Łączenie dwóch rocznych szczurów z miesięcznym

Czyli jak połączyć szczurki, żeby się polubiły.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Blanny

Łączenie dwóch rocznych szczurów z miesięcznym

Post autor: Blanny »

Mam problem.. Tzn. nie wiem, czy to problem, ale tak mi się wydaje.

Mam dwa roczne samce. Niedawno adoptowałam miesięcznego maluszka. Postanowiłam dziś, że urządzę im pierwsze spotkanie na moim łóżku. Spodziewałam się wszystkiego po moich agresorach. Szarpania, gryzienia, krwi, wywracania na plecki.. Ale nie tego, co dostałam. :-X
Mianowicie, po wypuszczeniu na łóżko, gdzie znajdował się miesięczny Nero, rocznych Paula i Jima, oni zaczęli.. lizać mu jajka. Obwąchali go chwilę, a potem zaczęli mu lizać jajka. O co chodzi? Maluch uciekał, nie podobało mu się to. A Ci chodzili za nim i lizali mu te jajka. :o :o Trwało to ponad godzinę.. Żadnych ataków czy czegoś takiego, tylko ciągłe, upierdliwe lizanie jajek Nera. Po tej godzinie Nero w końcu był tak zmęczony wymigiwaniem się i uciekaniem przez lizaniem mu jajek, że się położył, zsiusiał i zrobił kupkę. Więc go zabrałam do klatki, chłopaków zresztą też (są w osobnych na razie). Od tamtej pory (jakieś 2 godziny) Nero leży w kącie domku i boi się nos wychylić. I leży jakoś tak dziwnie, na boczku. O co chodzi?
Podniosłam go wcześniej, jak jeszcze byli na łóżku i zauważyłam, że te jego jajeczka nie są całe ładne i różowe, tylko tam, gdzie stykają się z podłożem są jakieś.. Odparzone? Takie brązowe, jakby strupki albo odparzenia, sama nie wiem. Chyba właśnie to lizali chłopcy?
A może lizali mu ptaszka? Sama już kurde nie wiem. O co chodzi? :-X :-X
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
Blanny

Re: Łączenie dwóch rocznych szczurów z miesięcznym

Dodam, że Nero często na boczku śpi albo na pleckach.
Te jajeczka ma tam brązowe, w takiej dziwnej skórce.. Może posmarować mu to czymś? Czy to możliwe, że Paul i Jim odkryli w sobie instynkt macierzyński i chcieli mu ulżyć? :o Sama już nie wiem, co myśleć..
Moje koszmary <3
Awatar użytkownika
Kameliowa

Post autor: Kameliowa »

To normalne, że noweli liż jajka. Moje stado samców zachowuje się w identyczny sposób. Niczym jajek mu nie smaruj, taka "plamka" też jest normalna ;)
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.

Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Blanny

Właśnie to nie jest mała plamka.. I skórka tam jest dziwna, inna niż na jajkach ogólnie. Posmarowałam mu aloesem, na pewno nie zaszkodzi. :)

Ale dzięki, bo uspokoiłaś mnie. Nie miałam pojęcie, że lizanie po jajkach nowego jest normalne.. ::)
Moje koszmary <3
Awatar użytkownika
Kameliowa

Post autor: Kameliowa »

Wiem jak to wygląda, bo moje samce tez to mają :) I nie ma czym się artwić.
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.

Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Stadko”