Sołzowy szubrawiec

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
alken

Re: wolna szczurza szuflandia

Post autor: alken »

to pod paszkami to mogą być też powiększone węzły chłonne. sterydy dość sobie świrują z układem immunologicznym.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

aaah.. nie pomyślałam o węzłach chłonnych. szybko przejrzałam tu tematy o węzłach chłonnych i doedukowałam się. tak , jak to było opisane tu jako:
Węzły chłonne w okolicy rany powiększają się i są wyczuwalne jako niewielkie, twarde, bolesne i tkliwe guzki (najczęściej na szyi, pod pachą lub w pachwinie)
nie ma wprawdzie ran, ale rzeczywiście wczoraj myślałam o tym mleku tylko a czułam jakieś guzki.
nawet chciałam zapytać dziś, czy to nazbierane mleko może w jakiś sposób powodować ból, bo uciekała od mojej ręki, gdy chciałam dotknąć.
nie mam niestety dużo czasu teraz na czytanie od deski do deski- czy ktoś z was może mnie oświecić jak teraz mam jej pomóc?
chociażby ulżyć w bólu
...czyż nie dobija się koni...?
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

wiesz, to chyba nie boli za bardzo jeśli się nie dotyka, o ile u szczurów objawia się to jak u ludzi... ja nie wiem co to za sterydy co Mu przyjmuje i czy one są winne, ale niektóre sterydy właśnie powodują powiększenie węzłów. no ale wy i tak nie możecie ich odstawić.
tu jest o działaniu sterydów w kontekście ludzi chorych na stwardnienie rozsiane: http://www.idn.org.pl/gdansk/ptsr/html/32-stery.htm wszelkie skutki uboczne.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
merch

Post autor: merch »

Guzki jesli nie osiagaja monstrualnych rozmiarow raczej nie bola

Szczurki mruza oczy jak je boli, ale mruza oczy takze jak ogolnie sa w kiepskiej ormie takze trudno zgadnac. Jesli mu bierze juz steryd to dodanie typowego p bolowego z grupy tzw NLPZ moze zwiekszyc ryzyko uszkodzenia zoladka , znowu leki tzw narkotyczne czesto zwiekszaja cisnienie srodczaszkowe , ktoreprzy guzach i tak jest podwyzszone... Takze przyznam ,ze za bardzo nie wiem co robic. Mozna pewnie sprobowac wychamowac ta przzysadke np Galastopem, na spsie takie postepowanie bylo opisane
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Myśmy dostały tolfedin do podawania w razie potrzeby, ale to dopiero po jakimś czasie od podania sterydu, który sam w sobie działa przeciwzapalnie i też w pewnym stopniu przeciwbólowo, jak mnie poinformowała wetka. Na forum pisze się też o podawaniu paracetamolu dla dzieci (kropelka), sama podawałam, ale wetka mi to odradziła - podobno ciężko dobrać dawkę dla szczura.
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
Sysa

Post autor: Sysa »

Co tam słychac u szczurzych dziewczynek? Myslałam dziś o Mu jak wracałam od lekarza, prosze ją wymiziac i wytulić! :D
Awatar użytkownika
Mal
Kontakt:

Post autor: Mal »

Jak się Mu ma? Wygłaskaj ją ode mnie...
Bo Strzałka rośnie jak na drożdżach i widać że już chce trafić do szufladowego towarzystwa.
Dorzucam linka do obiecanego tematu dla jej rodzeństwa. http://szczury.org/viewtopic.php?f=4&t=26492

I przepraszam jeśli to zostało potraktowane jak off-top, ale tak sobie pomyślałam, że może któraś z dziewczyn tu udzielających się zechce przygarnąć malucha.
sssouzie
Kontakt:

Mal ;)

pisz pisz offtopuj ile chcesz :D
toż tu limitu co do offtopu nie ma i nikt na szczęście ciąć nie będzie 8)

Ah ta strzałeczka jakją oglądam to serce mi z dumy rośnie :-* ::)

jedziemy zaraz do dr.Kurskiego na EKG, choć wiemy, że to guz przysadki to i tak dr.Jałonicka mówiła, żeby jeszcze na wszelki wypadek serduszko zbadać.

pod prawą paszką to jednak nie węzeł chłonny powiększony a mleko- jedziemy dziś na oczyszczanie.

jestem w wawie więc smarkateria rządzi się sama w domu ;) i tylko sobie wyobrażać mogę co znowu zmalowały ::)

Nue- dziekuję za podpowiedzi, będę się dowiadywać :)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

jestem w wawie więc smarkateria rządzi się sama w domu i tylko sobie wyobrażać mogę co znowu zmalowały
Jak mozesz , na pewno są super grzeczne :D Jak zawsze!
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

sssouzie pisze:jestem w wawie więc smarkateria rządzi się sama w domu ;) i tylko sobie wyobrażać mogę co znowu zmalowały ::)
tak jak pisze Paul napewno grzeczne :) niczym Aniołki z rogami 8)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Rózki im tylko podtrzymują aureolki, żeby nie spadły!
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

dokładnie tak 8) my to z Paulem wiemy co jest co :D
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
sssouzie
Kontakt:

Jessica pisze:dokładnie tak 8) my to z Paulem wiemy co jest co :D
Jessica pisze:tak jak pisze Paul napewno grzeczne :) niczym Aniołki z rogami 8)
Paul_Julian pisze:Jak mozesz , na pewno są super grzeczne :D Jak zawsze!
:P
no na pewno :D

a w ogóle nie wiem jakim cudem...
pojechałam do dr. Kurskiego i się okazało, że termin nie ten :o

bo on w ogóle nie przyjmuje w soboty, to czemu ja cały czas miałam zapisane w kalendarzu ze to dziś???
dziwne dziwne sprawy. więc ciągnęłam Mu na daremno, i nawet w tym momencie nie dostała ani sterydu ani nikt nie poradził co z mlekiem zrobić.

grrr.
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

sssouzie pisze:pojechałam do dr. Kurskiego i się okazało, że termin nie ten :o
:o :o :o i co teraz? na kiedy ten termin?
sssouzie
Kontakt:

no wiesz co wkurzyłam się i powiedziałam, ze zadzwonię kiedyś indziej.
teraz chce się tylko na steryd dostać. uch.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”