu jak wracałam od lekarza, prosze ją wymiziac i wytulić! 

Jak się Mu ma? Wygłaskaj ją ode mnie...
Bo Strzałka rośnie jak na drożdżach i widać że już chce trafić do szufladowego towarzystwa.
Dorzucam linka do obiecanego tematu dla jej rodzeństwa. http://szczury.org/viewtopic.php?f=4&t=26492
I przepraszam jeśli to zostało potraktowane jak off-top, ale tak sobie pomyślałam, że może któraś z dziewczyn tu udzielających się zechce przygarnąć malucha.
Bo Strzałka rośnie jak na drożdżach i widać że już chce trafić do szufladowego towarzystwa.
Dorzucam linka do obiecanego tematu dla jej rodzeństwa. http://szczury.org/viewtopic.php?f=4&t=26492
I przepraszam jeśli to zostało potraktowane jak off-top, ale tak sobie pomyślałam, że może któraś z dziewczyn tu udzielających się zechce przygarnąć malucha.
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=26519 Yang i uczelniana banda
Mal 
pisz pisz offtopuj ile chcesz
toż tu limitu co do offtopu nie ma i nikt na szczęście ciąć nie będzie
Ah ta strzałeczka jakją oglądam to serce mi z dumy rośnie
jedziemy zaraz do dr.Kurskiego na EKG, choć wiemy, że to guz przysadki to i tak dr.Jałonicka mówiła, żeby jeszcze na wszelki wypadek serduszko zbadać.
pod prawą paszką to jednak nie węzeł chłonny powiększony a mleko- jedziemy dziś na oczyszczanie.
jestem w wawie więc smarkateria rządzi się sama w domu
i tylko sobie wyobrażać mogę co znowu zmalowały
Nue- dziekuję za podpowiedzi, będę się dowiadywać

pisz pisz offtopuj ile chcesz

toż tu limitu co do offtopu nie ma i nikt na szczęście ciąć nie będzie

Ah ta strzałeczka jakją oglądam to serce mi z dumy rośnie

jedziemy zaraz do dr.Kurskiego na EKG, choć wiemy, że to guz przysadki to i tak dr.Jałonicka mówiła, żeby jeszcze na wszelki wypadek serduszko zbadać.
pod prawą paszką to jednak nie węzeł chłonny powiększony a mleko- jedziemy dziś na oczyszczanie.
jestem w wawie więc smarkateria rządzi się sama w domu

Nue- dziekuję za podpowiedzi, będę się dowiadywać

- Paul_Julian
- Kontakt:
Jak mozesz , na pewno są super grzecznejestem w wawie więc smarkateria rządzi się sama w domu i tylko sobie wyobrażać mogę co znowu zmalowały

Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
tak jak pisze Paul napewno grzecznesssouzie pisze:jestem w wawie więc smarkateria rządzi się sama w domui tylko sobie wyobrażać mogę co znowu zmalowały
![]()

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
- Paul_Julian
- Kontakt:
Rózki im tylko podtrzymują aureolki, żeby nie spadły!
Szczursieny :
W szczurzym raju:
W szczurzym raju:
dokładnie tak
my to z Paulem wiemy co jest co 

Jessica pisze:dokładnie takmy to z Paulem wiemy co jest co
Jessica pisze:tak jak pisze Paul napewno grzeczneniczym Aniołki z rogami
Paul_Julian pisze:Jak mozesz , na pewno są super grzeczneJak zawsze!

no na pewno

a w ogóle nie wiem jakim cudem...
pojechałam do dr. Kurskiego i się okazało, że termin nie ten

bo on w ogóle nie przyjmuje w soboty, to czemu ja cały czas miałam zapisane w kalendarzu ze to dziś???
dziwne dziwne sprawy. więc ciągnęłam Mu na daremno, i nawet w tym momencie nie dostała ani sterydu ani nikt nie poradził co z mlekiem zrobić.
grrr.
sssouzie pisze:pojechałam do dr. Kurskiego i się okazało, że termin nie ten![]()

no wiesz co wkurzyłam się i powiedziałam, ze zadzwonię kiedyś indziej.
teraz chce się tylko na steryd dostać. uch.
teraz chce się tylko na steryd dostać. uch.